@Genzonzi, oyunun optimizasyonuna bağlı olarak değişiyor. Genellikle sıkıntılı optimizasyona sahip oyunlar öyle yüksek düzeyde VRAM kullanıyor. Tabii ki bu bir tahmin %100 doğruyu gösteremez kimse.

Önceden 8 GB yetmiyordu hocam öyle diyenler vardı şimdi 12 GB yetmez diyenler çıktı bu sefer de başka forumlarda kendi konum için demiyorum sadece bir tepki olarak söylemek istedim bunu şimdi de forumlarda araştırıyorum adam 16 GB VRAM'lı ekran kartı almak istiyor yetmez diyorlar ya çok gülüyorum sakın yanlış anlamasın buradaki arkadaşlar onlara hitaben söylemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden 8 GB yetmiyordu hocam öyle diyenler vardı şimdi 12 GB yetmez diyenler çıktı bu sefer de başka forumlarda kendi konum için demiyorum sadece bir tepki olarak söylemek istedim bunu şimdi de forumlarda araştırıyorum adam 16 GB VRAM'lı ekran kartı almak istiyor yetmez diyorlar ya çok gülüyorum sakın yanlış anlamasın buradaki arkadaşlar onlara hitaben söylemiyorum.

Estağfurullah şu an yetmez demiyorum ama yeni nesil oyunlarda VRAM kullanımı çok fazla. Ben sadece 4K için 2 sene falan teknolojisiz anca yeteceğini, sonrasında ise teknolojiyle birlikte gidebileceğini düşünüyorum. 2K içinse ömürlük olduğunu düşünüyorum.

Estağfurullah şu an yetmez demiyorum ama yeni nesil oyunlarda VRAM kullanımı çok fazla. Ben sadece 4K için 2 sene falan teknolojisiz anca yeteceğini, sonrasında ise teknolojiyle birlikte gidebileceğini düşünüyorum. 2K içinse ömürlük olduğunu düşünüyorum.

4K oyun oynamak bana saçma geliyor hocam tabii zevk meselesi de 2K yetiyor zaten bana 1080p monitörüm ve 2K monitörüm var yetiyor.

Çünkü sadece kart teknolojisi gelişmiyor, uygulamaların da teknolojisi gelişiyor. Artık daha gerçekçi, sistemi daha çok yoran girdiler oluyor ve haliyle teknoloji daha çok VRAM gerektiriyor.

Şu an 2K içinmin 12 GB, 4K içinmin 16 GB olması gerekli. PS6'nın çıkışıyla yeni oyunlarda VRAM tüketimi çok daha artacak ve bu durumda 12 GB 2K'de yetmeyecek ayar düşürmek veya Ray Tracing kapamak zorunda kalacak. Aynı şekilde 4K'de 16 GB bu durumu yaşayacak.

RTX 5080 gibi bir kartı ben 2K'de kullanmayı pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 2K'da RTX 5080 MFG teknolojisini kullanamıyor zaten baz olarak yüksek FPS alıyor sadece path tracing açıldığında kullanılabilir. 4K'de de 16 GB VRAM şu an yeterli olsa da ortalama olarak 3 yıla yetersiz kalacaktır.

Benim tavsiyem 2K'de kullanacaksanız RTX 5070 Ti, 4K'de kullanacaksanız RTX 5080 Super beklemek olur. Bu durumda çok daha uzun ömürlü bir sisteminiz olmuş olacaktır.

Şu an 2K içinmin 12 GB, 4K içinmin 16 GB olması gerekli. PS6'nın çıkışıyla yeni oyunlarda VRAM tüketimi çok daha artacak ve bu durumda 12 GB 2K'de yetmeyecek ayar düşürmek veya Ray Tracing kapamak zorunda kalacak. Aynı şekilde 4K'de 16 GB bu durumu yaşayacak.

RTX 5080 gibi bir kartı ben 2K'de kullanmayı pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 2K'da RTX 5080 MFG teknolojisini kullanamıyor zaten baz olarak yüksek FPS alıyor sadece path tracing açıldığında kullanılabilir. 4K'de de 16 GB VRAM şu an yeterli olsa da ortalama olarak 3 yıla yetersiz kalacaktır.

Benim tavsiyem 2K'de kullanacaksanız RTX 5070 Ti, 4K'de kullanacaksanız RTX 5080 Super beklemek olur. Bu durumda çok daha uzun ömürlü bir sisteminiz olmuş olacaktır.
Düşüncelerime çok yakın bir tarif. RTX 5080 almaktansa RTX 5070 Ti almak çok daha mantıklı F/P + VRAM eşitliği sebebiyle. Ben 2 seneyi bile ( yeni çıkan oyunlar için ) anca göreceğini düşünüyorum.

Şu an 2K içinmin 12 GB, 4K içinmin 16 GB olması gerekli. PS6'nın çıkışıyla yeni oyunlarda VRAM tüketimi çok daha artacak ve bu durumda 12 GB 2KDE yetmeyecek ayar düşürmek veya Ray Tracing kapamak zorunda kalacak. Aynı şekilde 4KDE 16 GB bu durumu yaşayacak.

RTX 5080 gibi bir kartı ben 2KDE kullanmayı pek mantıklı bulmuyorum. Çünkü 2K'da RTX 5080 MFG teknolojisini kullanamıyor zaten baz olarak yüksek FPS alıyor sadece path tracing açıldığında kullanılabilir. 4KDE de 16 GB VRAM şu an yeterli olsa da ortalama olarak 3 yıla yetersiz kalacaktır.

Benim tavsiyem 2KDE kullanacaksanız RTX 5070 Ti, 4KDE kullanacaksanız RTX 5080 Super beklemek olur. Bu durumda çok daha uzun ömürlü bir sisteminiz olmuş olacaktır.

Hocam dediklerinize katılıyorum lakin bütçemi de ayarlamışken RTX 5080 alayım diyorum.
RTX 5080 EXG modelini mi alayım yoksa RTX 5080 1Click modelini mi?

5-6 ay sonra yeni kartlara bakıp keşke onları alsaydım hayıflanmasını yapmayacaksan alabilirsin ki RTX 5080 rahat 10 yılı olan kart. Millet GTX 1050 Ti ile onca yıl kullandı ve hala kullanan var. RTX 5080 öyle 3-4 yılda çöpe atılacak kart değil. 5 yıldır RTX 2070S kullanıyorum rahat bi' 3-4 yıl daha kullanırım. Gelip de RTX 5080'e 3-5 yıl ömür biçmek akıl tutulmasıdır.