Bütçe
36000
Bu arada şimdi İntel 285K ile 9850X 3D karşılaştırmasını inceledim. Evet AMD işlemci kısmında önde götürüyor. Bakalım Ekran kartında durum nasıl onu izleyip geliyorum.

Örnek olarak şu video izlenebilir.

Farka gel bune böyle ohaa AMD bildiğin uçuyor. İşlemci kısmında bakalım ekran kartında nasıl şimdi geliyorum.

Eki Görüntüle 138361

Ekran kartı kısmında birbirine denkler. Ek olarak Nvidia'nın sürücü sorunsuzluğu var.

Ekran kartı kısmında bazen Nvidia, bazen ise AMD önde.

Yeni mi geldi aklına?

Aynı anda hem AMD ekran kartlı hem NVIDIA ekran kartlı bir sistem kullanıyorum.AMD pişmanlıktır NVIDIA al geç bu işin duayeni Recep Baltaş da bunu söylemiş zaten düşünmene gerek yok.
5070 Ti ile 9070 XT'nin fiyatlari biraz daha yaklasirsa burada seni lincleyenler kosa kosa gidip 5070 Ti alacaklardir. Fanatik olmak mantikli degil. 5070 Ti 50K, 9070 TX 30K iken mantikliydi. Simdi aralarindaki fark %15'e inmis. %10 oldugunda herkes kosa kosa NVidia alir hatta.

5070 Ti ile 9070 XT'nin fiyatlari biraz daha yaklasirsa burada seni lincleyenler kosa kosa gidip 5070 Ti alacaklardir. Fanatik olmak mantikli degil. 5070 Ti 50k, 9070 tx 30k iken mantikliydi. Simdi aralarindaki fark %15'e inmis. %10 oldugunda herkes kosa kosa NVIDIA alir hatta.

Doğru, bu forum günde 5 kez "hangi antivirüsü kullanmalıyım" konusu açan liselilerden oluşuyor o yüzden çok önemsemiyorum ne yazdıklarını forum sahibi bile AMD'yi tavsiye etmiyor bunlar neyi savunuyor :D

5070 Ti ile 9070 XT'nin fiyatlari biraz daha yaklasirsa burada seni lincleyenler kosa kosa gidip 5070 Ti alacaklardir. Fanatik olmak mantikli degil. 5070 Ti 50K, 9070 TX 30K iken mantikliydi. Simdi aralarindaki fark %15'e inmis. %10 oldugunda herkes kosa kosa NVidia alir hatta.
Kardeş okuduğunu anlama yetin yok sanırım. Hani konu başlığını da mı okumadın nasıl girdin konuya? 5070 Ti ve 9070 XT yapmıyoruz çok bilgili alim kardeşim. 5070 vs 9070 XT diyoruz.

AMD NV ile aynı ya da çok yakın fiyatta olursa kimse AMD almaz yıllardır yazılı olmayan kural bu zaten.

forum sahibi bile AMD'yi tavsiye etmiyor bunlar neyi savunuyor :D
Biz sizin gibi birinin lafına bakıp at gözlükleriyle peşinden gitmiyoruz. Kendi fikirlerimiz var. Recep hocamı severim ona lafım yok ama biriyle her konuda aynı fikirde olamazsın. Ama sizin bilginiz "o öyle diyorsa doğrudur"dan ibaret gibi görünüyor.

İşte ufacık bir araştırmayla nasıl da doğruyu görmüşsün :)
9800x3D ile U9 285K karşılaştırmalarını da öneririm. Hazır elin değmişken de Intel'in 13 ve 14. nesil işlemcilerinde yaşanan oksidasyon problemini de araştırırsın artık.
AMD daha iyi demedim yalnız ben. Doğruyu görmüşsün demeler filan. AMD doğru olan değil sadece Nvidia'ya yetişmiş.

5070 Ti ile 9070 XT'nin fiyatlari biraz daha yaklasirsa burada seni lincleyenler kosa kosa gidip 5070 Ti alacaklardir. Fanatik olmak mantikli degil. 5070 Ti 50k, 9070 tx 30k iken mantikliydi. Simdi aralarindaki fark %15'e inmis. %10 oldugunda herkes kosa kosa NVIDIA alir hatta.

Yani performans olarak bir tık daha iyi olan, yazılımsal özellikleri daha iyi olan bir kart yakın fiyata gelirse tabii ki onu alırız ve öneririz. Burada fanatiklik "AMD kötü hacım NVIDIA süper" diyen arkadaşlarda AMD önerenlerde değil. Eğer bir kartın sırf biraz daha iyi olmasına göre onu tavsiye edip fiyatını yok sayacaksak herkese RTX 5090 önermemiz gerekir. Ayrıca konu başlığı 5070 ve 9070XT farkındaysanız. Hadi 5070Ti'ı da konuya dahil etsek de küçümsediğiniz %15'lik fark bir sistemin en pahalı 2. parçası olan işlemci fiyatına bedel oluyor.

Savaş alanına dönmüş burası :D oyun içinse 9070XT al geç.

Konu sahibi kararını verdi zaten. 5070 alacak hatta belki sipariş vermiştir bile. Ama bazı NVIDIA fanboyları sağ olsun onlara laf anlatmakla uğraşıyoruz hala. 5070'in kazanamayacağını anlayınca konuyu 5070 Ti'a çıkardılar. :D