Fisi mutlaka cek, acma tusuna da bas bir kac saniye. PSU'daki elektrik bitsin. 😺
Umarım sıkıntı yaşamaz. mATX anakartlarda bu tarz sıkıntılar mevcut, ekran kartını da sökmesi gerekiyor. Eğer dediğiniz gibi kıssaydı programda x16 yerine x8 görünmesi gerekmez miydi? Ben 2. slotu M2 ile doldurduğumda orada x8 yazıyordu çünkü, sonrasında o M2'yi sökünce x16'ya geri çıkmıştı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 46
Tamam hocam şimdi çıkarıp alttakine takacağım.
Sorun düzelmezse ekstra şeyi de tavsiye ederim, senin kart tek 8 Pin güç girişi var sanırım. Soldaki 8 Pini tak, şu anki takılı olan yerine. Bir de şansını öyle dene. Yine olmazsa RAM olayını çözmen lazım, dediğim rehberi izleyip bilgi sahibi olarak.

Sorun düzelmezse ekstra şeyi de tavsiye ederim, senin kart tek 8 Pin güç girişi var sanırım. Soldaki 8 Pini tak, şu anki takılı olan yerine. Bir de şansını öyle dene. Yine olmazsa RAM olayını çözmen lazım, dediğim rehberi izleyip bilgi sahibi olarak.
Bu var hocam sadece.

Anakart üzerinde işlem yaparken elektrik sıfır olacak anakartta kesinlikle, bu en önemli kural. Metal objelerden ya da statik elektrikten ötürü kısa devre muhabbeti olabiliyor alt düzey anakartlarda, o açıdan garantiye alın kendinizi.
Hocam o vidada çıkacak değil mi?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 35
  • image.webp
    image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 44
Ee ordan çıkarttığımı kullansam olmaz mı?
Olur ama onu sökebiliyorsan oraya da aynı şekilde takabilirsin. Elle sökülüyor mu dönderilerek ?

Yan keski pense tarzı bir şeyle ben onu söküp takardım eski anakartlarda ama dikkatli ol. Elle çıkıyorsa elle yap bu işlemi. Anakart üzerindeki veri yollarını zedeleme, metal cisim anakarta temas etmesin.