AMD tarafinda kart ciktiktan sonra ilk 3-5 ay icerisinde sorun yasama ihtimali daha fazla. 9700 XT ile 9060 XT'yi bu acidan karsilastirmak dogru degil. 9700XT tarafinda onemli olan dogru surucuyu bulabilmek, hemen guncellememek. Bu veya o sorundan dolayi konu acan pek cok kisinin 1-2 surum geri dondugunde tum sorunlarinin cozuldugunu soyledigi cok oldu gerek burada gerek Technopat'da. 32-33K'dan 5070 Ti'a cikmak icin 10-11K vermek gerekiyor. Neredeyse yuzde 30'luk fark bu. Biraz da bilgisayardan anliyorsan surumlere dikkat ettigin zaman kartin basina sorun acma ihtimali dusuk. Ben kilimi bile kipirdatmak istemiyorum diyen NVIDIA alabilir ama o da ozellikle 5000 serisi olmak uzere 4000 serisinden itibaren eski NVIDIA degil. AI patladigindan beri GeForce serisine eskisi kadar onem vermedikleri gercek.

Açtığım konuyu incelerseniz, "AMD kötüdür" genellemesine karşı çıkarak çözüm odaklı birçok şey denedim. Baktığında kartta donanımsal bir arıza yok, ama amd yazılımsal sorunları kaynaklı sorunlar asla geçmedi. Ne zaman NVDIA kart taktım bilgisayar o zaman kendine geldi. Bu süre zarfında forum forum gezdim kusura bakmayın ama AMD'de ciddi yazılımsal sorun şikayeti var. Sadece stuttering adı altında araştırın demek istediğimi anlayacaksınız. 5060Ti sipariş etmeden önce onu da araştırdım hiç bu kadar yok. Varsa da yeni driver ile sorunlar çözülmüş. AMD kullanıcıları üreticilerden daha çok çalışıyor sorunlara çözüm araya araya. Bunu kabul etmek lazım diyorum. Bunları gördükten sonra 5-10k fazla verip NVDIA almak hiç de mantıksız değil.

Açtığım konuyu incelerseniz, "AMD kötüdür" genellemesine karşı çıkarak çözüm odaklı birçok şey denedim. Baktığında kartta donanımsal bir arıza yok, ama amd yazılımsal sorunları kaynaklı sorunlar asla geçmedi. Ne zaman NVDIA kart taktım bilgisayar o zaman kendine geldi. Bu süre zarfında forum forum gezdim kusura bakmayın ama AMD'de ciddi yazılımsal sorun şikayeti var. Sadece stuttering adı altında araştırın demek istediğimi anlayacaksınız. 5060Ti sipariş etmeden önce onu da araştırdım hiç bu kadar yok. Varsa da yeni driver ile sorunlar çözülmüş. AMD kullanıcıları üreticilerden daha çok çalışıyor sorunlara çözüm araya araya. Bunu kabul etmek lazım diyorum. Bunları gördükten sonra 5-10k fazla verip NVDIA vermek hiç de mantıksız değil.

Tekrar soyluyorum, siz sorun yasamadiniz vs demedim ben zaten. AMD sorunsuzdur diye bir sey de demedim. Ancak Mart'da cikmis kart ile Haziran'da cikmis karti karsilastirmak mantikli degil tekrar diyorum. 9070 XT'nin de Nisan - Mayis ayindaki haliyle Temmuz Agustos ayindaki hali ayni degil gerek performans gerek sorunsuzluk tarafinda. 3 ay AMD icin oldukca uzun bir sure uzerine 9070 XT markanin amiral gemisi. AMD'nin kart ciktiktan sonra toparlamasi 8-10 ayi buluyordu eskiden. 5000 serisinden once belki de daha fazla. Ozellikle 7000 serisinden itibaren bu sureler kisalmaya basladi.

Açtığım konuyu incelerseniz, "AMD kötüdür" genellemesine karşı çıkarak çözüm odaklı birçok şey denedim. Baktığında kartta donanımsal bir arıza yok ama AMD yazılımsal sorunları kaynaklı sorunlar asla geçmedi. Ne zaman NVIDIA kart taktım bilgisayar o zaman kendine geldi. Bu süre zarfında forum forum gezdim kusura bakmayın ama AMD'de ciddi yazılımsal sorun şikayeti var. Sadece stuttering adı altında araştırın demek istediğimi anlayacaksınız. 5060 Ti sipariş etmeden önce onu da araştırdım hiç bu kadar yok. Varsa da yeni driver ile sorunlar çözülmüş. AMD kullanıcıları üreticilerden daha çok çalışıyor sorunlara çözüm araya araya. Bunu kabul etmek lazım diyorum. Bunları gördükten sonra 5-10k fazla verip NVIDIA almak hiç de mantıksız değil.

Önceki sistemim 7800X3D 7800XT idi hiç sorun almıyorum tek sorunum stutturring di ayni sistem sadece 4070 Super'le denedim Yağ gibi akıyordu oynadığım oyun Rust sğ sola dönüşler eğilip kalkmalar daha cabuk oluyorsu NVIDIA kartla

Açtığım konuyu incelerseniz, "AMD kötüdür" genellemesine karşı çıkarak çözüm odaklı birçok şey denedim. Baktığında kartta donanımsal bir arıza yok, ama amd yazılımsal sorunları kaynaklı sorunlar asla geçmedi. Ne zaman NVDIA kart taktım bilgisayar o zaman kendine geldi. Bu süre zarfında forum forum gezdim kusura bakmayın ama AMD'de ciddi yazılımsal sorun şikayeti var. Sadece stuttering adı altında araştırın demek istediğimi anlayacaksınız. 5060Ti sipariş etmeden önce onu da araştırdım hiç bu kadar yok. Varsa da yeni driver ile sorunlar çözülmüş. AMD kullanıcıları üreticilerden daha çok çalışıyor sorunlara çözüm araya araya. Bunu kabul etmek lazım diyorum. Bunları gördükten sonra 5-10k fazla verip NVDIA almak hiç de mantıksız değil.

Demek istedigim buydu esasen. Su an siz AMD'de sorun yasadiginiz, o veya bu nedenden dolayi 5060 Ti'da sorun yasamadiginiz icin olaya disaridan bakamayabilirsiniz ama tekrar ediyorum NVIDIA, o eski NVIDIA degil. Recep Bey'de yeni atmis zaten videoyu.

Demek istedigim buydu esasen. Su an siz AMD'de sorun yasadiginiz, o veya bu nedenden dolayi 5060 Ti'da sorun yasamadiginiz icin olaya disaridan bakamayabilirsiniz ama tekrar ediyorum NVIDIA, o eski NVIDIA degil. Recep Bey'de yeni atmis zaten videoyu.

Rust oyunu icin söylüyorum 5800x3d ve 6700xt kullandılar eğilme kalkma cömelme sağa dönüş sola dönüş taklır gibi yavaşti sonradan komple sistem değiştim 7800x3d 7800xt yaptım ayni sorunlar artık nvidşa denemek istiyorum

Rust oyunu icin söylüyorum 5800x3d ve 6700xt kullandılar eğilme kalkma cömelme sağa dönüş sola dönüş taklır gibi yavaşti sonradan komple sistem değiştim 7800x3d 7800xt yaptım ayni sorunlar artık nvidşa denemek istiyorum

Siz NVIDIA deneyin de o problem de muhtemelen AMD'den degil Rust'dan kaynakli. Rezil bir optimizasyonu var zaten oyunun.

Ben NVDIA kusursuz demedim ki? Sadece AMD Ekran kartlarının yazılım ve optimizasyon anlamında NVDIA'nin gerisinde olduğunu belirttim. Bunu da kafamdan sallamıyorum. Yakın zaman içerisinde hem RTX 4060'lı bir laptop, hem de RX 9060 XT ekran kartlı bir sistem kullandım. Ortak sorun micro stuttering idi. Ancak forum forum gezip çözüm ararken AMD tarafında kullanicilarin bu tarz sorunlardan daha çok muzdarip olduklarını gördüm. Nedir yani, inkar mı edeyim? Tüm bunları gördükten sonra NVDIA'nın 5-10k fazla fiyat çekmesi bana anormal gelmiyor. O sorun yasayan insanlardan birisi olsanız demek istediğimi çok daha iyi anlardınız.