FSR 3 olan oyunların hepsi FSR 4 upgrade oluyor otomatik olarak yazılım üzerinden. Onun haricinde 9000 serisinde frame gen ve FSR 4'ün hiçbir farkı yok DLSS ile.
Peder bey bütçe söylemiyor ki ona göre seçeyim, bana kalsa her türlü 5070 Ti da harcayabileceğim parayı bilmediğim için bilemiyorum.

Hocam merak ettiğim şeyler var AMD tarafında, AMD'nin frame gen teknolojisi nasıl çalışıyor, gerçekten driver sorunları var mı, FSR 4 desteği olan oyun sayısı cok mu az.

Eksik bilgi vermişşin onu düzeltelim, sonuçta öneri üzerine 30K+ masrafa girecek, FSR4 kütüphane olarak çok zayıf DLSS karşısında, eski oyunlarda açamıyorsun çoğunlukla modern oyunlarda destekleniyor ve sadece FSR3.1 DX12 desteklenen oyunlarda sürücü üzerinden FSR4 açabiliyorsun burası önemli, DLSS te ise öyle değil DX11-DX12-Vulkan farketmiyor, 2018 de çıkan bir oyunda bile DLSS4 310.4.0 sürümünü tek tıkla aktif edebiliyorsun sadece DLSS değil, FG nin en son sürümü, RR nin en son sürümü hepsi aynı anda güncelleniyor.

Alttaki görseli Palit Gamerock 5070Tİ ile çektim, 4K çözünürlük DLSS açık ve MFG açarak PathRT açarak oynuyorum, Bu deneyimi sana 9070XT sağlayamaz, eğer bütçe sorunu yaşamıyorsan üstüne koyup alırım diyorsan hiç düşünmeden 5070Tİ almalısın, ben önerimi yapmış olayım, soru varsa sorabilirsin kartı aylardır kullanan biri olarak en iyi cevabı ben veririm sana. Bütçe sorunu yaşıyorsan yani limitlerini zorluyorsan ozaman cebini düşünceksin.

CP 2077 MFG Test 1.webp

@The Semih

Allah allah ben nasıl 4K'da Path Tracing açık oynayabiliyorum?

FSR 4 Dengeli - FSRFrame Gen açık 70-80 FPS alıyorum. Daha AFMF açmadığım haldeki değerler bunlar zira sizin MFG'nize karşılık ikisi açılınca senaryo eşitleniyor o durumda da 160-180 FPS'e kadar çıkıyor.

RR olduğu için grafik kısmında sizinki bir tık önde durabilir ama neticede ikisi de benzer performansı sergiliyor bence deneyimlemeden yorum yapmayın.

Ek olarak Ray Tracing'i iyi kullanan tek oyun Cyberpunk 2077 diğer hiçbir oyun tam anlamıyla açayım grafikte arşa çıkayım oyunları değil. Sırf Cyberpunk'ta RT var diye de kart alınmaz zira tek oyunu oynayan yoktur diye düşünüyorum. Genele vurursanız açmaya bile gerek kalmayan oyunlarda eşit kartlar.

Son düzenleme:
@The Semih

Allah Allah ben nasıl 4K'da path tracing açık oynayabiliyorum?

FSR 4 dengeli - fsrframe gen açık 70-80 FPS alıyorum. Daha AFMF açmadığım haldeki değerler bunlar zira sizin MFG'nize karşılık ikisi açılınca senaryo eşitleniyor o durumda da 160-180 FPS'e kadar çıkıyor.

Rr olduğu için grafik kısmında sizinki bir tık önde durabilir ama neticede ikisi de benzer performansı sergiliyor bence deneyimlemeden yorum yapmayın.

Ek olarak Ray Tracing'i iyi kullanan tek oyun Cyberpunk 2077 diğer hiçbir oyun tam anlamıyla açayım grafikte arşa çıkayım oyunları değil. Sırf Cyberpunk'ta RT var diye de kart alınmaz zira tek oyunu oynayan yoktur diye düşünüyorum. Genele vurursanız açmaya bile gerek kalmayan oyunlarda eşit kartlar.

CP2077 de zaten NVIDIA sırf RT demosu olarak kullandı yoksa CD project red bu kadar RT kasmasına imkan vermiyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@The Semih

Allah Allah ben nasıl 4K'da Path Tracing açık oynayabiliyorum?

FSR 4 Dengeli - FSRFrame Gen açık 70-80 FPS alıyorum. Daha AFMF açmadığım haldeki değerler bunlar zira sizin MFG'nize karşılık ikisi açılınca senaryo eşitleniyor o durumda da 160-180 FPS'e kadar çıkıyor.

RR olduğu için grafik kısmında sizinki bir tık önde durabilir ama neticede ikisi de benzer performansı sergiliyor bence deneyimlemeden yorum yapmayın.

CP2077 de zaten NVIDIA sırf RT demosu olarak kullandı yoksa CD project red bu kadar RT kasmasına imkan vermiyordum.

Arkadaşlar mesajlarım yanlış anlaşılıyor, ben 9070XT bu oyunu oynatamaz demedim, " deneyim "den bahsediyorum, detaylara girip boş tartışmak istemiyorum. Demek istediğim teknoloji konusunda konfor olarak NVIDIA daha iyi bunu tartışmayalım, biliyorum AMD de aynı teknolojiye sahip ama deneyim olarak bence aynı değil, nereden biliyorsun deme ben 9070XT kuzenimde var birbirimizle benzer oyunlarda kıyaslıyoruz sürekli, benim demek istediğim X oyununda 9070XT - 5070 Ti 60FPS sabit veriyor diyelim, burada deneyim olarak, oyun teknolojisi olsun konforluk olsun çok daha iyi yani kaliteli tüketiyorsun içeriği bunu demek istiyorum. Bu benim görüşüm herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, teknik detaylara çok girip baş ağrıtmak istemiyorum ama paramın karşılığını ben para/performans olarak çok daha verimli olduğunu düşünüyorum 5070 Ti, zaten beni DLSS kütüphane avantajı bile yetiyor almam için başkasının umurunda olmayabilir. Misal geçen RDR2 ve Crysis Remastered serisine başladım, bu iki oyunda DLSS4 açabiliyorum bunlar benim için önemli işte FSR4 yok bu oyunlarda.

Bu şekilde belirtsen daha doğru bir yorum sayabilirdik dostum. Ancak konfor kısmında katılmıyorum NVIDIA'nın son 3 ayki sürücülerinde hep bir sorun hep bir çilekeşlik var. FSR4 kısmında haklısın destek az ama REDStone çıkınca o sorun da bir nebze geriye kalabilir.

Ben de eskiden sürekli NVIDIA kullanan birisiydim ve 9070 XT ile şu anda akıyorum hiç eksik yanım olmadı. FSR açma gereği de duymuyorum RT açmadığım sürece ki dediğim gibi tek bir oyun hariç hiçbir işe yaramıyor RT.