Bende R5 5600X ve RX 6700 var, sistemi OC'lu kullanıyorum ve Cyberpunk'a 200'e yakın mod yükledim. FG'de açınca işlemci bayram ediyor vesselam.
Yaptığınız yorum 7600X ve 4070'in 1440p çözünürlükte "anca kurtardığını" desteklemiyor.

Kahkaha atmaya devam edebilirsiniz. Hem technopat'ta hem de burada şu her işlemcinin her şeye hemen hemen yeteceği olayına insanların inanması çok saçma.
Tamamdır hocam 1440p çözünürlükte 4070 ve 7600X ile Allah yardımcınız olsun.

Kart daha çıkmadan kesin bir yorum yapmak doğru değil fakat 1440p'de iyi bir ikili olacağını düşünüyorum 1080p'de olur ama kullanıma engel olacak kadar olacağını sanmam en kötü sanal çözünürlük ile kullanır ve bütçesi el verdiğinde 2k monitöre geçilebilir.

@Xiety2K

Son düzenleme:
Yaptığınız yorum 7600X ve 4070'in 1440p çözünürlükte "anca kurtardığını" desteklemiyor.

Sözkonusu 5070 Ti ancak geçenlerde 5700X3D ile ısı sorunu yaşayan bir arkadaşa yardım etmiştim, sorunu çözdük. 1080p ile 4070S kullanıyordu sanırım. Warzone'da işlemci kullanımı %65-75 civarı, ekran kartı ise genelde %95'te geziyordu. Siz 2k diyordunuz, şimdi bu 5070 Ti'ın ne kadar güçlü olduğunu bilemem ama tahmini kullanımlar bu seviyede gezer. Yer yer pik atar ama sonuç olarak işlemci alt çekirdekleri yetersiz gelmeye başladığında genel kullanımın da pek anlamı kalmaz. Yani ekran kartı yükseltse veya bir üst model alsa darboğaz yaşar ancak bu üst model hariç şu anki sözü geçen ekran kartı da olsa her oyun Warzone gibi işlemciyi rehin almıyor yine ancak diyeceğim ama oyunlar da artık optimzasyon için uğraşmıyorlar. Yani bu işlemciler her an fatality olabilir. 😅

Son düzenleme:
FG olayı işlemciye aşırı yük bindiriyor. Hele ki günümüzde son çıkan Indiana Jones ve Stalker 2 haricinde oyunların optimizasyonu berbat durumda. Bu optimizasyonsuzluğun yanına mecburen FG de eklenince işlemci o an ultra bir darboğaz yapmasa da saat hızı kısıyor vs. vs. Ben de böyle bir sorun yok genel olarak ancak benimle aynı sisteme sahip olup 5700x3D kullanıp daha sonra 5900x alan arkadaşım 1440p'te sorun yaşadı ki ben bile 6000 MHz CL28 ve nispeten sıkı memory subtimingsler ile warzone pubg gibi oyunlarda anlık sahne yoğunluğuna bağlı oynanmayacak kadar olmasa da örneğin 180 den 100lere düştüğünü gözlemledim. Keza, EA Games oyunları özellikle ve çeşitli single player oyunlarda da bu oluyor. Ancak arkadaş alsın zaten daha sonra bir şekilde günceller. Ben almasın demedim ama kusursuz bir ikili değil. Defolu bir ikili 1080p'de.

Ayrıca öyle ya da böyle 7600x single core'da epey güçlü ancak 6 çekirdekli bir işlemci. Şuan oyunlar için 8 çekirdek daha ideal.

Son düzenleme:
Yeterli. Ama işlemci biraz zayıf hocam.
2K monitör alacağım.

4090'a yakın değil. Frame Generation veya yeni adıyla MFG ile 4090'ı yazılımsal olarak yapay karelerle geçer. Ayrıca şunu size belirtmek isterim ki 4090 ile FGsiz 90 fps alınan yerde 5070 Ti ile alınacak 500 fps arasında bir fark yok. FG ile üretilen kareler asla verdiği FPS gibi hissettirmiyor. Hardware Unboxed da bunu doğruluyor ve katılıyor.
Eki Görüntüle 113225

Konuya gelirsek zaten 1080p kullanacaksa 5070 Ti alması çok mantıksız. 5070 çok çok yeterli 12 GB ile. 16 GB 1080p için çok fazla.
2K'da kurtarır herhalde.

Tamamdır hocam 1440p çözünürlükte 4070 ve 7600X ile Allah yardımcınız olsun.

Kart daha çıkmadan kesin bir yorum yapmak doğru değil fakat 1440p'de iyi bir ikili olacağını düşünüyorum 1080p'de olur ama kullanıma engel olacak kadar olacağını sanmam en kötü sanal çözünürlük ile kullanır ve bütçesi el verdiğinde 2k monitöre geçilebilir.

@Xiety2K
2K çözünürlükte kullanacağım.

O zaman tamam hocam. Hayırlı olsun şimdiden.
Teşekkür ederim.
Monitör olarak bu ikisi gözüme çarptı öneriniz var mı?

Teşekkür ederim.
Bütçe söyleyebilir misiniz hocam?

Attığınız monitör uygundur. Gamers Nexus adlı önde gelen gaming kanalı bunu incelemiş ve gayet olumlu.

1736274732254.webp

Burada da incelemesi var;

Tek eksi yönü fiyatının yüksek olması. Bir de burada aşırı değinilmemiş ama IPS panellerin HDR'ı çok iyi olmuyor bilginiz olsun. O da sadece OLED de iyi zaten. Fiyat konusunda daha iyisini önerebilecek @BerkayZ87 var. Görürse yazsın, biraz bekleyin sipariş etmeden isterseniz.

Teşekkür ederim.
13-14k'da QPX rakipsiz diyebiliriz.

O zaman tamam hocam. Hayırlı olsun şimdiden.
Hocam 5070TI hala çıkmadığı için tartışmamız şimdilik yarıda kaldı diyebiliriz fakat bir 7600X kullanıcısı olarak hem 4070'den ağır kartlar kullandım hem de 1080p'de daha ağır kartlar kullananları gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör: