Bütçe
20.000 TL
Optimize edilmiyor, hepsi düz EXPO. 6000 frekansın üzerindekiler de 1:2 mod atıyor, onun farkında değiller inceleme kanalları.
Bahsettiğiniz ayarlar yapıldıktan ve Core Parking ayarlandıktan sonra 9950X ile 9800x3D performansları neredeyse denk oluyor o zaman doğru bir yorum olur mu?
Almayı kafaya koymuşsanız 9950X3D almanızı öneririm.

Anakartta Emperor/Miniöde bulaşmayın outletci onlar, ben muhattap olmuştum. Anakart olarak bende X870E Carbon Wifi var ama Aorus Elite vs. de tercih edilebilirmis. Asus B850-A Gaming WiFi vardı 16-18 VEM faz 8 layer PCB, o da kaldırır diye düşünüyorum.

RAM’i yeni yeni forumda almaya başladık, alanlardan birisi benim yakın zamanda timing deneyeceğiz inşallah.

Sıvı soğutma da kasa görselliği istemiyorum derseniz gereksiz cidden, ben uzun süreli laptop kullanıyordum heves edip aldım ama cidden güçlü hava soğutuclar da vardı. Tercih meselesi ama @ayhan Dönmez’in ince yorumlarını değerlendirmek lazım, sistemi toplarken deneyimledim 🥲

Ben F ya da H almazdım, aynı segmentte değiller. Tek sorun VRM değil burada, nasıl ki Hero ile e-e bir değilse aynısı diğerleri için de geçerli. Onun haricinde senin kullanım senaryoda B850-E ya da Aorus X870 Elite vs. alman da problem olmaz. VRM kısmına çok takılma. 12 faz üstü her türlü iş görür. Drmos, sps diye de ayrılıyor. @Yakuza sps tercih edenlerden.

Hocam, sizi çok yordum fakat sizce Intel tarafına da bakılır mı? Çoklu işler için onlar da iyi yol aldı, özellikle 270K Plus gözüme çarpıyor. Multicore tarafı çok güçlü.

Zaten anakart da değişecek. 9600X ve B850 anakartı satıp B860-270K Plus veya Z890 kombosu yapmak nasıl olur?

Hocam, sizi çok yordum fakat sizce Intel tarafına da bakılır mı? Çoklu işler için onlar da iyi yol aldı, özellikle 270K Plus gözüme çarpıyor. Multicore tarafı çok güçlü.

Zaten anakart da değişecek. 9600X ve B850 anakartı satıp B860-270K Plus veya Z890 kombosu yapmak nasıl olur?
Sizinle benzer yollardan geçmiş biri olarak oyun olacaksa Ryzen seçmenizi öneririm hocam.

Bahsettiğiniz ayarlar yapıldıktan ve Core parking ayarlandıktan sonra 9950X ile 9800X3D performansları neredeyse denk oluyor o zaman doğru bir yorum olur mu?

Almayı kafaya koymuşsanız 9950X3D almanızı öneririm.

Anakartta Emperor/Miniöde bulaşmayın outletci onlar, ben muhatap olmuştum. Anakart olarak bende X870e Carbon Wi-Fi var ama Aorus Elite vs. de tercih edilebilirmis. ASUS B850-A Gaming Wi-Fi vardı 16-18 vem faz 8 layer PCB, o da kaldırır diye düşünüyorum.

RAM'i yeni yeni forumda almaya başladık, alanlardan birisi benim yakın zamanda timing deneyeceğiz inşallah.

Sıvı soğutma da kasa görselliği istemiyorum derseniz gereksiz cidden, ben uzun süreli laptop kullanıyordum heves edip aldım ama cidden güçlü hava soğutuclar da vardı. Tercih meselesi ama @ayhan dönmez'in ince yorumlarını değerlendirmek lazım, sistemi toplarken deneyimledim 🥲

Sizinle benzer yollardan geçmiş biri olarak oyun olacaksa Ryzen seçmenizi öneririm hocam.

Hocam, soğutucu olarak sıvı soğutucu denedim ve ben pek memnun kalmadım. Kulağımın dibinde sürekli pompa sesi, bir de ne zaman bozulacak diye bakıyor insan. Sıvı var içinde, hortumda tek hata veya pompada sistemi yok eder.

Intel tarafına bakmamın sebebi, 1080p oyunculuk ile uğraşmıyorum. Rekabetçi derdim yok, 500-1000 FPS almak gibi. O yüzden 2K hatta genelde 4K oyun için kullanacağım, o zaman da Intel ve AMD farkı kalmıyor neredeyse.

Blender gibi programlarda tıkanmasın istiyorum bilgisayar, ondan dolayı değiştiriyorum. Yoksa uğraşmam zaten. Bir de çoklu işlemde işlemci şişiyor, 6 core 12 thread olunca.

Ben F ya da H almazdım, aynı segmentte değiller. Tek sorun VRM değil burada, nasıl ki Hero ile E-E bir değilse aynısı diğerleri için de geçerli. Onun haricinde senin kullanım senaryoda B850-E ya da Aorus X870 Elite vs. alman da problem olmaz. VRM kısmına çok takılma. 12 faz üstü her türlü iş görür. DrMOS, SPS diye de ayrılıyor. @Yakuza SPS tercih edenlerden.

DriveMos da gayet iş görür. Transient geçişlerin smooth olması açısından ben hep sps derim. Ölçüm sensörleri de cabası. Ne olduğunu ben ille tam görmem lazım ayar çekerken bunlar kritik.

Plus da alınabilir ama ara soket bu. Hepten platform değişecekler, yine de tercih edilebilir. 2 CCD 9900X3D ya da 270K Plus olabilir senin senaryoda. Z çipset şaşmayın Intel'de. ROG Z890 uygun olur.

Plus da alınabilir ama ara soket bu. Hepten platform değişecekler, yine de tercih edilebilir. 2 ccd 9900X3D ya da 270k Plus olabilir senin senaryoda. Z çipset şaşmayın Intel'de. ROG Z890 uygun olur.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-intel-lga1851-ddr5-atx-fiyati,795221446.html

Bunu düşünüyorum fakat yine 3K üstüne Z890-E var o daha donanımlı bir kart fakat seneye platform değişecek Intel'de bu da ayrı bir sorun o sıkıntı.

Hocam, soğutucu olarak sıvı soğutucu denedim ve ben pek memnun kalmadım. Kulağımın dibinde sürekli pompa sesi, bir de ne zaman bozulacak diye bakıyor insan. Sıvı var içinde, hortumda tek hata veya pompada sistemi yok eder.
Arctic LF III 360 Pro var bende şu an için çok bir ses almadım, ki alırken en büyük endişem buydu, daha ağır yüklü işlemler de yapmadım gerçi ancak sese kulak alışıyor valla yalan söylemeyim. Kötüyü çağırmak gibi olmasın da sıvı dökülmesi falan da şans işi ama teknoloji o açıdan gelişti bence çok sorun olmaz.

Oyun performansını incelediyseniz ve yeterli gördüyseniz sizin tercihiniz ancak yanılmıyorsam @X99 Intel sistemlerinde stabilite sağlamanın zorluğundan bahsetmişti bir konuda. Ondan dolayı kişisel tercihiniz olur.

Üretkenlik odaklı sisteme geçecekseniz bence çok çekirdekte Intel hâlâ AMD’ye diş geçirebiliyor. Bu noktada daha deneyimli birisinin yorumları kıymetli olur.

Arctic lf III 360 Pro var bende şu an için çok bir ses almadım, ki alırken en büyük endişem buydu, daha ağır yüklü işlemler de yapmadım gerçi ancak sese kulak alışıyor vallahi yalan söylemeyim. Kötüyü çağırmak gibi olmasın da sıvı dökülmesi falan da şans işi ama teknoloji o açıdan gelişti bence çok sorun olmaz.

Oyun performansını incelediyseniz ve yeterli gördüyseniz sizin tercihiniz ancak yanılmıyorsam @X99 Intel sistemlerinde stabilite sağlamanın zorluğundan bahsetmişti bir konuda. Ondan dolayı kişisel tercihiniz olur.

Üretkenlik odaklı sisteme geçecekseniz bence çok çekirdekte Intel hâlâ AMD'ye diş geçirebiliyor. Bu noktada daha deneyimli birisinin yorumları kıymetli olur.

Evet hocam Intel kullanıyordum önceden 14600KF vardı fakat mavi ekran vs yiyordu bilgisayar Z790 anakartla beraber sattım geçtim şimdi tekrar Intel'e dönmek istemiyorum fakat multicore tarafında ve özellikle programların Intel'e optimize olması öne geçiriyor.

Evet hocam Intel kullanıyordum önceden 14600KF vardı fakat mavi ekran vs yiyordu bilgisayar Z790 anakartla beraber sattım geçtim şimdi tekrar Intel'e dönmek istemiyorum fakat multicore tarafında ve özellikle programların Intel'e optimize olması öne geçiriyor.
Keşke çok paramız olsa da workstation ve gamestation ayırabilsek de ne yazık ki çok zor. Ben de benzer durumlarda kaldım 9950X aldım ama gel gör ki RAM, UV vs. ayarlamam lazım, daha kurulumdaki stresten bilgisayarı açarken elim titriyor 😀