ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce bu Lexar'ı sipariş geç tükenmeden :D

4x16 yaparsın hazır kötü mü olur, birinde Hynix'a var diğerinde Hynix m var, 5600 CL36'da eşitlersin 4X16.

Senin kart gerçi 1 DPC, onu yapamayız doğru.
Mağaza dönüş yaptı, TR Corsair garantili orijinal sıfır kapalı kutu olarak gönderilmektedir dedi.

Mağaza dönüş yaptı TR Corsair garantili orijinal sıfır kapalı kutu olarak gönderilmektedir dedi.
7E28VAG (beta version) şunu bir yükleyeyim bir bakalım.

Amazon kendi sattığı ürünleri güvenli şekilde tercih edebilirsin. Kolay gelsin çalışanları çok anlayışlı, kutuyu açar kontrol edersin. Resim çekersin, video kaydı alırsın gerekirse. İade ve değişim konusunda adamlar çok iyi. Amazon ve Hepsiburada kendisinden al ama, tedarikçilerden değil. İdefix ile sorun yaşayanlar var forumda.

Ayrıca son 1 tane kalan ürün mümkünse alınmamalı. O risk her yerde var haberin olsun. Ben şahsen almam.

Zaten ürünü almışsın diyecek pek bir şey kalmamış aslında. Sorun çıkarsa kargoyu açtığında tutanak tuttur kargocuya. Video ve resimlere ek olarak. Bazı tedarikçiler iade konusunda zorluk çıkarabiliyor kolay iade hakkı olmasına rağmen.

@Ayhan Dönmez BIOS güncelledim dediğin eski ayarları yaptım kasa arkasını açtığımda bu kadar saçma bir kabloma mevcut sıvı soğutmadan kaynaklı bunlar çok aşırı kablo mevcut bunlar problem olabilir mi?

@Eagles @Ayhan Dönmez @Engin BIOS sürümü 7E28vag(beta version) olarak güncelledim ve yaptığım ayarları tek tek cekip sizlere göstermek istedim herhangi bir hata var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-24 saat 17.48.01_c5e429e5.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-24 saat 17.48.01_c5e429e5.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 41
  • 9.webp
    9.webp
    960,9 KB · Görüntüleme: 39
  • 8.webp
    8.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 37
  • 7.webp
    7.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 32
  • 6.webp
    6.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 29
  • 5.webp
    5.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 28
  • 4.webp
    4.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 27
  • 3.webp
    3.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 30
  • 2.webp
    2.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 31
  • 1.webp
    1.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 33
@Ayhan Dönmez BIOS güncelledim dediğin eski ayarları yaptım kasa arkasını açtığımda bu kadar saçma bir kabloma mevcut sıvı soğutmadan kaynaklı bunlar çok aşırı kablo mevcut bunlar problem olabilir mi?

@Eagles @Ayhan Dönmez @Engin BIOS sürümü 7E28vag(beta version) olarak güncelledim ve yaptığım ayarları tek tek cekip sizlere göstermek istedim herhangi bir hata var mı?
Kablolama çok özenilmemiş evet ama bahsettiğin durumun bununla alakası yok.

FCLK 2200 yapar mısın bir, çipin yapabiliyor mu görelim. Bir de SoC NB Voltaj ayarını AMD overclocking seçip 1.22 ver eş zamanlı olarak, onu SS at bakalım.

VDDG ayarı 1.05v ayarlı mı?

Kablolama çok özenilmemiş evet ama bahsettiğin durumun bununla alakası yok.

FCLK 2200 yapar mısın bir, çipin yapabiliyor mu görelim. Bir de SoC NB voltaj ayarını AMD overclocking seçip 1.22 ver eş zamanlı olarak, onu SS at bakalım.

Vddg ayarı 1.05v ayarlı mı?
Attıgım resimler dışında başka ayar yok, deniyorum dediklerini hemen döneceğim.

Attıgım resimler dışında başka ayar yok, deniyorum dediklerini hemen döneceğim.
VDDG ayarını global diyip 1.05v ayarla, VDDP ayarını da aynı şekilde 1.1 yap, onları SS at bakacağım. SoC NB voltaj-amd overclocking seçip 1.22 yaz, FCLK frekansını da 2000'den 2200 yap. Sistem açılacak mı, 2200 yapabiliyor mu görelim. Değiştiklerini SS atarsan kontrol edeceğim.

7800x3D için PBO kısmını SS atar mısın anakarttan bir de BIOS'ta @ggbye

Vddg ayarını global deyip 1.05v ayarla, vddp ayarını da aynı şekilde 1.1 yap, onları SS at bakacağım. SoC NB voltaj-AMD overclocking seçip 1.22 yaz, FCLK frekansını da 2000'den 2200 yap. Sistem açılacak mı, 2200 yapabiliyor mu görelim. Değiştiklerini SS atarsan kontrol edeceğim.

7800X3D için PBO kısmını SS atar mısın anakarttan bir de BIOS'ta @ggbye
SoC NB voltaj-AMD overclocking seçip 1.22 yaptım ama 1.220 oldu PC açıldı vddg global sectim 2 yer var hangisi 1.05 olacak 2 secenektemi 1.05 olarak ayarlanacak.

Dosya Ekleri

• adsasdas.webp
    adsasdas.webp
    912,8 KB · Görüntüleme: 22
  • asdasdas.webp
    asdasdas.webp
    543,8 KB · Görüntüleme: 26
SoC NB voltaj-AMD overclocking seçip 1.22 yaptım ama 1.220 oldu PC açıldı vddg global sectim 2 yer var hangisi 1.05 olacak 2 secenektemi 1.05 olarak ayarlanacak.
SoC-AMD Overclocking 1.22 yap, VDDG ve VDDP global seçip VDDG'yi 1.05v, VDDP'yi 1.1v yap, FCLK 2200 dene.

VDDG ikisini de 1.05v yap, VDDP 1.1 yap.

Vddg ayarını global deyip 1.05v ayarla, vddp ayarını da aynı şekilde 1.1 yap, onları SS at bakacağım. SoC NB voltaj-AMD overclocking seçip 1.22 yaz, FCLK frekansını da 2000'den 2200 yap. Sistem açılacak mı, 2200 yapabiliyor mu görelim. Değiştiklerini SS atarsan kontrol edeceğim.

7800X3D için PBO kısmını SS atar mısın anakarttan bir de BIOS'ta @ggbye
Precision Boost OverDrive Auto.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 31