Siz kendiniz gidip 5600 C46 RAM kullanabilirsiniz. Ben bu arkadaşımızın her halükarda değişip Hynix'e geçmesini düşünüyorum. Verim alamayacaktır sisteminden. Kendiniz eğer kullanmadıysanız başkalarına önermeniz doğru olmaz. Ben bu sektörün içindeyim, kullanılmaması gerektiğini biliyorum. Adamlar üretmiş, sorunlu olsa neden satsınlar, böyle bir mantık olamaz. Piyasada tonla sorunlu ve yanlış ürün var. Bunları alıp kullanıyor muyuz, hayır. Bu arkadaşın sorunu çözmesi vakit alır, şebekedeki dalgalanma bile bunu yapar, priz değişmesi gerekir, online UPS alması gerekir orası ayrı. Sadece RAM değiştiği zaman bile bu sorun düzelebilir. Parça denemeden tek tek bilemez ne olduğunu. Ben sadece optimal senaryoyu yazdım, olması gerekeni.
3D işlemci kullandığınızı varsayıyorum isminizden dolayı, şu ana kadar hiç RAM ayarlamadınız mı gerçekten ya da düz EXPO açınca drop fark etmediniz mi, bir 3D kullanıcısından destek beklerdim açıkçası. Kendim 3 tane 3D işlemci değiştim çünkü, düz EXPO açmamanız lazım bu işlemcilerde, en son adam çıktı 5 tane video serisi yaptı bu konu hakkında, izlemenizi tavsiye ederim YouTube TR üzerinden.
Yerinizde olsam ilk RAM sonra PSU değişirdim, ikisine rağmen de sorun düzelmeme şansı var mı, var. Çok bela bir sorundur bu. Ben tüm sistemi dağıttım, priz değiştim, hangi adım sorunu çözdü bilmiyorum. Anakartı da iade ettim, Tomahawk sorunlu modeldi X870'te. Ama dediğim şeyler, yapman gereken optimal senaryo bu. 5600 C46 RAM'ın bu platformda yeri yok. 6000 C30 alıp geçmen gerekli, düz EXPO üstüne 3-5 zaman yazarak, arada giren drop sorununu da çözüyorsun. Seni bu denli rahatsız etmesi hem PSU hem RAM bilemeyiz. Parça alıp denemen gerekli ya da yakın çevrenden deneyebilirsin.