Konuyu baştan sona inceledim daha çok RAM uzerinde durulmuş ki
@Ayhan Dönmez hocama hak veriyorum RAM bu tarz gecikme, drop veya stuttering gibi sorunlara yol açabiliyor.
@ggbye demişsin ki iki farklı kartta da aynı sorunlar oldu. Bu benim aklıma direkt RAM'i getirdi. Çünkü bende drop, tekleme olduğu zaman başta ekran kartını değiştirdim ciddi bir fark olmadı. Üstüne RAM'i değiştirdiğimde oyun yağ gibi aktı. Tabii ki bunu arkadaşın bileşenleri ile test etmiştik, sürekli satın al dene ona can dayanmazdı. O yuzden ben hala farklı bir RAM denemen taraftarıyım. RAM sorunsuz ise işe yarayabilecek birkaç ayar önerisinde de bulunayım. En azından ürün gelene kadar denemiş olursun.
1- NVIDIA Denetim Masası'ndan düşük gecikmeyi kapat, oyun içi reflex aç.
2- güç yönetim modu dengeli/yüksek performans olsun.
3- G-SYNC açık, V-Sync kapalı, 539 FPS cap dene. Monitor Hertz degeri altında kaldı ki VRR düzgün çalışsın. Akicilik noktasında da faydasını görürsün.
4- internet kaynaklı packet delay olabiliyor. BF1 gibi hem offline hem de online modu olan bir oyunu test et. Sorun her ikisinde de devam ediyorsa internet ile alakası yoktur.
5- BIOS'tan EXPO kapatıp manuel RAM hızı gir. 5600 MHz idi sanırım kontrol edersin. Harici olarak fTPM, global C-state Control kapalı kalabilir. Onlar Micro stutteringe yol açabiliyor. Ama dikkat et global C state ve birkaç ayarı kapadigimda eski sistemim mavi ekran vermişti. Bu adımı şimdilik geçebilirsin. Sadece EXPO kapat manuel RAM hızı gir şimdilik.
6- OCCT ile RAM ve işlemci, CrystalDiskInfo ile SSD, LatencyMon ile gecikme testi yap. LatencyMon gecikmeye sebep olan şeyleri raporlayacaktir. Sürücü kaynaklı bir sorunsa eski sürümleri denersin.
7- oyun içi MSI Afterburner ile CPU GPU kullanım ve sicakliklari açık kalsın. Ayrıca frametime ve %1 Low da görülsün. O sorun yaşadığın anlarda sıcaklık değerleri çok yüksek mi diye gozlemle.
Aklıma gelenler şu anlık bunlar. Denedikten sonra işe yararsa haber edersin.