Sağdan soldan değil bizzat kendi ölçümlerim .

Oncelikle, cok fazla FG kullaniyorsunuz. 4x MFG'nin VRAM kullanimina etkisi gozle gorulur olur, kaldi ki o GPU ile bu oyunda RT icermeyen Ultra preset ile cok rahat 60+ gorebilmeniz lazim. Bunun ustune 2x FG actiginizda gayet yeterli bir deneyim olmali, hem akicilik, hem VRAM'e etkisi, hem de input lag acisindan.

Ikincisi, bu oyunda RTGI'in etkisi cidden buyuk degil. Oyunun RT'siz isiklandirmasi oldukca guzel, hatta bazi yerlerde artistlerin orijinal gorusune daha uygun duruyor. Cidden farkini hissedebileceginiz uc senaryo sayisi elin parmagini gecmeyecektir.

Eki Görüntüle 276773
Eki Görüntüle 276774

Beklentileri kontrolde tutmak lazim. Yanlisim yoksa o GPU'nun masaustu karsiligi 6600 XT/6700 civari bir seydi. Bunlarin ustune 8GB VRAM engeli de onumuzde tabii. Her seyin ustune bir de 1200p ekran...

1200p ekran her turlu bence DLAA ile oynayabilmeyi gozden cikartiyor o GPU ile. Sahsen Transformer model ile DLSS Q acardim. Sonra RTGI ve RT golgeleri kapatip, sadece RT yansimalar acardim. Diger ayarlara da ufak el atardim onceki mesajimda dedigim gibi. Mutlu mesut oynardim herhalde, nasilsa CPU da guclu, Crowd Density de acardim biraz.

Hadi butun RT ayarlarini acabilmek ve ustune MFG acabilmek icin yeterli VRAM'imiz olsaydi, bu sefer de direkt GPU'nun gucune takiliyoruz. Ya DLSS Q altina dusmemiz gerekiyor (ki 1080p/1200p'de bence ideal degil) ya da cok kotu gecikme degerlerine razi olmamiz lazim.

Bu dediklerimin de fikrinizi degistirecegini dusunmuyorum ancak fikir alisverisi iyidir. Iyi oyunlar dilerim.
Teşekkür ederim öncelikle. Sadece RT yansımalarında bile diğer ayarları kısam da yer yer VRAM sorunu tekrar yaşadığım için ben de kapattım. Full artı full grafik kullanıyorum ve DLSS kalitede. Şu an için iyi gidiyor, sorun yok. Saf performans 60 FPS üstü alıyorum zaten, 2x ve 4x frame gen ile katlanıyor. Şu an 200 FPS üstü takılıyorum, 50 ms gecikme ile.
Hepsini okudum ve anladım, sağ olun.
Ancak 2x ve 4x FG arasında sadece 5 ms gecikme olduğu için 4x'te bıraktım, bilmem yanlış mı.

Cihazı da 40w cpu 80w gpu dengeli modda sabitledim.

Sağdan soldan değil bizzat kendi ölçümlerim .

Bende bu kadar cafcaflı durmuyor çözünürlük ve parlaklık hdr vs olsa gerek detayli şekilde okuyacağım sonra , teşekkür ederim.

@Yakuza ayarlar sırası ile ne olmalı?
17880490530594371770313591563177.webp

Dosya Ekleri

• 17880486488635139381654786580399.webp
    17880486488635139381654786580399.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Ne güzel bilgi veriyorsunuz derken bunu okumak fos oldu.
Düzgün ve hakiki bilgi burada :

Düzgün ve hakiki bilgi burada :
Ben zaten incelemeyi okudum. NVIDIA kısmında ben nereyi ne seçeceğimi sordum. "Laptopta DLSS açtığına dua et." Laptopu AMD falan mı üretiyor, ne bu ayrımcılık ben anlamıyorum. Konuya yorum yapanlar bir garip cevaplar veriyor.
Ben de 5060M'nin ne kadar güç sahibi ve ne kadar VRAM'i yetersiz biliyorum. Her ağızdan bir laf çıkıyor, konuyu açmasam daha az stres olurdum şu oyunu oynarken.

Ben zaten incelemeyi okudum. NVIDIA kısmında ben nereyi ne seçeceğimi sordum. "Laptopta DLSS açtığına dua et." Laptopu AMD falan mı üretiyor, ne bu ayrımcılık ben anlamıyorum. Konuya yorum yapanlar bir garip cevaplar veriyor.
Ben de 5060M'nin ne kadar güç sahibi ve ne kadar VRAM'i yetersiz biliyorum. Her ağızdan bir laf çıkıyor, konuyu açmasam daha az stres olurdum şu oyunu oynarken.

Eğrisini doğrusunu yazarız karar senindir.