Yer
United Kingdom
Merhaba. Arkadaşım RTX 5080 Aorus Master ile Suprim SOC arasında kalmış. Aorus 79.000 TL, Suprim 85.000 TL. Sizce hangisi almalı? İkisi de kesinlikle sorunsuz diyebileceğimiz kartlar mı?

@Ayhan Dönmez
@LH44

İkiniz tanıyorsunuz o arkadaşı.

Son düzenleme:
Merhaba. Arkadaşım RTX 5080 Aorus Master ile Suprim SOC arasında kalmış. Aorus 79.000 TL, Suprim 85.000 TL. Sizce hangisi almalı? İkisi de kesinlikle sorunsuz diyebileceğimiz kartlar mı?

@Ayhan Dönmez
@LH44

Suprim alabiliyorsa Suprim alamıyorsa Master. Master'de 5090'da bile power phase başına amper değerleri düşük diğer modellere göre. Giga ilk tercihim olmazdı limitasyon seven bir firma, BIOS'ları da limitli anakart özelinde, ekran kartı özelinde de faz başı amper az. 5080'e bakmadım ama şaşırtmayacaktır 5090'daki aynı mevzu devam ediyordur. XOC kovalamıyorsan ikisi de alınır, ikisi arasından Suprim.

Yanlış bilgi: RTX 5080 Aorus Master modelinde de termal jel akıtma sorunu mevcut.

@Ayhan Dönmez
@LH44

Suprim'i tek geçerim. Master da sağlam kart ama ona yaklaşamaz.

Özellikle Suprim hem soğutma hem de OC potansiyeli ile bayağı öne çıkıyor.

Gigabyte'ın 50 serisi kartlarındaki termal jel akma sorunu bile Suprim modelini tercih etmek adına yeterli bir sebep diye düşünüyorum.
O sorun sadece Windforce serisinde yaşandı. (5070-5070TI). Eagle'ın tasarımı benzer olduğu için o da pek sağlam değil.

Bu 2 seri hariç diğer kartlar temiz Gigabyte'ın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu termal putty akıtma olayı mevcut Giga'da evet, bir müddet uzak kalmakta fayda var :D Ama Suprim alınamıyorsa piyasada başka seçenek yok şu anda, yatay kullanımlarda problem olmamalı, riser ile kullanımlarda putty akma problemi mevcut diye hatırlıyorum, tabi fiyasko, hiç olmamalıydı böyle bir şey. @B 52 Stratofortress

Bu termal putty akıtma olayı mevcut Giga'da evet, bir müddet uzak kalmakta fayda var :D Ama Suprim alınamıyorsa piyasada başka seçenek yok şu anda, yatay kullanımlarda problem olmamalı, riser ile kullanımlarda putty akma problemi mevcut diye hatırlıyorum, tabi fiyasko, hiç olmamalıydı böyle bir şey. @B 52 Stratofortress
Bu durumun en pahalı modelden en ucuz modele kadar yaşanıyor olması ayrı komedi, hem RTX 50XX hem de RX 90XX serisinde aynı termal jelin kullanılmaya devam ediliyor olması daha da komedi.
Şurada da söylendiği üzere RTX 5070, RTX 5080 ve RTX 5090 modelleriyle birlikte RX 90XX serisinin tamamını kapsayan bir sorun:

Normalde Aorus daha ucuz diye o olur derdim ancak RTX 50 ve RX9000 serisi Gigabyte'ın en kötü dönemi olabilir. O yüzden Suprim daha iyi... AMA!...
Gigabyte Aorus Master ile benzer fiyatta Galax HOF diye bir yaratık var. Onu Biraz araştırıp alabilir. Bi yamuğu yoksa ROG seviyesinde bir model.