ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 1 ürün ve satıcıyı tanımıyorum, yorum yapamam. Son 1 ürün alma riskine girme, 6400 alsan bile 2:1 mod atacak anakart, benim attığımı alıp konu aç, 1:1 mod 6000-6400 arası ayarlarsın o şekilde. Hynix çip olması yeterli, 6400 C32 olması sana avantaj sağlamıyor. Hangisi ucuzsa onu al. Son 1 ürün kaldıysa hiçbir zaman bulaşmanı tavsiye etmem. Corsair diye daha kaliteli değil, ikisi aynı çip kullanıyor Lexar ve Corsair bahsi geçen modellerde. @ggbye
Aldım İdefix'ten. Ben Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım ve 6 taksitle aldım. Corsair sevdiğim bir marka.

Dosya Ekleri

• 11.webp
    11.webp
    148,6 KB · Görüntüleme: 43
Aldım İdefix'ten. Ben Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım ve 6 taksitle aldım. Corsair sevdiğim bir marka.
Amazon'a güvenmeme sebebinizi hiç anlayamadım, satıcısı da kendisi halbuki. Bu forumdaki herkes binlerce kez alışveriş etmiştir, sorun anında da problem olmaz genelde, iade/değişim onaylarlar.

Bu aldığında da problem yok fakat sorun şu ki satıcı güvenilir mi bilmiyoruz, ve elde kalan son 1 ürün, open box gelmeyeceği ne malum, biri alıp iade etmiş olabilir yani. Ürün geldikten sonra kutusuyla beraber açmadan önce video kaydına al, gerekli fotoğrafları çekip buraya da SS at, biz de görmüş oluruz @ggbye Elinde kanıt olmuş olur öyle bir durumda. @Eagles Deneyimlidir bu konuda.

Aldım Idefix'ten. Ben Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım ve 6 taksitle aldım. Corsair sevdiğim bir marka.
2:1 mod atacak anakart, benim attığımı alıp konu aç, 1:1 mod 6000-6400 arası ayarlarsın o şekilde bunu anlamadım ayarlarını gösterirsin gelince değil mi :D 6K baydık boşa olmaz umarım çok sinir bozucu durum yaşıyorum monitörü yumruklamak istiyorum sinirden.

2:1 mod atacak anakart, benim attığımı alıp konu aç, 1:1 mod 6000-6400 arası ayarlarsın o şekilde bunu anlamadım ayarlarını gösterirsin gelince değil mi :D 6K baydık boşa olmaz umarım çok sinir bozucu durum yaşıyorum monitörü yumruklamak istiyorum sinirden.
Eğer son kalan 1 ürün arızalı değilse, yani aldığın RAM EXPO açınca problem çıkartmayacaksa, ayarlarsın problem olmaz. 6400 1:1 mod açacağının garantisi yok, 6000-6200 optimize edersin. Hynix çip olduğu kesin çünkü.

Eğer son kalan 1 ürün arızalı değilse, yani aldığın RAM EXPO açınca problem çıkartmayacaksa, ayarlarsın problem olmaz. 6400 1:1 mod açacağının garantisi yok, 6000-6200 optimize edersin. Hynix çip olduğu kesin çünkü.
6000 olsun sorun yok benim için, şu sorundan bir kurtulayım yeter.

6400 CL32 Micron varyantları da çıkmış, Crucial=Micron, o açıdan korkutmuyor değil, umarım yine yumruklamazsın monitörü. 6000 CL32 Amazon satıcılı daha garantiye oynamak olurdu. Şimdi maç uzatmalara kaldı. @ggbye

Son 1 ürün hiçbir zaman güvenmem, Hepsiburada falan kendisi satsa bile kesin open box vesaire oluyor, çok şans yani, anca şöyle olur yani bir ürün çıkar kapış kapış edilir de aynı gün son 1 adet kalır, anca öyle sıfır kapalı kutu ya da sağlam çalışan ürün gelir. Şimdi bu RAM kim bilir kaç yıllık.

Bu Hynix veya Micron oldugu nereden belli oluyor dediğin ürün Hepsiburada demiştin aynı ürün idefix satıyor son üründü diye bu kadar karalanmaz korkutma beni.

"CMK32GX5M2B6400Z32" bu ürün Hynix değil miydi?