RTX 5070 sistemde oyunlarda gecikme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ggbye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 229
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    gecikme valorant

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatım ve 50k çektim deneyeceğim şu an.

Tekrar yükselmeler mevcut chipset kurulumda bir sorun olabilir mi? Hepsi tikli olarak kuruyorum öyle mi oluyor?
Evet öyle kuruluyor. Micron kaynaklı olabilir, Hynix alıp onun zamanlarını girmeyi dene @Engin gibi. Fayda etmezse iade edersin, Amazon satıcılı zaten.

Bu RAM'le ilgili gibi degil ya.
@Engin 'de durum buydu, ya böyle oynamaya devam edeceksin ya da deneme-yanılma yoluna gitmen lazım. Hiç kimse bilemez bu sorunun ne kaynaklı olduğunu, driver kaynaklı da olabilir 5080 için. Ama sonuçta RAM ofsayt şu anda. Driver fayda etmiyorsa RAM'den başlayacaksın denemeye.

@ggbye 5080 için PSU'n yeterli mi, 12vhpwr bağlantısını kullandın mı? SS atar mısın kasa içini güç bağlantılarını nasıl yaptın.

RTX 5070 baglı evet, takılı 750W.

Sorunum çözülmedi desteklerinizi bekliyorum.

@Ayhan Dönmez Corsair Vengeance LPX 32 GB 9K olmus önerin var mı başka almayı düşünüyorum yapacak bir şey yok.

RTX 5070 baglı evet, takılı 750W.

Sorunum çözülmedi desteklerinizi bekliyorum.

@Ayhan Dönmez Corsair Vengeance LPX 32 GB 9K olmus önerin var mı başka almayı düşünüyorum yapacak bir şey yok.

8 adet kaldı, tükeniyor, bir daha bu fiyata bulamazsın. 6000 CL32 Hynix M-Die, RAM'ler ciddi zam yedi bilgine. Amazon satıcılı, vade farksız taksit imkanı var.

Amazon'dan hiç ürün almadım, sürec nasıl işliyor?

@ggbye Alacağın ürün bu, diğerleri ile karışmasın, 6000 CL32 5.790 TL olan olacak. Direkt vade farksız 6 taksit yapacaksın kartına, 1 gün sonra kapında. Bir sorun anında 14 gün içinde iade/değişim alıyor, Hepsiburada ile aynı mantık. Satıcının Amazon olması önemli, daha sorunsuz.

Buradan bu ürünü almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım?

Son 1 ürün ve satıcıyı tanımıyorum, yorum yapamam. Son 1 ürün alma riskine girme, 6400 alsan bile 2:1 mod atacak anakart, benim attığımı alıp konu aç, 1:1 mod 6000-6400 arası ayarlarsın o şekilde. Hynix çip olması yeterli, 6400 c32 olması sana avantaj sağlamıyor. Hangisi ucuzsa onu al. Son 1 ürün kaldıysa hiçbir zaman bulaşmanı tavsiye etmem. Corsair diye daha kaliteli değil, ikisi aynı çip kullanıyor Lexar ve Corsair bahsi geçen modellerde. @ggbye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…