ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 72
Onu PBO Advanced- PBO limits motherboard, scaler 6X, Curve Optimizer all cores negative -15 yapıp SS atar mısın? FCLK 2200 ile dediğim değişiklikeri de yap.
Scaller 6X bulamadım.

Galiba buldum bak bakayım böyle doğru mu her şey flck 2200 yapınca acılmaz yine de deneyeyim.
Dediklerinin hepsini yaptım PC bosta 4.70 en düşük 4.95 en yüksek GHz FCLK 2.200 de trefı 5000 de.
Scaller 6X bulamadım.

Galiba buldum bak bakayım böyle doğru mu her şey flck 2200 yapınca acılmaz yine de deneyeyim.

Dediklerinin hepsini yaptım PC bosta 4.70 en düşük 4.95 en yüksek GHz FCLK 2.200 de trefı 5000 de.
Sanki FPS düşüşü yaşadım ve aynı işlemci gecikmesi yükseliyor.

1761320736884.webp

Scaller 6X bulamadım.

1761320736884.webp

@Ayhan Dönmez kalsınmı böyle ayarlar 5.0 GHz üzeri çıkıyor sorun olur mu bu bu işlemciye uygun ayarlar mı yani?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 39
  • image.webp
    image.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 34
  • image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 49
  • ss.webp
    ss.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 70
Scaller 6X bulamadım.

Eki Görüntüle 195410

@Ayhan Dönmez kalsınmı böyle ayarlar 5.0 GHz üzeri çıkıyor sorun olur mu bu bu işlemciye uygun ayarlar mı yani?
Uygun evet kalabilir.

Başka önerin var mı input lag için, gecikmeler için? BIOS veya Windows fark etmez, onları da deneyeyim.
Başka aklıma gelen yok malesef, sebebini de bilmiyorum yaşadığın dropların. RAM kaynaklı ise çözülür sonrasında. Hynix için manuel timing girmen lazım, ayrı konu açarsın onun için.

HWiNFO tam mod SS atar mısın SK Hynix kısmını, A ya da M-Die diye belirtmesi gerekli.

Normalde Hynix çıkmaması lazım bunun, firma o an elinde Hynix varsa çoğunlukta, onunla binlemiştir, normalde Samsung/Micron ile binleniyor kit. Senin şansına Hynix gelmiştir ama çok çok düşük ihtimal. 2x16 değil mi? Çokça konuyla muhattap olduğum için unutuyorum, kusura bakma.

Sistem özelliklerini baştan yazabilir misin, RAM marka model de dahil, anakart ile beraber.

@LH44 Sen de bir göz atabilirsin bu duruma, bu 2. vaka oldu sanırım. Artık kesin konuşmak güç. HWiNFO'dan baktırdıktan sonra emin olabileceğiz belli ki. Normalde Hynix çıkmaması gerekiyordu.

Team T-Force ve Kingston Red Flag @LH44