@Yakuza, oyun deneyimi konusunda benim gibi beklentilere sahip olan insanlar için ömrü uzun bir kart aslında. Bir de şu veri sıkıştırmayla ilgili teknoloji çıkarsa eğer daha çok iş yapar bu kerata. Evde bir nevi konsol amaçlı kullanmak için kenarda tutarım ben bunu, küçük bir kasa kombinasyonuyla.
GTA 6 PC'ye bir çıktığında GTA 6 testleri de yapacağım 4K ultra ayarlarda.
@Yakuza, oyun deneyimi konusunda benim gibi beklentilere sahip olan insanlar için ömrü uzun bir kart aslında. Bir de şu veri sıkıştırmayla ilgili teknoloji çıkarsa eğer daha çok iş yapar bu kerata. Evde bir nevi konsol amaçlı kullanmak için kenarda tutarım ben bunu, küçük bir kasa kombinasyonuyla.
GTA 6 PC'ye bir çıktığında GTA 6 testleri de yapacağım 4K Ultra ayarlarda.
Gamer's Nexus dün video attı, maalesef fiyat artışları tam gaz devam edecek.
2 GB'lik VRAM modülü 20 dolarken 3GB'lik olanlar 70 dolar diyor.
İşin ilginç yanı da insanlarda bu korku etkisi yarattığı için son 1 yılda satışlar 2'ye katlanmış neredeyse. Hem pahalıya satılmış hem de fazla satılmış.
NVIDIA'nın 90 serisi kartları artık bundan sonra ayrı segmente ayırma düşüncesinde olduğunu söylediler ki bu biraz belliydi. RTX 6000 Pro 16bin dolar olmuş, MSRP'si NVIDIA tarafından değiştirilen tek kart.
Bir süre daha böyle devam edecek, giriş seviyesi ekran kartlarında shortage biraz daha fazla hissedilecek, öyle ucuza 5050 kapatayım devri de bitmiş anlaşılan.
Hocam, hikâye odaklı oyunlarda insanların FPS çılgınlığını ben hiç anlamıyorum. Tamam, daha fazla FPS alınmak isteniyor ama hikâye odaklı oyunlarda stabil 60 FPS bile çok yeterli. Bende de 4070 Super ve 9700X var, çoğu oyunu FPS sabitleyerek oynuyorum. Bazen 75, bazen 60, bazen de 100 FPS limiti koyuyorum. Hem sistem serin çalışıyor hem de fan sesinden kafamız şişmiyor. Zamanında G-Sync açmıştım zaten, ekran yırtılması da pek yaşamıyorum.
@Yakuza, işte ben çok tatlı bir zamanda düşürdüm RTX 5050'yi. Ben düşürdükten sonra fiyatları fırladı ve ortala 18-19k bandında dolaşıyor en ucuzları. Zamanında 28k'ya düşürdüğüm Inno3D RTX 5070 Twin X2 OC de şu an 48,8k olmuş. Kartı amorti etmek üzereyim. Gözüm gibi bakıyorum o kerataya da.
Hocam, hikâye odaklı oyunlarda insanların FPS çılgınlığını ben hiç anlamıyorum. Tamam, daha fazla FPS alınmak isteniyor ama hikâye odaklı oyunlarda stabil 60 FPS bile çok yeterli. Bende de 4070 Super ve 9700X var, çoğu oyunu FPS sabitleyerek oynuyorum. Bazen 75, bazen 60, bazen de 100 FPS limiti koyuyorum. Hem sistem serin çalışıyor hem de fan sesinden kafamız şişmiyor. Zamanında G-Sync açmıştım zaten, ekran yırtılması da pek yaşamıyorum.
Tamamen aynı düşünüyoruz. Elbette daha fazla FPS, daha fazla performans güzel bir şey. Ancak özel bir ihtiyaç bulunmadığı takdirde sizin de belirttiğiniz değerlerde hikâyeli oyunlar oynamak oldukça yeterli. En azından bana göre. Online rekabetçi oyunlar ise genellikle 1080p çözünürlükte ve düşük ayarlarda oynanıyor ki oyundaki akıcılık ve muhtemelen bilmediğim başkaca avantajlar elde edilsin diye. Yine bu tarz rekabetçi oyunlardaki performans avantajı da sanırım daha çok işlemci kaynaklı. Bu tarz giriş seviye kartlar bile rekabetçi oyunlarda 1080p çözünürlükte yıllarca götürecektir zaten.
Herkesin oyun deneyimi konusundaki beklentisine saygım var, ancak bana da söylediğiniz senaryo oldukça yeterli geliyor. Biraz katkı sağlamak adına son dönemde RTX 4060 ve RTX 5050 ile içerik üretmeye çalıştığım için RTX 5070'i kutusuna kaldırmıştım. Takmaya ihtiyaç duymuyorum bile. Sanırım boşuna satın aldım. Uzaktan üzgün üzgün bakıyor bana.