UPS çok faydalı olmaz, ama şebeke elektriğinde dalgalanma varsa ancak Online UPS iş görür, Line Interactive ile de çözemezsin o sorunu. Direkt olarak bataryadan sadece Online besler ama sesli çalışır, ev ortamında uygun olmaz fazla. PSU almana rağmen de sorun devam edebilir, bu stutter mevzusu bir kere başladığı zaman kurtulman çok zordur. Ben kendim tüm sistemi dağıtmam gerekti, genelde hiçbir test programı da hata vermez, çok bariz kernel power hataları vesaire almıyorsan sorunu çözmen zor. Anakart dahil her şeyi değiştim ben, MSI X870 Tomahawk için kronik sorundu, ilk çıktığı zamanlar özellikle stutter sorunu.
Sen tek tek parçaları değişmeden sorunun ne olduğu bilmen çok zor, SSD bile yapar stutter sorununu. DRAM'siz model kullanıyorsun sanırım WD Blue, benim aylar önceki halime benziyor senin de şu anki durumun. Ben tüm sistemi dağıtıp sıfırdan her şey dahil dizerek bundan kurtuldum, sorun SSD olabilir, RAM olabilir, PSU olabilir, şebeke elektriği dalgalanma yapar, o olabilir. Yazılımsal BIOS kaynaklı olabilir x870 Tomahawk'taki gibi uzayarak gider bu şekilde. Ama AM5 için 3-5 dk'da bir drop giriyorsa sebebi çoğunlukla RAM kaynaklı. Bu platformda Micron'un hiç yeri yok, Samsung'un biraz yeri var, Hynix almalısın başının ağrımaması için kısaca.
@UGURPRODUCTION
PSU alsan dahi sorun düzelmeyebilir. Bu çok kronik bir sorun bu arada.
Sorun RAM kaynaklı değil demek, çok kesin konuşmak olur. Benim tüm sistemi dağıtmam gerekti ve bana pahalıya patladı bu durum, umarım aynısını yaşamazsın. Bu sorunu yaşamayan bilmez. 2 katı para harcamam gerekti, o kadar söyleyeyim sana.