RTX 5070 Ti ile i5-12400F uyumlu çalışır mı?

Genzonzi

Becerikli
  • Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
  • İşlemci: i5 12400F.
  • Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
  • RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
  • PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
  • Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
  • Kasa: Dark maxima V2.

Yukarıdaki sisteme sahibim. RTX serisi ekran kartı kullanıp, 2K OLED 360Hz monitör almayı da düşünüyorum. Bu sisteme sadece 5070 Ti + PSU alsam, beni 5-6 ay idare eder mi yoksa zaten 2K'da kullanacağım için daha iyi bir işlemci + anakart + DDR5'e geçene kadar rahatça götürür mü? Anladığım kadarıyla 2K kullanacağım için i5 12400F yeterli olur gibi duruyor ama DDR5 olmaması falan sorun teşkil eder mi? Monitörde almak istediğim için eğer Full sistem değiştirirsem bana sorun yaratabilir :) O yüzden sizlere sorum, sadece 5070 Ti alsam hata mı ederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5070Ti'ı 600W ve o kalitede bir PSU ile uzun süre kullanmak PSU sağlığı için sakıncalı olabilir. PSU değiştirme kararınız nokta atışı ancak aynı şeyi 12400F ve 5070Tİ ikilisi için net söylemek hata olur. 2K monitör tercihi darboğazı sıfıra indirir ama 1080P'yi asla düşünmemeniz gerekebilir. Yine fena olmaz ama yetişemediği yerler olacaktır i5'in.

5-6 ay sonra komple altyapı değişecekse ve ekran kartını şimdiden alayım diyorsanız PSU alırken de dikkat edin ki yeni sisteme yaraşır, güzel bir PSU olsun. PSU'ya minimum 3-4K akıtmanız gerekir bu senaryoda.

5070Ti'ı 600W ve o kalitede bir PSU ile uzun süre kullanmak PSU sağlığı için sakıncalı olabilir. PSU değiştirme kararınız nokta atışı ancak aynı şeyi 12400F ve 5070Tİ ikilisi için net söylemek hata olur. 2K monitör tercihi darboğazı sıfıra indirir ama 1080P'yi asla düşünmemeniz gerekebilir. Yine fena olmaz ama yetişemediği yerler olacaktır i5'in.

5-6 ay sonra komple altyapı değişecekse ve ekran kartını şimdiden alayım diyorsanız PSU alırken de dikkat edin ki yeni sisteme yaraşır, güzel bir PSU olsun. PSU'ya minimum 3-4K akıtmanız gerekir bu senaryoda.
Hocam sistemi tam 3 sene önce aldım. O gündem beri 2K kullanıyorum alışığım ve memnunum yani. Bir de Oled'e geçersen i5 bir süre götürür gibi 🤗

PSU önerir misiniz peki bi de :)

2K da darboğaz sorunu yaşamazsınız uyumluluk konusunda bir sorun olmaz. İleride AM5'e gecersiniz.
Tam olarak böyle düşünüyorum hocam.

Hocam sistemi tam 3 sene önce aldım. O gündem beri 2K kullanıyorum alışığım ve memnunum yani. Bir de Oled'e geçersen i5 bir süre götürür gibi 🤗

PSU önerir misiniz peki bi de :)

Tam olarak böyle düşünüyorum hocam.
PSU için bütçenizle beraber yeni konu açın, bakalım.

O zaman açtığımda izninizle sizi etiketlerim :)

Peki hocam sistemi yenilemek istediğimi varsayarsak, AMD tarafına geçmek istiyorum aslında ama orada da 7800x3d felan düşününce fiyat baya uçuyor. 14600KF + anakart + ram alsam saçma bir tercih olur mu sizce ?

Son düzenleme:
O zaman açtığımda izninizle sizi etiketlerim :)

Peki hocam sistemi yenilemek istediğimi varsayarsak, AMD tarafına geçmek istiyorum aslında ama orada da 7800x3d felan düşününce fiyat baya uçuyor. 14600KF + anakart + ram alsam saçma bir tercih olur mu sizce ?
İntel almak tamamen ölü yatırım olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt