Eğer kendisi adım atamayacak düzeyde drop sorunu yaşıyorsa ya direkt RAM sorunludur ya da stabil değildir. Benim bahsettiğim drop sorunu arada bir giren ve rahatsız eden drop sorunu. Ek olarak oyundaki akıcılık hissiyatı için önemli benim bahsettiğim ayarlar, yıllardır bu iş ile uğraşıyorum. Eğer 3D işlemci kullandıysanız ve manuel ayarlamadıysanız, ya da overclock yapmadıysanız dediklerimi anlamanız pek mümkün değil. Deneyim etmeniz gerekiyor.

5600 C46 RAM ile 6400 C30 RAM'ı aynı kefeye mi koyuyorsunuz yani, ikisinin oyun keyfi aynı mıdır birebir? Adım atamayacak düzeyde drop sorunu yapmaz evet ama 5600 C46 RAM ile CS vesaire oynamak istemezdim mesela.

Hocam videoyu izleyip kararını ver. Gidim alayım geleyim RAM'i çocuktan.

M2 SSD, monitör, DP Kablo hepsi yapar. Tek tek tanıdıklarından da olsa parça alıp denemeyi tercih et, satın almak yerine.

Benim RAM konusunu öne alma sebebim, stutter çoğunlukla RAM kaynaklıdır bu sektörde, ben de bu işle uzun zamandır içli dışlıyım, Eksisini artısını biliyorum, 5600 c46 RAM ile CS oynanmayacağını da eğer oynanırsa çöp gibi olacağını da biliyorum. İkisini de deneyim ettim, denemeden bilmen mümkün değil o yüzden.

Eğer kendisi adım atamayacak düzeyde drop sorunu yaşıyorsa ya direkt RAM sorunludur ya da stabil değildir. Benim bahsettiğim drop sorunu arada bir giren ve rahatsız eden drop sorunu. Ek olarak oyundaki akıcılık hissiyatı için önemli benim bahsettiğim ayarlar, yıllardır bu iş ile uğraşıyorum. Eğer 3D işlemci kullandıysanız ve manuel ayarlamadıysanız, ya da overclock yapmadıysanız dediklerimi anlamanız pek mümkün değil. Deneyim etmeniz gerekiyor.

5600 c46 RAM ile 6400 c30 RAM'ı aynı kefeye mi koyuyorsunuz yani, ikisinin oyun keyfi aynı mıdır birebir? Adım atamayacak düzeyde drop sorunu yapmaz evet ama 5600 c46 RAM ile CS vesaire oynamak istemezdim mesela.
O zaman konuyu önce bir okuyun.

3 senedir uğraşıyorum hala şu takılmalardan kurtulamadım.
RDR2, Spider-Man 2, TLOU2'de özellikle FPS dalgalanmaları, salisiyelik droplar yaşıyorum. Ve bunlarda da optimize ayar, mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Stok ayarlarda veya expo da %1 FPS olması gerekenden fazla düşük olmadığı sürece gözle görülür bir sorun olmaması gerekiyor. Sen kendin zamanlama ayarlayarak %1 FPS'yi 100'den 120 yaparsın orası ayrı, burada direkt sorun yaşanıyor. Konu %1 FPS iyileştirme konusu değil, stutter-drop konusu. Olması gerekenden daha düşük %1 FPS alıyor yani.

Yani şunu demeye çalışıyorum.

Ortalama FPS 140
1- senaryo %1 fps 100 (gayet kabul edilebilir)
2- senaryo %1 FPS zamanlama ayarları ile 120
3- senaryo %1 FPS 0-50 (takılma sebebi)

Değerleri sallamasyon girdim, anlaşılsın diye. Belli ki 3.senaryoyu yaşıyor konu sahibi.

M2 SSD, monitör, DP Kablo hepsi yapar. Tek tek tanıdıklarından da olsa parça alıp denemeyi tercih et, satın almak yerine.

Benim RAM konusunu öne alma sebebim, stutter çoğunlukla RAM kaynaklıdır bu sektörde, ben de bu işle uzun zamandır içli dışlıyım, Eksisini artısını biliyorum, 5600 c46 RAM ile CS oynanmayacağını da eğer oynanırsa çöp gibi olacağını da biliyorum. İkisini de deneyim ettim, denemeden bilmen mümkün değil o yüzden.
Hocam şöyle benim fps sorunu.Adım attırmayacak kadar değil tabiikide.Ama gözümden kaçmayacak derece büyük.Milisaniyelik droplar.

RDR2, Spider-Man 2, The Last of Us Part II'de özellikle FPS dalgalanmaları, salisiyelik droplar yaşıyorum. Ve bunlarda da optimize ayar, mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Stok ayarlarda veya EXPO da %1 FPS olması gerekenden fazla düşük olmadığı sürece gözle görülür bir sorun olmaması gerekiyor. Sen kendin zamanlama ayarlayarak %1 FPS'yi 100'den 120 yaparsın orası ayrı, burada direkt sorun yaşanıyor. Konu %1 FPS iyileştirme konusu değil, stutter-drop konusu. Olması gerekenden daha düşük %1 FPS alıyor yani.

Siz ne öneriyorsunuz hocam? Almalı mıyım o2.el RAM'i yoksa Power'e mi yöneleyim. Vatan da 3000 var 2000'de ben atardım 850'lik modüler bir PSU alırdım sizce?

Videoyu izleyemiyorum bu arada. Başka bir link paylaşman mümkün mü?

RDR2, Spider-Man 2, TLOU2'de özellikle FPS dalgalanmaları, salisiyelik droplar yaşıyorum. Ve bunlarda da optimize ayar, mod aklınıza ne geldiyse yaptım.

Stok ayarlarda veya expo da %1 FPS olması gerekenden fazla düşük olmadığı sürece gözle görülür bir sorun olmaması gerekiyor. Sen kendin zamanlama ayarlayarak %1 FPS'yi 100'den 120 yaparsın orası ayrı, burada direkt sorun yaşanıyor. Konu %1 FPS iyileştirme konusu değil, stutter-drop konusu. Olması gerekenden daha düşük %1 FPS alıyor yani.
Siz kendiniz gidip 5600 c46 RAM kullanabilirsiniz. Ben bu arkadaşımızın her halükarda değişip Hynix'e geçmesini düşünüyorum. Verim alamayacaktır sisteminden. Kendiniz eğer kullanmadıysanız başkalarına önermeniz doğru olmaz. Ben bu sektörün içindeyim, kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Adamlar üretmiş, sorunlu olsa neden satsınlar, böyle bir mantık olamaz. Piyasada tonla sorunlu ve yanlış ürün var. Bunları alıp kullanıyor muyuz, hayır. Bu arkadaşın sorunu çözmesi vakit alır, şebekedeki dalgalanma bile bunu yapar, priz değişmesi gerekir, Online UPS alması gerekir orası ayrı. Sadece RAM değiştiği zaman bile bu sorun düzelebilir. Parça denemeden tek tek bilemez ne olduğunu. Ben sadece optimal senaryoyu yazdım, olması gerekeni.

3D işlemci kullandığınızı varsayıyorum isminizden dolayı, şu ana kadar hiç RAM ayarlamadınız mı gerçekten ya da düz EXPO açınca drop fark etmediniz mi, bir 3D kullanıcısından destek beklerdim açıkçası. Kendim 3 tane 3D işlemci değiştim çünkü, düz EXPO açmamanız lazım bu işlemcilerde, en son adam çıktı 5 tane video serisi yaptı bu konu hakkında, izlemenizi tavsiye ederim YouTube TR üzerinden.

Siz ne öneriyorsunuz hocam? Almalı mıyım o2.el RAM'i yoksa Power'e mi yöneleyim. Vatan da 3000 var 2000'de ben atardım 850'lik modüler bir PSU alırdım sizce?

Yerinizde olsam ilk RAM sonra PSU değişirdim, ikisine rağmen de sorun düzelmeme şansı var mı, var. Çok bela bir sorundur bu. Ben tüm sistemi dağıttım, priz değiştim, hangi adım sorunu çözdü bilmiyorum. Anakartı da iade ettim, Tomahawk sorunlu modeldi X870'te. Ama dediğim şeyler, yapman gereken optimal senaryo bu. 5600 c46 RAM'ın bu platformda yeri yok. 6000 c30 alıp geçmen gerekli, düz EXPO üstüne 3-5 zaman yazarak, arada giren drop sorununu da çözüyorsun. Seni bu denli rahatsız etmesi hem PSU hem RAM bilemeyiz. Parça alıp denemen gerekli ya da yakın çevrenden deneyebilirsin.

Siz kendiniz gidip 5600 C46 RAM kullanabilirsiniz. Ben bu arkadaşımızın her halükarda değişip Hynix'e geçmesini düşünüyorum. Verim alamayacaktır sisteminden. Kendiniz eğer kullanmadıysanız başkalarına önermeniz doğru olmaz. Ben bu sektörün içindeyim, kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Adamlar üretmiş, sorunlu olsa neden satsınlar, böyle bir mantık olamaz. Piyasada tonla sorunlu ve yanlış ürün var. Bunları alıp kullanıyor muyuz, hayır. Bu arkadaşın sorunu çözmesi vakit alır, şebekedeki dalgalanma bile bunu yapar, priz değişmesi gerekir, online UPS alması gerekir orası ayrı. Sadece RAM değiştiği zaman bile bu sorun düzelebilir. Parça denemeden tek tek bilemez ne olduğunu. Ben sadece optimal senaryoyu yazdım, olması gerekeni.

3D işlemci kullandığınızı varsayıyorum isminizden dolayı, şu ana kadar hiç RAM ayarlamadınız mı gerçekten ya da düz EXPO açınca drop fark etmediniz mi, bir 3D kullanıcısından destek beklerdim açıkçası. Kendim 3 tane 3D işlemci değiştim çünkü, düz EXPO açmamanız lazım bu işlemcilerde, en son adam çıktı 5 tane video serisi yaptı bu konu hakkında, izlemenizi tavsiye ederim YouTube TR üzerinden.

Yerinizde olsam ilk RAM sonra PSU değişirdim, ikisine rağmen de sorun düzelmeme şansı var mı, var. Çok bela bir sorundur bu. Ben tüm sistemi dağıttım, priz değiştim, hangi adım sorunu çözdü bilmiyorum. Anakartı da iade ettim, Tomahawk sorunlu modeldi X870'te. Ama dediğim şeyler, yapman gereken optimal senaryo bu. 5600 C46 RAM'ın bu platformda yeri yok. 6000 C30 alıp geçmen gerekli, düz EXPO üstüne 3-5 zaman yazarak, arada giren drop sorununu da çözüyorsun. Seni bu denli rahatsız etmesi hem PSU hem RAM bilemeyiz. Parça alıp denemen gerekli ya da yakın çevrenden deneyebilirsin.

Videoyu izledim biraz da pek anlayamadım. Hocam çocukla konuştum. Dedi ki aynı gün içerisinde teslim edersen anakartında uyumsuzluk çıkarsa iade edebilirim dedi. Ne yapayım gidip alıp deneyeyim mi?

Drop sorunu yüksek oranda RAM kaynaklıdır ama, illa ki alt zaman girmedin ya da Micron oldu diye değil. Başkasını alıp denemeden bilemezsin, ben sana optimal senaryoyu anlatmaya çalıştım. Kendim ve çevremde de aynı şekilde, düz EXPO açtıklarında oyun akıcılığı gidiyor ve drop sorunu yapıyor arada. Senin 3-5 saniyede devamlı microstutter giriyorsa bunun birçok sebebi var. Oyun ayarlarından V-Sync falan açık geliyor mesela onları kapattın mı?

Videoyu izledim biraz da pek anlayamadım. Hocam çocukla konuştum. Dedi ki aynı gün içerisinde teslim edersen anakartında uyumsuzluk çıkarsa iade edebilirim dedi. Ne yapayım gidip alıp deneyeyim mi?
Böyle bir imkan varsa dene. Dediğim gibi ben sana optimal senaryoyu aşılamaya, seni doğru yola sevk etmeye çalışıyorum. Drop sorunu denince akla hep RAM gelir ilk. Denemeni tavsiye ederim, eğer sorun çıktığında sana böyle bir garanti sunuyorsa. Ben olsam öyle yapardım. EXPO açıp elle 6000 çekmen lazım ama 6400 yazan yeri BIOS'ta, onu unutma. 6400 açarsan yine drop olur, 2:1 modda açar anakartın çünkü.

Drop sorunu yüksek oranda RAM kaynaklıdır ama, illaki alt zaman girmedin ya da Micron oldu diye değil. Başkasını alıp denemeden bilemezsin, ben sana optimal senaryoyu anlatmaya çalıştım. Kendim ve çevremde de aynı şekilde, düz EXPO açtıklarında oyun akıcılığı gidiyor ve drop sorunu yapıyor arada. Senin 3-5 saniyede devamlı microstutter giriyorsa bunun birçok sebebi var. Oyun ayarlarından V-Sync falan açık geliyor mesela onları kapattın mı?

Açık kapalı her türlü denedim. 3-5 saniyede bir drop yemiyorum. Bazen 40 dk sonra da yiyebiliyorum belli olmuyor.