ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
5dk bekledim tık yok.

Böyle yaptım bakayım bir nasıl olacak.

EXPO 2 profili yok bu RAM'da galiba voltaj verirken sorun oluyor high voltaj kapatıp 1.4 versem olur mu yine acılmadı bu ayarlarda.

SoC 1.3 de sorun olabilir mi şartmı o?
Şart değil, 6000-6200 için 1.25 dene

Dosya Ekleri

• asdsadsa.webp
    asdsadsa.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Böyle yaptım voltaj falan verince açılmıyor 6k-2K voltajlar Auto'da SoC 1.3 de Nitro ayarlar yapılı.

wr/rd kapattım BIOS'tan.
@ggbye Memory try it kısmından 6200 ya da 6400 seçip, uclk=mclk dene istersen 1.3 SoC, o zaman belki boot eder, senin anakartla alakalı bir sorun bu muhtemelen. RAM'lerde bir şey yoksa eğer

Geçen zamanlama falan yazabilmiştin, bu sefer de öyle yapabilmen lazım. Memory try it den dene yıldızlı profilleri 6200 açmayı başarırsan zamanlamaları denersin geçen günki

@ggbye Memory try it kısmından 6200 ya da 6400 seçip, uclk = mclk dene istersen 1.3 SoC, o zaman belki boot eder, senin anakartla alakalı bir sorun bu muhtemelen. RAM'lerde bir şey yoksa eğer.

Geçen zamanlama falan yazabilmiştin, bu sefer de öyle yapabilmen lazım. Memory try itden dene yıldızlı profilleri 6200 açmayı başarırsan zamanlamaları denersin geçen günkü.

6400 boot ediyor zaten SoC 1.3 mü kalsın. Voltaj girince açılmıyor.

G

Görüntü olusturuken bir kırılma var.

G

Görüntü olusturuken bir kırılma var.
Memory try it kısmından * bu işaretli bir profil dener misin açacak mı soc 1.3 kalsın fclk oto kalsın

Açarsa 1usmus ile test et testmem5 programından settings kısmından 1usmus profil seçip testi başlat

Memory try it kısmından * bu işaretli bir profil dener misin açacak mı soc 1.3 kalsın fclk oto kalsın

Açarsa 1usmus ile test et testmem5 programından settings kısmından 1usmus profil seçip testi başlat
Bunu denedim

Açılmıyor.

Memory try it kısmından * bu işaretli bir profil dener misin açacak mı SoC 1.3 kalsın FCLK oto kalsın.

Açarsa 1usmus ile test et TestMem5 programından settings kısmından 1usmus profil seçip testi başlat.

Beta olmayan BIOS deneyim sağlıyım mı?

Yeni BIOS çıkmış onda bir deney yapalım.

AGESA Pi 1.2.0.3G updated.- ımproved compatibility of the Ryzen 8000 series CPU.- multiple OC solutions implemented.

Bunu denedim.

Açılmıyor.

AGESA Pi 1.2.0.3G updated.- ımproved compatibility of the Ryzen 8000 series CPU.- multiple OC solutions implemented.

@Ayhan Dönmez EXPO profil seçmeden Memory tryden seçtim PC açıldı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Bunu denedim

Açılmıyor.

Bir dene bakalım. Memory try it kısmından 6000-6200 sırasıyla açmaya çalış uclk=mclk, diğer her şeyi auto bırakabilirsin. Sonunda * işareti bulunan profilleri seç.

Bunu denedim

Açılmıyor.

@Ayhan Dönmez EXPO profil seçmeden Memory tryden seçtim PC açıldı.
Memory try açık expo kapalı

Dosya Ekleri

• memory.webp
    memory.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 43
@ggbye açıldıysa geçen günkü zamanları geçir 6000 için, öyle tekrar dene oyunlarda.

Memory try kısmından yap bundan sonra.

EXPO açık olmaz ise sorun olur mu bence EXPO profil yazmaya korumalı.

@ggbye açıldıysa geçen günkü zamanları geçir 6000 için, öyle tekrar dene oyunlarda.

Memory try kısmından yap bundan sonra.

CL30 için verdiğin ayarlar değil mi?

EXPO açık olmaz ise sorun olur mu bence EXPO profil yazmaya korumalı.

CL30 için verdiğin ayarlar değil mi?

CL değerini 28 veya daha düşük yapabilir miyiz peki.