cagata 13

Uzman
Bugün kargodan monitör geldi. Fişe taktım, HDMI bağladım, 280 Hz çalıştırdım ama monitör yanıp sönüyor, daha sonra Hz değerini 120 Hz yaptım. Sıkıntı ortadan kalktı.

Bugün kargodan monitör geldi. Fişe taktım, HDMI bağladım, 280 Hz çalıştırdım ama monitör yanıp sönüyor, daha sonra Hz değerini 120 Hz yaptım. Sıkıntı ortadan kalktı.

280 Hz'de görüntü gidip geliyorsa, ilk şüphe HDMI kablosu veya bağlantı standardı olur. Monitör destekliyorsa, DisplayPort kabloyla deneyin, ekran kartı sürücüsünü güncelleyin ve farklı bir kablo/port test edin. Sorun yalnızca yüksek Hz'de devam ederse, monitör veya kablo kaynaklı olabilir; yeni ürün olduğu için değişim süresini kaçırmadan kontrol ettirmeniz iyi olur.

280 Hz'de görüntü gidip geliyorsa, ilk şüphe HDMI kablosu veya bağlantı standardı olur. Monitör destekliyorsa, DisplayPort kabloyla deneyin, ekran kartı sürücüsünü güncelleyin ve farklı bir kablo/port test edin. Sorun yalnızca yüksek Hz'de devam ederse, monitör veya kablo kaynaklı olabilir; yeni ürün olduğu için değişim süresini kaçırmadan kontrol ettirmeniz iyi olur.

DisplayPort var monitörde kablosu da var ama laptopta DisplayPort'u yok

HDMI 1.4, 2.0 ve 2.1 sürümleri vardır. Eğer monitörde 2.1 HDMI var ise 240 Hz ve üstünü görebilirsiniz. Display port kullanırsanız muhtemelen sorun yaşamayacaksınız. 240 Hz çalıştırmayı dener misiniz bir de

DisplayPort var monitörde kablosu da var ama laptopta DisplayPort'u yok.

Laptop'ta USB-C üzerinden DisplayPort görüntü çıkışı desteği varsa USB-C–DisplayPort kablosuyla 280 Hz deneyebilirsiniz. Bu destek yoksa HDMI çıkışının sürümü 280 Hz için yetersiz kalıyor olabilir. Laptop ve monitörün HDMI sürümlerini kontrol edin; desteklemiyorsa 280 Hz kullanmanız mümkün olmayabilir.

Laptopta USB-C üzerinden DisplayPort görüntü çıkışı desteği varsa USB-C–DisplayPort kablosuyla 280 Hz deneyebilirsiniz. Bu destek yoksa HDMI çıkışının sürümü 280 Hz için yetersiz kalıyor olabilir. Laptop ve monitörün HDMI sürümlerini kontrol edin; desteklemiyorsa 280 Hz kullanmanız mümkün olmayabilir.

Laptopum Acer Nitro 16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Type-C to DP desteği var uygun kablo alırsanız deneyebilirsiniz.

Bir seçim yaptırmama da izin vermiyor 280 Hz döndüreyim diyorum görüntü gidiyor laptopu kapatıp açınca düzeliyor ama eski ayarında oluyor HDR açayım dedim yine aynı sorun oldu ama bu sefer laptopu açıp kapayınca HDR aktifleşti anlamadım gitti

Bir seçim yaptırmama da izin vermiyor 280 Hz döndüreyim diyorum görüntü gidiyor laptopu kapatıp açınca düzeliyor ama eski ayarında oluyor HDR açayım dedim yine aynı sorun oldu ama bu sefer laptopu açıp kapayınca HDR aktifleşti anlamadım gitti.

Hocam monitörün çözünürlüğü ne ve HDMI kablonuzun sürümüne bakar mısınız? Üstündeki yazılarda yazması gerekli.

Hocam bir de monitörün modelini de yazar mısın?

Son düzenleme:
Hocam laptopun çözünürlüğü ne ve HDMI kablonuzun sürümüne bakar mısınız? Üstündeki yazılarda yazması gerekli.
Aldığım hdmı kablosu ekte
Hocam laptopun çözünürlüğü ne ve HDMI kablonuzun sürümüne bakar mısınız? Üstündeki yazılarda yazması gerekli.

Hocam bir de monitörün modelini de yazar mısın?
Ben hdmı aldım bugün neresine bakmam gerek ve laptopun çözünürlüğü derken şu an monitör etkin ve 2560 1440p

Dosya Ekleri

• 20260723_145110.webp
    20260723_145110.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 16
  • 20260723_145108.webp
    20260723_145108.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 13