UGURPRODUCTION

Becerikli
Herkes merhaba, tekrardan yeni güncellemeler ile karşınızdayım. Benim konumu takip edenler çektiğim çileyi bilenler bilir forumda :)

Arkadaşlar, ben yerimde duramadım gittim 20.000 TL'ye Gigabyte RTX 4070 Windforce 3 fanlı modelini satın aldım 15 ay garantili.
Önceki Galax RTX 4070 ekran kartımı 16000'e satmıştım 1000 TL zararına gitti. 4-5 k zarar edip RTX 4070 modelini tekrardan satın aldım. Biliyorum belki de zarar ettim her zaman ki gibi ama RTX 4070 serisi bir başka oldu benim için. Sadece şu Micro shutter olayı bana zehir etti her şeyi.

Neyse gelelim konumuza;

Öncelikle bu videoyu izleyin:

Arkadaşlar NVIDIA App'te o ayar benim Micro shutter sorunumu çözdü. Mantığıda şu 165Hz monitöre sahibim. 82 FPS'e sabitliyor yani FPS'in yarısını alıyor ve sabitliyor.
Buraya kadar güzel sorunum bir nebze çözüldü. Ama bu sefer de başka sorun başa bela oldu oldu O'da input lag yani gecikme sorunu. DLSS kapatayım dedim input lag gitti yine Micro shutter devam etti.
Yani benim sizden istediğim şu input lag gecikme sorununuda çözersek 82 FPS oynamaya bile razıyım. G-SYNC kapalı kullanılıyor burada aç-kapat'ta yaptım fayda etmedi. Kendim sabitledim FPS'i oda fayda etme yine Micro Shutter'e devam ediyor.

Yani işin lafın kısası "uyarlamalı" seçeneği illaki aktif olacak, yoksa Micro Shutter'e devam ediyor. O ayar açıkken input Lag'ı çözersem mevzum tamamen bir nebzede olsa çözülmüş olacaktır.

Bilen kişiler yorum yapar ise beni mutlu eder ve bu çileden kurtulurum artık. Belkide diğer arkadaşlarada yardımcı olur, şimdiden teşekkürler.

Valla can dayanmaz dayanmıyordu.Öylede denedim hocam.Mevzu aynı,en son gidip İntel sisteme geçeceğim gibi duruyor.Ya benim anlamadığım niye Yarı yenileme hızı aktif edilğinde micro shutter alıyor.Bu arada sen geç tin 5060ti'ye sorunun çözüldü mü?
Dün geldi 5060ti ve 6000mhz ramler fakat montaj tecrübem yok o yüzden arkadaşı bekliyorum. 3070ti ve 6000mhz ram ile geçmişti, 5060ti ve 6000mhz ram ile başa sararsam kanser olurum artık. :)

Bu arada arkadaştaki sistem intel işlemcili 3070ti'lı bir sistemdi. Ondaki ram ve ekran kartına bana takınca bendeki akıcılık onda olmamıştı. AMD işlemci + NVDIA ekran kartı çok daha kararlı çalıştı. O yüzden mesele direkt AMD, Intel değil gibi duruyor. Geçmeden önce test edebilmen çok iyi olur. Düzelmiyorsa hiç yeni masrafa girmezsin.

Son düzenleme:
Dün geldi 5060 Ti ve 6000MHz RAM'ler fakat montaj tecrübem yok o yüzden arkadaşı bekliyorum. 3070 Ti ve 6000MHz RAM ile geçmişti, 5060 Ti ve 6000MHz RAM ile başa sararsam kanser olurum artık. :)

Bu arada arkadaştaki sistem Intel işlemcili 3070 Ti'lı bir sistemdi. Ondaki RAM ve ekran kartına bana takınca bendeki akıcılık onda olmamıştı. AMD işlemci + NVIDIA ekran kartı çok daha kararlı çalıştı. O yüzden mesele direkt AMD, Intel değil gibi duruyor. Geçmeden önce test edebilmen çok iyi olur. Düzelmiyorsa hiç yeni masrafa girmezsin.

Sonuçları mutlaka bildirin hocam. Allah utandırmasın inşallah sizde bu illetten kurtulursunuz. Vallahi bilmiyorum artık ama nispeten uyarlamalı hal shutter i durduruyor. Ama inşut lag oluşturuyor maalesef onu da çözsem mevzu tamam olacakta bilmiyorum artık.

Sonuçları mutlaka bildirin hocam. Allah utandırmasın inşallah sizde bu illetten kurtulursunuz. Vallahi bilmiyorum artık ama nispeten uyarlamalı hal shutter i durduruyor. Ama inşut lag oluşturuyor maalesef onu da çözsem mevzu tamam olacakta bilmiyorum artık.
Sağ olun hocam inşallah. Bu sorunu kimse yaşasın istemem illet bir şey. Şey soracağım FPS yarıya sabitleyince nispeten stuttering gidiyor input lag başlıyor demiştiniz. Acaba diyorum Spider-man grafik ayarlarınız yüksek oyun zaten maksimum 70-80 FPS veriyor da ondan dolayı mı gözünüze akıcı geliyor? Çünkü 180hz monitörde 170 altına sabitlediğim an bende micro stuttering artıyordu artık ekran bozulmaları baş gösteriyordu. Eğer mümkünse yüksek FPS alabildiğiniz bir oyunda FPS'i monitörünüzden 1-5 değer azına sabitleyip öyle deneseniz? Mesela Rainbow Six Siege de 250 FPS filan görüyordum 179'a sabitlediğimde diğer oyunlarda olmasa bile onda %90 oranında akıcılık sağlayabilmiştim o yüzden öneriyorum. Bir de freesync kapatmıştım tabi. Sizin de gsync kapatıp ''monitör yenileme hızı'' kısmını seçmeniz gerekecek. En azından birkaç oyunda bile fayda sağlasa hiç yoktan iyidir.

Sağ olun hocam inşallah. Bu sorunu kimse yaşasın istemem illet bir şey. Şey soracağım FPS yarıya sabitleyince nispeten stuttering gidiyor input lag başlıyor demiştiniz. Acaba diyorum Spider-Man grafik ayarlarınız yüksek oyun zaten maksimum 70-80 FPS veriyor da ondan dolayı mı gözünüze akıcı geliyor? Çünkü 180Hz monitörde 170 altına sabitlediğim an bende Micro stuttering artıyordu artık ekran bozulmaları baş gösteriyordu. Eğer mümkünse yüksek FPS alabildiğiniz bir oyunda FPS'i monitörünüzden 1-5 değer azına sabitleyip öyle deneseniz? Mesela Rainbow Six: Siege'de 250 FPS filan görüyordum 179'a sabitlediğimde diğer oyunlarda olmasa bile onda %90 oranında akıcılık sağlayabilmiştim o yüzden öneriyorum. Bir de FreeSync kapatmıştım tabii. Sizin de G-SYNC kapatıp "monitör yenileme hızı" kısmını seçmeniz gerekecek. En azından birkaç oyunda bile fayda sağlasa hiç yoktan iyidir.

Onuda denedim hocam fayda etmiyor. Uyarlamalı ayarın açıklamasında zaten takılmaları giderir yazıyor. Ve gerçekten takılmayı gideriyor. Ama işte lanet olsun input lag mevzusu başladı. 150-160 larda DLSS ile FPS'im. DLSS kapatınca input lag gidiyor yine Micro shutterler devam ediyor anlamadım ki.

Onuda denedim hocam fayda etmiyor. Uyarlamalı ayarın açıklamasında zaten takılmaları giderir yazıyor. Ve gerçekten takılmayı gideriyor. Ama işte lanet olsun input lag mevzusu başladı. 150-160 larda DLSS ile FPS'im. DLSS kapatınca input lag gidiyor yine Micro shutterler devam ediyor anlamadım ki.
O zaman artık paylaştığınız sistem bilgilerine göre uzman cevabı bekleyeceğiz. Benim aklıma gelenler bunlardı ki zaten çoğunu denemişsiniz. İnşallah yakın zamanda çözüme kavuşursunuz.