Bütçe
25000
B850M-G de giriş seviye bir model. B650M-R'nin bir tık üstü sadece, dağlar kadar fark yok. Ki BIOS yazılımı çöp desem yeridir.

Biraz üstüne Force varken ben zorlardım açıkçası, çıkamıyorsam bile ona bakmazdım.

Hocam bilmiyorum ya 8000'e kadar olan bütün anakartlara baktım. hiçbirinde destek yok yani o anakartı alırım, mavi ekran falan yerim canımı çok sıkar. Üstüne bir de bütçe de çok zorlayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilmiyorum ya 8000'e kadar olan bütün anakartlara baktım. hiçbirinde destek yok yani o anakartı alırım, mavi ekran falan yerim canımı çok sıkar. Üstüne bir de bütçe de çok zorlayacak.

Mavi ekranı herhangi bir sebepten alabilirsiniz. RAM'in QVL listesinde olmaması elzem bir şey değil, zibilyon tane RAM'i deneyemezler zaten.

MSI'yı istiyorsanız alın ancak giriş seviye bir anakart olduğunu ve BIOS güncellemelerinin leş olduğunu bilin.

Hocam hava soğutma alacaktım fakat biri sıvı soğutma hediye edeceğini söyledi. Bana 2-3 civarında güzel bir sıvı soğutma önerme şansınız var mı? Kasayı da artık seçebilirim anakarta da karar vermedim bugün yarın ona da karar verip sipariş edeceğim bütçeye göre.

Mavi ekranı herhangi bir sebepten alabilirsiniz. RAM'in QVL listesinde olmaması elzem bir şey değil, zibilyon tane RAM'i deneyemezler zaten.

MSI'yı istiyorsanız alın ancak giriş seviye bir anakart olduğunu ve BIOS güncellemelerinin leş olduğunu bilin.

Rajintek Ponos Ultra kasası aşırı hoşuma gitti tam aradığım gibi bir model hocam ne diyorsunuz.

Bir de şu sıvı soğutmayı seçmeyi düşünüyorum 2800TL'ye:

Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm​

Şu an sadece soğutucu ve anakart kaldı sanırım anakartı da m Force alacağım ama cidden korkuyorum. MSI'ın sitesinde B850M-G için Samsung p yazıyor çip kısmında Samsung gelirse sorun olmaz demiştiniz. Sizce 1000 lira fazla verip M-Force alma riskine değer mi RAM'i değiştirme şansım yok çünkü.

Test ve kağıt üstü verileri fiyatına göre bayağı iyi.
Şansa bağlı olmakla beraber bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

M Force İtopya'da bitmiş. Diğer sitelerde 8500 lira şansa bak tam sipariş edecektim para bugün elime geçti
Hocam size sorum bu aldığım PSU l şeklinde olduğu için kasada bir sıkıntı yaratmaz değil mi? Bir de anakartı ne yapmalıyım 8500'e çıkmaya değer mi bayağı zorlayacak.

Test ve kağıt üstü verileri fiyatına göre bayağı iyi.
Şansa bağlı olmakla beraber bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Hocam B850M Force 7500'e düşmüş Tebilon'da alıyorum. Sadece soğutucu kaldı çok emek verdiniz çok teşekkür ederim. Soğutucu konusunda hala kararsızım. Ocypus markası tedirgin ediyor.

1770663729328.webp

Karttaki şu kısım çok ince geldi PNY RTX 5070 sığar değil mi oraya? @LH44

@erdalmech04, PCI-E slotundan bahsediyorsanız evet, sığar. İki taraflı da X16.

Ocypus'a güvenöiyorsanız Thermalright Aqua Elite veya Frozen Edge 360 bakın.

@erdalmech04, PCI-e slotundan bahsediyorsanız evet, sığar. İki taraflı da X16.

Ocypus'a güvenöiyorsanız Thermalright Aqua Elite veya Frozen Edge 360 bakın.

Hocam kartın sığacağından bahsetmedim ekran kartının backplate kısmı sol üstteki arka USB girişlerinin falan olduğu metal bloğa temas eder mi diye yazdım başka bir forumda öyle bir şey okudum da o yüzden sordum.

Şu an sipariş ekranındayım sıkıntı yok derseniz geçeceğim siparişi.

Hocam kartın sığacağından bahsetmedim ekran kartının backplate kısmı sol üstteki arka USB girişlerinin falan olduğu metal bloğa temas eder mi diye yazdım başka bir forumda öyle bir şey okudum da o yüzden sordum.

Şu an sipariş ekranındayım sıkıntı yok derseniz geçeceğim siparişi.

Sipariş edebilirsiniz, temas etmez -sığmasına engel değil yani-.