En basiti RAM'dır, PSU değişmekle uğraşmak istiyorsan senin kararın. Her zaman RAM denenmeli ilk, düzelmezse sonraki parçalara geçilmeli. Ben tüm sistemi dağıttım, umarım sende bu mevzu olmaz. PSU değişmen bile çözmeme şansı var bu durumu. Uğraşman gerekli, ilk RAM'den başlamalısın.
@UGURPRODUCTION ruhl5094 dc'den ekleyip yazabilirsin, müsait zamanlarda yardımcı olurum. Dediğim gibi ilk düz EXPO açıp sadece 6400 yazan kısmı elle 6000 çek öyle test et. Biraz iyileşme olması lazım, olmazsa zamanları atacağım onları girersin. İlk RAM ile başlaman lazım her zaman. En kolayı odur çünkü. PSU değişmek zahmetli, ve çözmeme şansı da var. Garantisi yok bu işlerin. Tek tek denemen lazım.
Örnek vermem gerekirse ekran kartı hotspot değeri 95-100'e yaklaştıkça bile bazı çipler oyunlarda drop yapar. Bu sadece bir örnek. Drop sorunu çok global bir sorun, herkes bu dertten yakınır. İlk RAM denemen lazım ve senin sistemde tek ofsayt parça RAM şu anda. AM5'te yeri yok o RAM'ın.
@UGURPRODUCTION Farklı prizde vesaire denemiştin değil mi? RAM'ler için satıcı zaten size böyle bir opsiyon sunmuş, en kötü uyum sağlamadı bende de deyip geri götürürsünüz. RAM'ler için test falan yapmış mı ama, arızalı RAM'ı de gidip almayın. 6400 olduğu için uyum sorunu yaşamış olabilir satan kişi. Sen EXPO açtığında 6400 yazan yeri sadece 6000 yapacaksın elle, anakart 1:1 mod alacak otomatik. O şekilde denediğinde iyileşmesi lazım durumun, iyileşmezse zamanları vereceğim onları yazacaksın yine iyileşmezse sonraki parçalara geçeceksin. Priz değiş ya da farklı prizde dene. Ben bunların hepsini yaptım. Bendeki sıkıntı büyük ihtimal X870 Tomahawk'taydı.
MSI X870 Tomahawk diye arattığında, çıkan sonuçların %75'i zaten stutter olduğu yönünde.