RTX 5070 sistemde oyunlarda gecikme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ggbye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 229
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    gecikme valorant

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alienware 320Hz monitor kullanıyorum, ben de G-Sync acikken bariz sekilde gecikme hissediyordum. Monitorun menusunde veya NVIDIA Control panel uzerinden kapatip dener misin?
Kapalı

Kapalı boşta iken mi değerleri ss atıcam

Buyrun efendim

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Kapalı

Kapalı boşta iken mi değerleri ss atıcam

Buyrun efendim
Bu Micron olmalı, sistemde 2 sorun var, 1.si A620, 2.si ise Micron. Bu ikisinden kurtulduğun anda bence sorunların çözülür. B650M-R + 6000 CL30 2x16 kit mesela @ggbye Micron problematik gördüğün üzere.

Bu Micron olmalı, sistemde 2 sorun var, 1.si A620, 2.si ise Micron. Bu ikisinden kurtulduğun anda bence sorunların çözülür. B650M-R + 6000 CL30 2x16 kit mesela @ggbye Micron problematik gördüğün üzere.

Dediğinizi pek anlamadım Micron ne demek A620 ne alaka pro b650m-b kulanıyorum anakart 6000mhz cl38 benim ramlar çözümü tekrar söylermisiniz özelikle micron ne demek onu hiç anlamadım yani anakart ve ram mı değiştirmem gerek

RAM değişimi gerekli gibi görünüyor, 6000 CL38 Micron çip barındırıyor, AM5 platformunda en uyumsuz RAM diyebiliriz yani. 6000-6400 CL28-30-32 RAM tercih etmen lazım 2x16 sorun yaşamamak adına, çünkü manuel ayarlayamıyorsun şu anki RAM'lerini, manuel tuning yapsan bahsettiğin sıkıntılar muhtemelen geçecek.

Varmı bu işlemci anakart için ram önerin uygun fiyatlı

Varmı bu işlemci anakart için ram önerin uygun fiyatlı

@ggbye Tükenmeden almanı tavsiye ederim. Hynix M-Die, işini görür. RAM fiyatları ciddi zam yedi. Vade farksız taksitle alabiliyorsun.

6000 CL32 versiyonunu alacaksın 5790 TL olan.

@ggbye 6400 istersen bu da olabilir:

Ben RAM'den olduğunu düşünmüyorum. Durup dururken 6K’yı da çöpe atmak istemiyorum, ettiğim masrafın haddi hesabı yok. Bugün sizin için oyuna gireceğim, OBS ile kayıt alacağım. Valorant’ta FPS gösterme ve oyun gecikmesi (işlemci) açık oluyor. FPS droplarında pek bir şey yok, ancak oyun gecikmesi/işlemci bir anda milyon veya milyar oluyor, sonra 1.8-2 ms civarına düşüyor. Videoya bakıp bir fikir sunarsanız daha iyi olur.

Para kaybın olmaz, alıp iade edersin Amazon'a 14 gün içinde, öyle bir şansın var. Micron'a hiç güvenmiyorum, sorunun başka olabilir tabi, net yorum yapmak zor.

Bu konuya @Engin etiketlemek istiyorum. Deneyimlerini aktarsın. Sana benzer sorunları vardı.

Ankartım 6K destekliyor ve CL32 CL30 gibi. Amazon dışında uygun fiyatlı bir şey olursa daha iyi olur, taksitle almayı düşünüyorum. Elimdeki RAM'lar çöp olacak ona üzülüyorum.

Ankartım 6K destekliyor ve CL32 CL30 gibi. Amazon dışında uygun fiyatlı bir şey olursa daha iyi olur, taksitle almayı düşünüyorum. Elimdeki RAM'lar çöp olacak ona üzülüyorum.
En uygunu bu ve Amazon satıcılı. Dediğim gibi EXPO açıp bakacaksın farklılık var mı yok mu. Bir de @Engin ayarlarını seninle paylaşsın. Onda da benzer sıkıntılar vardı.

O anakartta 6000-6400 arası açarsın problem olmaz @ggbye

Ryzen 7 7800X3D / PRO B650 M-B /Patriot DDR5 32 GB(2 x 16GB) 6000MHz / Sapphire RX 9070 750W PSU.

@ggbye Senin bu arada sistem özetinde böyle yazıyor, RAM'lerin tam marka modelini atma şansın var mı, Patriot ise kalabilir, karışıklık olmasın.

Patriot Hynix kullandığı kesin çünkü, Crucial Micron kullanıyor ya da TeamGroup

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…