Detaylar
Kim cevapladı?Exclaubb12
Başarılı
Hocam çok bir bilgim yok ama işlemci APU ise HDMI kablosunu anakarta takın. PC işlemcinin dahili grafik kartını kullansın. Bence bu yöntemle sıkıntının ekran kartta mı değil mi olduğu anlaşılır.
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm sistem özelliklerini belirtir misin? BIOS güncel mi? Hazır sistem mi aldın sen mi topladın ?
Sistem özellikleri nedir? Erkan kartı modeli nedir? Bir süre görüntü gelemiyor ama sonra geliyorsa ısınma sorunu olabilir.
MrTakovic
Çalışkan
Ekran kartı MSI RTX 5080 SHADOW 3X
Ryzen 9 7950x İşlemci
32 GB DDR5 RAM 6000 Mhz
850w Asus Rog Thor PSU
Ekran kartı fanı çalışıyor ancak görüntü gelmiyor, az önce ekran kartını söktüm tekrar taktım DDU ile sıfırladım driverleri baştan kurdum şuan bir sorun yok gibi.
Ryzen 9 7950x
32 GB DDR5 RAM
Asus Rog Thor 850w Platinyum PSU
2 TB NVME M.2
Asus Rog Strix x670E-F Anakart
BIOS son sürümün bir önce ki sürümü şuanda, önceden bios güncellemesi sonrası çok sıkıntı yaşamıştım pc kendi kendine kapanıyordu vs. stabil sürüm çıkana kadar bekleyeceğim.
Sorun devam ediyor arkadaşlar, bios ekranından sonra ainyal yok hatası alıyorum sistem çalışıyor ekran kartının fanları dönüyo ama görüntü yok
Ryzen 9 7950x İşlemci
32 GB DDR5 RAM 6000 Mhz
850w Asus Rog Thor PSU
Ekran kartı fanı çalışıyor ancak görüntü gelmiyor, az önce ekran kartını söktüm tekrar taktım DDU ile sıfırladım driverleri baştan kurdum şuan bir sorun yok gibi.
Ryzen 9 7950xTüm sistem özelliklerini belirtir misin? BIOS güncel mi? Hazır sistem mi aldın sen mi topladın ?
Ryzen 9 7950x
32 GB DDR5 RAM
Asus Rog Thor 850w Platinyum PSU
2 TB NVME M.2
Asus Rog Strix x670E-F Anakart
BIOS son sürümün bir önce ki sürümü şuanda, önceden bios güncellemesi sonrası çok sıkıntı yaşamıştım pc kendi kendine kapanıyordu vs. stabil sürüm çıkana kadar bekleyeceğim.
Sorun devam ediyor arkadaşlar, bios ekranından sonra ainyal yok hatası alıyorum sistem çalışıyor ekran kartının fanları dönüyo ama görüntü yok
Son düzenleme:
Ekran kartı kaynaklı gibi sorunun. Sinyal yok hatası monitörde çıktığı zaman ekran kartını HDMI veya DP kablosunun yerini değiştirmeyi dene. Ayrıca BIOS'tan PCI-e gen5 seçili ise gen4 düşürmeyi dene. NVIDIA driver sürümünü en güncel olanı yükle. 5000 serisinin sorunlarından biriymiş bu maalesef ekran kartına VBIOS gelirse belki düzelebilir bilemiyorum.
MrTakovic
Çalışkan
Arkadaşlar hala sorunu tam çözemedim az önce 3-4 defa restart attım PSU tuşundan kapattım şalteri indirdim biosu sıfırladım gene açılmadı ama kabloyu hafif bastırıp birazda anakarta ekran kartını bastırınca bi anda ekran geldi şaka gibi kart kesin çözüm yok sanırım hala.
Ekran kartını takarken anakarttaki yuvayı zorlamadın değil mi eğilmiş olma ihtimali var mı?
MrTakovic
Çalışkan
Hayır zorlamadım çok narin davranıyorum eğilmiş olma ihtimali yok bence çünkü ekran kartı destekleyicisini bile koydum altına.Ekran kartını takarken anakarttaki yuvayı zorlamadın değil mi eğilmiş olma ihtimali var mı?
Başka ekran kartı ile test etme şansın var mı sorunun ekran kartındaysa servise verebilirsin.
Yeni konular
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-