Arkadaşlar merhaba.
Bir ay önce Ryzen 5 7600X işlemcili, RX 9060 XT 16 GB ekran kartlı bir sistem satın aldım. Günlük kullanımda herhangi bir sorun yok, sistem oldukça hızlı ve akıcı çalışıyor. Ancak oyunlarda frametime grafiği düzgün olmasına rağmen, mouse ile sağa-sola dönüşlerde ciddi micro stuttering (tekleme) sorunu yaşıyorum. Bu da oyunları benim için oynanamaz hâle getiriyor.
Sistemi almadan önce MSI Katana B13V ve ASUS ROG STRIX G16 RTX 4060 model laptopları da denemiştim. Bu cihazlarda da benzer şekilde micro teklemeler mevcuttu. MSI için kronik bir durum görünmüyordu ama ASUS...
Açtığım konuyu incelerseniz, "AMD kötüdür" genellemesine karşı çıkarak çözüm odaklı birçok şey denedim. Baktığında kartta donanımsal bir arıza yok, ama amd yazılımsal sorunları kaynaklı sorunlar asla geçmedi. Ne zaman NVDIA kart taktım bilgisayar o zaman kendine geldi. Bu süre zarfında forum forum gezdim kusura bakmayın ama AMD'de ciddi yazılımsal sorun şikayeti var. Sadece stuttering adı altında araştırın demek istediğimi anlayacaksınız. 5060Ti sipariş etmeden önce onu da araştırdım hiç bu kadar yok. Varsa da yeni driver ile sorunlar çözülmüş. AMD kullanıcıları üreticilerden daha çok çalışıyor sorunlara çözüm araya araya. Bunu kabul etmek lazım diyorum. Bunları gördükten sonra 5-10k fazla verip NVDIA vermek hiç de mantıksız değil.