yunusalp99

Becerikli
Yer
İstanbul
Herkese iyi günler. Benim PSU NZXT C750 2023 Bronze. İçinde PCIe kablosu çıkıyor, lakin bir ucu 8 diğer ucu 6+2 şeklinde tek kablo üzerinden verilmiş. Ama dediğim gibi tek kablodan geliyor. Sitesinde ise önerilen güç tüketimi için 225W demiş. Ben RTX 5070 Gaming Z Trio takmayı düşünüyorum bu PSU'ya, lakin olası bir yanma vb. durum olur mu tereddütte kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. RTX 5070 içinden 12 hpr kablosu çıkıyor, dönüştürücü ile kullanabilirim ama tek kablodan üzerinden gelmiş olacak. Mantıken herhangi bir yanma vb. durum olur mu? Size danışmak istedim, iyi günler.

Ürünün linki bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin 500W TDP'li kart 5090 olmalı bahsettiğin kabloda AWG14 herhalde başka türlü boşta olmadıktan sonra çalıştırman imkansız. Bu PSU'nun o karta yetme ihtimali imkansıza yakın düşük güç tüketiminde ya da UV ile olabilir fakat peak değerlerinde ya PSU zarar görür ya kart.

Hayır 5090 değil. Sadece modüler PSU'nun soketi yandı normal PSU'a geçince modüler olmayan lehimli sorun çözülmüştü.

Hayır 5090 değil. Sadece modüler PSU'nun soketi yandı normal PSU'a geçince modüler olmayan lehimli sorun çözülmüştü.

RTX Pro 6000 Blackwell'de değilse haricinde 500W TDP değerine yakın bir kart yok. Kullandıysanız düşük güç tüketiminde sıkıntı çıkarmadı peak ya da yüksek güç tüketiminde bahsettiğim gibi PSU zarar gördü aynı durumda burada söz konusu olur.

RTX Pro 6000 Blackwell'de değilse haricinde 500W TDP değerine yakın bir kart yok. Kullandıysanız düşük güç tüketiminde sıkıntı çıkarmadı peak ya da yüksek güç tüketiminde bahsettiğim gibi PSU zarar gördü aynı durumda burada söz konusu olur.
Kart R9 295X2 idi PSU zarar görmedi hala kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz kart için AMD kullanılabilir PSU listesi yayınladı. Farklı bir PSU ile bu kartı kullanamazsınız. Kullandığınız takdirde bu gibi sorunlara yol açıyor.

Kullanılır, fakat sorun kart yapısında. Besleme olarak PowerColor gibi 4x8p bölselerdi yanma sorunu yaşanmazdı. Ama 2x8 olarak dağıtmışlardı. Bende soket yanınca kabloyu normal lehimlemiştim.

Kullanılır, fakat sorun kart yapısında. Besleme olarak PowerColor gibi 4x8p bölselerdi yanma sorunu yaşanmazdı. Ama 2x8 olarak dağıtmışlardı. Bende soket yanınca kabloyu normal lehimlemiştim.

Kullanılır kullanılır ama 500W TDP'li karta 300W verirsin kart peak attımı gümlersin. Zaten adamların olayı o 500W TDP verip 2x8p yaptılar ve kullanılabilir PSU listesi yayınladılar liste komple AWG14 kullanıyor. Bu kalite PSU ise high tier fiyat listesine sahip saçma sapan bir şey yani. Dediğinizi anlıyorum ama bahsettiğimiz kart ile şu anki 35klık bir kart kıyaslanamaz. Bence en mantıklısı 8+8 olarak kullanmak. PSU üreticisi Max 220W verdiğini belirtirken biz ise 250'ye zorluyoruz hiç mantıklı değil gereksiz risk bence.

Kullanılır kullanılır ama 500W TDP'li karta 300W verirsin kart peak attımı gümlersin. Zaten adamların olayı o 500W TDP verip 2x8p yaptılar ve kullanılabilir PSU listesi yayınladılar liste komple AWG14 kullanıyor. Bu kalite PSU ise high tier fiyat listesine sahip saçma sapan bir şey yani. Dediğinizi anlıyorum ama bahsettiğimiz kart ile şu anki 35klık bir kart kıyaslanamaz. Bence en mantıklısı 8+8 olarak kullanmak. PSU üreticisi Max 220W verdiğini belirtirken biz ise 250'ye zorluyoruz hiç mantıklı değil gereksiz risk bence.

Hata orada 500W TDP'lik kart 2x8p ile beslenmesi çok riskli ve kullandığım PSU 14AWG değildi. Konuya dönersek PSU üreticisi 220W verdiğini belirtmiş. Kartın TDP değeri ise 250W bunun 75W civarını X16 slotundan alacağını hesaba katarsak 200W altında kablolara yük biniyor. PSU deneyimime güvenip yeter derim. Ama risk her zaman kullanan kişiye aittir, kablo veya soket ısınmadığı sürece problem olmaz gibi. elinde bu bahsettiği PSU mevcut ise değiştirip masraf yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

Hata orada 500W TDP'lik kart 2x8p ile beslenmesi çok riskli ve kullandığım PSU 14AWG değildi. Konuya dönersek PSU üreticisi 220W verdiğini belirtmiş. Kartın TDP değeri ise 250W bunun 75W civarını X16 slotundan alacağını hesaba katarsak 200W altında kablolara yük biniyor. PSU deneyimime güvenip yeter derim. Ama risk her zaman kullanan kişiye aittir, kablo veya soket ısınmadığı sürece problem olmaz gibi. Elinde bu bahsettiği PSU mevcut ise değiştirip masraf yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

220W gücün kablodan mı yoksa kablo+PCI-e slotundan mı geldiğini belirtmiyorlar, PCI-e slotunu ayrı tutacaklarını zannetmiyorum öyle olsa 295W derlerdi 3070 ile sınırlamazlardı.

220W gücün kablodan mı yoksa kablo+PCI-e slotundan mı geldiğini belirtmiyorlar, PCI-e slotunu ayrı tutacaklarını zannetmiyorum öyle olsa 295W derlerdi 3070 ile sınırlamazlardı.
Üreticiler genelde kablodan geçecek güvenli yük”ü anlatıyor. Slot ayrı olduğu için onu dahil etmiyorlar.