@UnkownTecho, 4K'de 4-5 sene civarı götürür diye düşünüyorum. 2K/1080P çözünürlükte daha da uzun süre götürür.
Şu an bile 4K'da sınırlarda geziyor, 4-5 sene imkanı yok bence 4K için.
@UnkownTecho, 4K'de 4-5 sene civarı götürür diye düşünüyorum. 2K/1080P çözünürlükte daha da uzun süre götürür.
@Genzonzi, oyunun optimizasyonuna bağlı olarak değişiyor. Genellikle sıkıntılı optimizasyona sahip oyunlar öyle yüksek düzeyde VRAM kullanıyor. Tabii ki bu bir tahmin %100 doğruyu gösteremez kimse.
Önceden 8 GB yetmiyordu hocam öyle diyenler vardı şimdi 12 GB yetmez diyenler çıktı bu sefer de başka forumlarda kendi konum için demiyorum sadece bir tepki olarak söylemek istedim bunu şimdi de forumlarda araştırıyorum adam 16 GB VRAM'lı ekran kartı almak istiyor yetmez diyorlar ya çok gülüyorum sakın yanlış anlamasın buradaki arkadaşlar onlara hitaben söylemiyorum.
Estağfurullah şu an yetmez demiyorum ama yeni nesil oyunlarda VRAM kullanımı çok fazla. Ben sadece 4K için 2 sene falan teknolojisiz anca yeteceğini, sonrasında ise teknolojiyle birlikte gidebileceğini düşünüyorum. 2K içinse ömürlük olduğunu düşünüyorum.
Önceden 8 GB yetmiyordu hocam öyle diyenler vardı şimdi 12 GB yetmez diyenler çıktı bu sefer de başka forumlarda kendi konum için demiyorum sadece bir tepki olarak söylemek istedim bunu şimdi de forumlarda araştırıyorum adam 16 GB VRAM'lı ekran kartı almak istiyor yetmez diyorlar ya çok gülüyorum sakın yanlış anlamasın buradaki arkadaşlar onlara hitaben söylemiyorum.
Düşüncelerime çok yakın bir tarif. RTX 5080 almaktansa RTX 5070 Ti almak çok daha mantıklı F/P + VRAM eşitliği sebebiyle. Ben 2 seneyi bile ( yeni çıkan oyunlar için ) anca göreceğini düşünüyorum.Şu an 2K içinmin 12 GB, 4K içinmin 16 GB olması gerekli. PS6'nın çıkışıyla yeni oyunlarda VRAM tüketimi çok daha artacak ve bu durumda 12 GB 2K'de yetmeyecek ayar düşürmek veya Ray Tracing kapamak zorunda kalacak. Aynı şekilde 4K'de 16 GB bu durumu yaşayacak.
RTX 5080 gibi bir kartı ben 2K'de kullanmayı pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 2K'da RTX 5080 MFG teknolojisini kullanamıyor zaten baz olarak yüksek FPS alıyor sadece path tracing açıldığında kullanılabilir. 4K'de de 16 GB VRAM şu an yeterli olsa da ortalama olarak 3 yıla yetersiz kalacaktır.
Benim tavsiyem 2K'de kullanacaksanız RTX 5070 Ti, 4K'de kullanacaksanız RTX 5080 Super beklemek olur. Bu durumda çok daha uzun ömürlü bir sisteminiz olmuş olacaktır.
Şu an 2K içinmin 12 GB, 4K içinmin 16 GB olması gerekli. PS6'nın çıkışıyla yeni oyunlarda VRAM tüketimi çok daha artacak ve bu durumda 12 GB 2KDE yetmeyecek ayar düşürmek veya Ray Tracing kapamak zorunda kalacak. Aynı şekilde 4KDE 16 GB bu durumu yaşayacak.
RTX 5080 gibi bir kartı ben 2KDE kullanmayı pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 2K'da RTX 5080 MFG teknolojisini kullanamıyor zaten baz olarak yüksek FPS alıyor sadece path tracing açıldığında kullanılabilir. 4KDE de 16 GB VRAM şu an yeterli olsa da ortalama olarak 3 yıla yetersiz kalacaktır.
Benim tavsiyem 2KDE kullanacaksanız RTX 5070 Ti, 4KDE kullanacaksanız RTX 5080 Super beklemek olur. Bu durumda çok daha uzun ömürlü bir sisteminiz olmuş olacaktır.