- Makaleler
- 1
Sağ olun ilgilendiğiniz için. Bu dediklerini deneyip size bilgi vereceğim. Bir de hocam galiba ekran kartını sökmem lazım takmam için. Ve o dediğiniz olaya sizin bakma şansınız var mı? Ekran kartı kısma olayını. Ben pek anlamıyorum mevzuyu. Firmware var güncel bu arada.
Sitesinde ya da kullanım kılavuzunda bahsetmemişler GPU hattını kıstığından. Emin olamadım o yüzden. Benim kullandığım anakartta netçe belirtiyor mesela, 2. M.2 slotuna takarsan GPU slotunu X16'dan X8'e kısar diye, sende böyle bir tanım mevcut değil, hem kitapçıkta hem de anakart ozelliklerinde ekstra belirtilmemiş. GPU-Z programını indirip SS atabilir misin? Orada da görünür X16 mı X8'de mi çalıştığı.
Tek tanım bu. Kıstığından bahsedilmemiş. Benim anakartta bahsediliyor ama sende ya kısmıyor ya da bahsedilmemiş. Bahsedilmediyse kısmadığını farz ediyorum o yüzden.
En üstteki beta BIOS kurup deneyin bir, EXPO açıp bir bakın tekrar. Ama 2x16 dediğim RAM'leri alırsanız sorun çözülür gibi duruyor, başka bir parçada donanımsal sıkıntı yok ise eğer.
2x8 RAM yeterli değil oyunlara, 2x16 geçmelisiniz, arada drop girmesi doğal, ekstra bahsettiğim gibi Hynix almanız lazım. Videoda hepsi anlatılmış, alt zamanlara kadar hepsini vermiş ilgili kişi. AM5 sistemlerin hepsi için geçerli.
@UGURPRODUCTION RAM'ler Micron mu Samsung mu HWiNFO adlı yazılımın RAM info kısmında DRAM stepping bölümünde görünmesi gerekli, bu programı indirip tam mod açıp dediğim RAM kısmına tıklayıp SS atarsanız ona da bakarız ekstra.