Detaylar
Kim cevapladı?HDMI 2.0'da 2K da 144Hz alabilirsiniz. Muhtemelen sebebi bundan kaynaklı.Aldığım hdmı kablosu ekte
Ben hdmı aldım bugün neresine bakmam gerek ve laptopun çözünürlüğü derken şu an monitör etkin ve 2560 1440p
Ashley Freya 60
Başarılı
Aldığım HDMI kablosu ekte.
Ben HDMI aldım bugün neresine bakmam gerek ve laptopun çözünürlüğü derken şu an monitör etkin ve 2560 1440p.
Hocam monitörün çözünürlüğü diyecektim kusura bakmayın. Kablonuz HDMI 2.0 yani 18 Gbps taşıma kapasitesi var. 2K çözünürlükte 8 bit ise 144 Hz 10 bit+HDR ile 100-120 Hz civarına düşer. İki çareniz var. Ya HDMI 2.1 kablosu alırsınız ya da Type-C to DP 1.4 kablo alırsınız. Eğer monitörünüzün modelini yazarsanız HDMI 2.1 desteği var mı diye bakabilirim.
Hocam monitörün çözünürlüğü ne ve HDMI kablonuzun sürümüne bakar mısınız? Üstündeki yazılarda yazması gerekli.
Hocam bir de monitörün modelini de yazar mısın?
msi 26.5 mag 272qpw monitörün modeli
Hocam monitörün çözünürlüğü diyecektim kusura bakmayın. Kablonuz HDMI 2.0 yani 18 Gbps taşıma kapasitesi var. 2K çözünürlükte 8 bit ise 144 Hz 10 bit+HDR ile 100-120 Hz civarına düşer. İki çareniz var. Ya HDMI 2.1 kablosu alırsınız ya da Type-C to DP 1.4 kablo alırsınız. Eğer monitörünüzün modelini yazarsanız HDMI 2.1 desteği var mı diye bakabilirim.
Kilitlenmeler niçin oluyor
Type-C to DP bunu Teknosa da falan bulabilirm peki eski laptoplarımı kullanırken ne yapacağım
Ekteki kablo nasıl
Dosya Ekleri
Ashley Freya 60
Başarılı
MSI 26.5 MAG 272qpw monitörün modeli.
Kilitlenmeler niçin oluyor.
Hocam monitörünüzün HDMI 2.1 desteği var. Fakat ben yine de Type-C to DP 1.4 veya Type-C to Type-C kablo ile DP alt mode portuna da takabilirsiniz. İkisi de HDMI'dan daha iyi olur.
MSI 26.5 MAG 272qpw monitörün modeli.
Kilitlenmeler niçin oluyor.
Type-C to DP bunu Teknosa da falan bulabilirm peki eski laptoplarımı kullanırken ne yapacağım.
Ekteki kablo nasıl.
Hocam eski laptoplarınızı da mı bu monitöre bağlayacaksınız ve 2K 280 Hz mi yapacaksınız? Ayrıca kablo iyi gibi ama daha kaliteli markalar alabilirsiniz. Ama yine de işinizi gayet görür. Kilitlenmeler HDMI kablonuzun 18 Gbps bant genişliği dolduğu için oluyor.
Hocam monitörünüzün HDMI 2.1 desteği var. Fakat ben yine de Type-C to DP 1.4 veya Type-C to Type-C kablo ile DP alt mode portuna da takabilirsiniz. İkisi de HDMI'dan daha iyi olur.
Hocam eski laptoplarınızı da mı bu monitöre bağlayacaksınız ve 2K 280 Hz mi yapacaksınız? Ayrıca kablo iyi gibi ama daha kaliteli markalar alabilirsiniz. Kilitlenmeler HDMI kablonuzun 18 Gbps bant genişliği dolduğu için oluyor.
Type-C to Type-C kablo yukarıda resmini atmıştım ama internetten falan sadece şarj eder diyorlar görüntü akatarmazmış
Ashley Freya 60
Başarılı
Type-C to Type-C kablo yukarıda resmini atmıştım ama internetten falan sadece şarj eder diyorlar görüntü akatarmazmış.
Hocam bu kablonun görüntü aktarması lazım DP alt mode desteği var. Zaten 8K yazmışlar yani görüntü aktarır.
Hocam eski laptoplarınızı da mı bu monitöre bağlayacaksınız ve 2K 280 Hz mi yapacaksınız? Ayrıca kablo iyi gibi ama daha kaliteli markalar alabilirsiniz. Ama yine de işinizi gayet görür. Kilitlenmeler HDMI kablonuzun 18 Gbps bant genişliği dolduğu için oluyor.
Ama kabloyu çıkardığım da da hiçbir tepki olmuyor bu da kablo yüzünden mi mecbur bilgisaryarı zorla kapatmak zorunda kalıyorum
Hocam bu kablonun görüntü aktarması lazım DP alt mode desteği var. Zaten 8K yazmışlar yani görüntü aktarır.
o zaman onu alayım salı günü şimdilik kullansam sıkıntı olur mu hdmı kablosunu ve evet eski laptoplarda da kullanıcam bazen
Ashley Freya 60
Başarılı
Ama kabloyu çıkardığım da da hiçbir tepki olmuyor bu da kablo yüzünden mi mecbur bilgisaryarı zorla kapatmak zorunda kalıyorum.
O zaman onu alayım salı günü şimdilik kullansam sıkıntı olur mu HDMI kablosunu ve evet eski laptoplarda da kullanacağım bazen.
Hocam 280 Hz seçince kablonun desteğinin çok üstünde seçiyorsunuz ve GPU kilitleniyor. Şu anki kablonuz ile 144 Hz deneyebilirsiniz üstüne çıkmayın. Eski laptoplarınız çok mu eski yani maksimum kaç Hz verebilir ve Type-C portları var mı?
Hocam 280 Hz seçince kablonun desteğinin çok üstünde seçiyorsunuz ve GPU kilitleniyor. Şu anki kablonuz ile 144 Hz deneyebilirsiniz üstüne çıkmayın. Eski laptoplarınız çok mu eski yani maksimum kaç Hz verebilir ve Type-C portları var mı?
2 tanesi var biri Casper Nirvana C500 diğeri ASUS TUF gaming FX504 ikisinde de sadece HDMI var ben diğerlerine Acer Nitro 16'yı bakıma falan gönderirsem ya da misafir gelince film seyretmek için falan kullanacağım
Ashley Freya 60
Başarılı
2 tanesi var biri Casper Nirvana C500 diğeri ASUS TUF gaming FX504 ikisinde de sadece HDMI var ben diğerlerine Acer Nitro 16'yı bakıma falan gönderirsem ya da misafir gelince film seyretmek için falan kullanacağım.
Hocam şu anki kablonuz ikisi için de yeter o yüzden ana monitörünüz için yine de Type-C alın. FX504 HDMI 1.4 yani 2K 60 Hz üstüne çıkamaz. C500 ise yılına göre değişir ama maksimum 2.0 var yani şu anki durumunuz gibi 2K 144 Hz üstüne çıkamaz.
Yeni konular
-
-
-
i7-12700H & RTX 3060 sistemde CPU ve GPU kullanımı %50'yi geçmiyor
- Connor Kenway
-
-
-
-
-