Daha bu gece bir video izledim Türk bir PC hocasından.
Gerçekten yapay zekayı bir açtı hocam RTX 4090 173 FPS alırken RTX 5080 400'lerde bir FPS aldı çok şaşırtıcı bir ekran kartı yapmış Nvidia.
Ekran kartı yapmamış, teknoloji geliştirmiş. VRAM artırılacağından dolayı Super beklenmeli eğer idare edecek kartın varsa.

Ekran kartı yapmamış, teknoloji geliştirmiş. VRAM artırılacağından dolayı Super beklenmeli eğer idare edecek kartın varsa.

RTX 5080 Super çıktığı zaman 24 GB olacak hocam bir şey değişmeyecek geliyor bana yine NVIDIA teknolojiyi konuşturur.
Yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim.
Teknolojinin aksine RTX 5080 ekran kartı zaten adı üstünde çok güçlü teknoloji açılmasa bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 5080 Super çıktığı zaman 24 GB olacak hocam bir şey değişmeyecek geliyor bana yine NVIDIA teknolojiyi konuşturur.
Yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim.
Teknolojinin aksine RTX 5080 ekran kartı zaten adı üstünde çok güçlü teknoloji açılmasa bile.

24 GB, birçok şey değiştirecek. RTX 5080 ile rahatça 4K oynayabilirsiniz bir süre ama 2 sene sonrayı görmek şu teknolojide güç. RTX 5080 Super ise direk 4K olarak gelecektir. Benim derdim yok 2K devam edeceğim derseniz RTX 5080 alın beklemeyin o zaman.

Alınabilir. DLSS 4 + Multi Frame Generation teknolojisiyle yüksek düzeyde FPS alırsın. Uzun bir süre de götürür seni.

PUBG gibi FPS oyunları oynuyorum hocam bazen hikayeli oyunlar oynuyorum üzmez değil mi?

24 GB, birçok şey değiştirecek. 5080 ile rahatça 4K oynayabilirsiniz bir süre ama 2 sene sonrayı görmek şu teknolojide güç. 5080 Super ise direk 4K olarak gelecektir. Benim derdim yok 2K devam edeceğim derseniz 5080 alın beklemeyin o zaman.

Fiyatı ne olur o da meçhul hocam 1 ay sonra RTX 5080 ne olur fiyatı veya RTX 5080 Super ekran kartının fiyatı ne olur onu bilemeyiz o yüzden bütçemi bir ekran kartına da çok fazla artırmak istemem.

PUBG gibi FPS oyunları oynuyorum hocam bazen hikayeli oyunlar oynuyorum üzmez değil mi?

Fiyatı ne olur o da mechul hocam 1 ay sonra RTX 5080 ne olur fiyatı veya RTX 5080 Super ekran kartının fiyatı ne olur onu bilemeyiz o yüzden bütçemi bir ekran kartına da çok fazla artırmak istemem.

Zaten FPS oynuyormuşsunuz, kaldı ki hikayeli için RTX 5070 Ti bile günümüzde 3-4 sene götürecek düzeyde. Alın geçin, kendinizi daha fazla da üzmeyin.

@UnkownTecho, kesinlikle üzmez. PUBG gibi oyunlar zaten öyle çok üst düzey sistem isteyen oyunlar değil. Saf kas gücüyle hiçbir sıkıntı olmadan oynarsın.

AAA hikayeli oyunlarda ise dediğim 2 teknolojiyi açarak yine çok yüksek FPS ile oynarsın.

16 GB ekran kartı ne zamana kadar taşıyabilir hocam? Sonuçta RTX 5080 haliyle çok rahat oynatır gibime geliyor uzun yıllar filan sence?

Zaten FPS oynuyormuşsunuz, kaldı ki hikayeli için RTX 5070 Ti bile günümüzde 3-4 sene götürecek düzeyde. Alın geçin, kendinizi daha fazla da üzmeyin.

Tamam hocam zaten 1 ay bekledim nasıl geçti hiç anlamadım lakin çok sıkıldım ekran kartsızlıktan artık alıp oyunlarıma dönmek istiyorum :D
RTX 5080 ekran kartını alıp keyfime bakayım bari.

16 GB ekran kartı ne zamana kadar taşayabilir hocam? Sonuçta RTX 5080 haliyle çok rahat oynatır gibime geliyor uzun yıllar filan sence?

Ben artık bu teknoloji de fikir yürütmenin doğru olacağını düşünmüyorum. Lakin RTX4090 hala 4K için RTX 5090'dan sonra en iyi kart ama teknolojiyi sadece RTX 5000 serisine getirdikleri için, uygulamayla RTX 4090'dan daha iyi FPS alarak RTX 5070'te oyun oynayabiliyorsunuz.

16 GB ekran kartı ne zamana kadar taşayabilir hocam? Sonuçta RTX 5080 haliyle çok rahat oynatır gibime geliyor uzun yıllar filan sence?

Tamam hocam zaten 1 ay bekledim nasıl geçti hiç anlamadım lakin çok sıkıldım ekran kartsızlıktan artık alıp oyunlarıma dönmek istiyorum :D
RTX 5080 ekran kartını alıp keyifime bakayım bari.

Düşünmeye değmez hocam gerçekten. Dünyadaki en iyi 2. oyun kartı şu an :D