Vatan faturalı 2024 Aralık hazır sistemde geldi bende sistemi geliştirirken maalesef sona bıraktım RAM fiyatları uçtu gitti sistemde tek değişmeyen RAM kaldı hocam masraf yapmayayım diye.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 20.000 TL
- Makaleler
- 1
RAM SK Hynix B-die olarak geçiyor hocam. İşlemci ile anakart da değişecek o halde X870 ROG E-E yeter mi? Soğutma olarak hava soğutma yeterli mi? Yoksa direkt 360 mm sıvı soğutma al geç mi diyorsunuz? Haziran sonu gibi topluca alacağım zaten.
Uzun süreli renderda hava soğutma daha ön plana çıkar, sıvı sıcaklığı AIO'da bir müddet sonra sabitleniyor, düşürtemezsin. 360 AIO furyası aldı başını gidiyor ama, Arma PC Cem Bey izle bu konuda. Kararını ondan sonra ver. Forum ortamında sorarsan bunun cevabı 360 AIO olur. Ben kule tipi takıp geçerim bu saatten sonra. E-E segmentasyon olarak uygundur, E-E ve üzeri yeterli.
Vatan faturalı 2024 Aralık hazır sistemde geldi bende sistemi geliştirirken maalesef sona bıraktım RAM fiyatları uçtu gitti sistemde tek değişmeyen RAM kaldı hocam masraf yapmayayım diye.
Hynix için bu kısımları iletin, HWiNFO ve ZenTiming'den.
Uzun süreli renderda hava soğutma daha ön plana çıkar, sıvı sıcaklığı AiO'da bir müddet sonra sabitleniyor, düşürtemezsin. 360 AiO furyası aldı başını gidiyor ama, arma PC cem bey izle bu konuda. Kararını ondan sonra ver. Forum ortamında sorarsan bunun cevabı 360 AiO olur. Ben kule tipi takıp geçerim bu saatten sonra. E-e segmentasyon olarak uygundur, e-e ve üzeri yeterli.
Sıvı soğutma bana sesli geldi hocam ısınamadım ocypus Delta 240mm istediğim sessizliği yakalayamadım ucuz bir AiO ama uzun ömürlümü onu bilemeyeceğim hava soğutma olarak elimde CM Alpha V4 var tek kule fakat cidden iyi performansı var 9600X 105W modunda 72 derece geçmedi OCCT ile.
Uzun süreli renderda hava soğutma daha ön plana çıkar, sıvı sıcaklığı AiO'da bir müddet sonra sabitleniyor, düşürtemezsin. 360 AiO furyası aldı başını gidiyor ama, arma PC cem bey izle bu konuda. Kararını ondan sonra ver. Forum ortamında sorarsan bunun cevabı 360 AiO olur. Ben kule tipi takıp geçerim bu saatten sonra. E-e segmentasyon olarak uygundur, e-e ve üzeri yeterli.
Hynix için bu kısımları iletin, HWiNFO ve Zentiming'den.
Eki Görüntüle 250352
Eki Görüntüle 250353
Eki Görüntüle 250354
Zentiming açılmadı, hata veriyor. HWiNFO olanı attım hocam, 5600 MHz olarak çıktı ama ram kutusunda 6000 MHz olarak yazıyordu. Bir yanlışlık mı var acaba.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Sıvı soğutma bana sesli geldi hocam ısınamadım ocypus Delta 240mm istediğim sessizliği yakalayamadım ucuz bir AiO ama uzun ömürlümü onu bilemeyeceğim hava soğutma olarak elimde CM Alpha V4 var tek kule fakat cidden iyi performansı var 9600X 105W modunda 72 derece geçmedi OCCT ile.
Zentiming açılmadı, hata veriyor. HWiNFO olanı attım hocam, 5600 MHz olarak çıktı ama kutularda 6000 MHz olarak yazıyordu. Bir yanlışlık mı var acaba.
Eki Görüntüle 250356
@Rustin Cohle İkisi de Hynix mi? Diğer modülü de iletin. M-die olsa bile değişmeye gerek yok bunları. İkisi de Hynix ise şanslısın da B-die alakası yok. M-die'dır bu.
ZenTiming için Vanguard devre dışı bırakıp FACEIT silmen lazım. PawnIO kurman lazım, yoksa açmaz. Anti-Cheat'ler açtırtmıyor yazılımı.
5600 MHz olarak çıktı ama kutularda 6000 MHz olarak yazıyordu
Vatan çalışanı karıştırmış diyorsun yani.
@Rustin Cohle ikisi de Hynix mi? Diğer modülü de iletin. M-die olsa bile değişmeye gerek yok bunları. İkisi de Hynix ise şanslısın da b-die alakası yok. M-die'dır bu.
Zentiming için Vanguard devre dışı bırakıp FACEIT silmen lazım. Pawnıo kurman lazım, yoksa açmaz. Anti-cheat'ler açtırtmıyor yazılımı.
Vatan çalışanı karıştırmış diyorsun yani.![]()
Ama burada b-die olarak geçiyor 1.bellek 2.olanda yukarıda attığım bunları ayrı almadım 2x16 paket şeklinde geldi.
- Makaleler
- 1
Eki Görüntüle 250357
Ama burada b-die olarak geçiyor 1.bellek 2.olanda yukarıda attığım bunları ayrı almadım 2x16 paket şeklinde geldi.
Geçmiş olsun, demek lazım. Kit şeklinde olsa farklı çıkmaması lazım, kit halinde satılıyorsa böyle olmaz. 2 ayrı modül alırsan ancak biri Micron biri Hynix gelir. Sende Micron B-die bir tanesi, diğer modül Hynix M-die. Karmakarışık bir durum, hazır sistem miydi sizin? Yoksa modülleri kit şeklinde mi aldınız? O kısmı tam anlamadım. 2 ayrı modül almadıkça normalde böyle olmaz, fabrikasyon hatası olması lazım. İçindeki IC'ler aynı olacak şekilde paketlenir.
Geçmiş olsun, demek lazım. Kit şeklinde olsa farklı çıkmaması lazım, kit halinde satılıyorsa böyle olmaz. 2 ayrı modül alırsan ancak biri Micron biri Hynix gelir. Sende Micron b-die bir tanesi, diğer modül Hynix m-die. Karmakarışık bir durum, hazır sistem miydi sizin? Yoksa modülleri kit şeklinde mi aldınız? O kısmı tam anlamadım. 2 ayrı modül almadıkça normalde böyle olmaz, fabrikasyon hatası olması lazım. İçindeki ıc'ler aynı olacak şekilde paketlenir.
Hocam hazır sistem fakat bellekler tek paket içinden çıktı tek kutu ile geldi yani ben kurdum hazırda olsa 2 belleğinde aynı olması lazım değil mi? Aynı üretim çift modül bunlar nasıl olabilir böyle bir şey.
Gelen bellek kutusu aynen bu şekildeydi kutu elimde değil fakat arka kısmında seri numarası ile 6000 CL46 şeklinde yazıyordu.
- Makaleler
- 1
Hocam hazır sistem fakat bellekler tek paket içinden çıktı tek kutu ile geldi yani ben kurdum hazırda olsa 2 belleğinde aynı olması lazım değil mi? Aynı üretim çift modül bunlar nasıl olabilir böyle bir şey.
Hazır sistem olursa olabiliyor. Nasıl olduğunu bana sormayın, hazır sistemciler anlatsın o kısmını.
Kit halinde aldıysanız içindeki çipler aynı olur üretim hatası yoksa. Bir tanesi Micron bir diğeri Hynix olmaz.
Hazır sistem olursa olabiliyor. Nasıl olduğunu bana sormayın, hazır sistemciler anlatsın o kısmını.![]()
Kutu açılmamıştı hocam sıkıntı orada hani bir çakallık yapamazlar bandrolüne kadar ben kestim falçata ile.