Beako

Çalışkan
Bilgisayar topluyorum ve parçaları şu şekilde belirledim.

Kasa ve işlemci için kule tipi hava soğutucu önerisi istiyorum. Sıvı soğutucu istemiyorum. Bu ikisi için bütçemi çok zorlamak istemem ama dandik de olmaması lazım bu sisteme göre. 15000 yeterli gibi duruyor öneri yapabilecek var mı? Toplayacağım sistem için de sebebi belirtildiği sürece yorumlara açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5080S bekle veya 1440p kullanacaksan 5070Ti al. 4K kapasitesi olan kartın 16GB olması sıkıntılı. 5080 kullanıyorum ve pişmanım bu konuda aldığıma.

Anakart ayriyeten gereksiz, onun yerine daha uygun anakartlara yönelebilirsin.

Patriot RAM’lerin ayrı paketlerde yollandığını duymuştum, eğer öyle olursa ve farklı çip markalı gelirse uyum sorunu yaşayabilirsin. Lexar/Klevv öneririm.

Son düzenleme:
Bilgisayar topluyorum ve parçaları şu şekilde belirledim.

Kasa ve işlemci için kule tipi hava soğutucu önerisi istiyorum. Sıvı soğutucu istemiyorum. Bu ikisi için bütçemi çok zorlamak istemem ama dandik de olmaması lazım bu sisteme göre. 15000 yeterli gibi duruyor öneri yapabilecek var mı? Toplayacağım sistem için de sebebi belirtildiği sürece yorumlara açığım.
RAM ve anakarta o para verilmez.
Bu sistem oyun sistemiyse B850M Force, B850 Eagle vs. yeterli.

SSD zaten alınmaz ayrıca fahiş fiyattan satılıyor.
O ekran kartınında pek albenisi yok Colorful iGame 55'e düşüyor ve çok daha iyi.

9800X3D hava soğutma ile öyle yük altında 60 derecelerde gezmez. Bunu bilerek alın.

Tavsiyem; bütçenizi belirterek yeni bir konu açın, öneride bulunalım.
Ben şuan pek müsait değilim, 12 gibi anca dönebilirim. Benden önce diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.

A aka
Ben de tam tersini düşünüyorum. 16 GB'ın bittiği yerde 5080'in gücü de bitiyor benim gördüğüm kadarıyla.
4K’da belli oyunlarda direkt 16GB sınırındasın, DLSS ve FG ile oynanabilir olmasına rağmen VRAM limitinden dolayı stutter giriyor. Deneyimlediğim için söylüyorum, ekstra VRAM olsaydı çok daha rahat olurdu 4K için.

5080S bekle veya 1440p kullanacaksan 5070Ti al. 4K kapasitesi olan kartın 16GB olması sıkıntılı. 5080 kullanıyorum ve pişmanım bu konuda aldığıma.
16GB olması sıkıntı değil (VRAM özürlüsü oyunlar hariç. Onlaa 5090'da yetmiyor). 16GB Hala yeterli. Sorun saf kas gücü, Nvidia sadece yapay güce yatırım yaptı bu seride.

A aka

4K’da belli oyunlarda direkt 16GB sınırındasın, DLSS ve FG ile oynanabilir olmasına rağmen VRAM limitinden dolayı stutter giriyor. Deneyimlediğim için söylüyorum, ekstra VRAM olsaydı çok daha rahat olurdu 4K için.

Ekstra VRAM elbette iş görürdü de ben henüz 16'dan kısıtlanmadım doğrusu kartın kendi performansı daha kısıtlayıcı geldi bana.

A aka

Hangi oyunlar? Merak ettim. 🙂

Ekstra VRAM elbette iş görürdü de ben henüz 16'dan kısıtlanmadım doğrusu kartın kendi performansı daha kısıtlayıcı geldi bana.
İşte sorun bu. Saf kas olayı bitti 50xx serisinde.

RAM ve anakarta o para verilmez.
Bu sistem oyun sistemiyse B850M Force, B850 Eagle vs. yeterli.

SSD zaten alınmaz ayrıca fahiş fiyattan satılıyor.
O ekran kartınında pek albenisi yok Colorful iGame 55'e düşüyor ve çok daha iyi.

9800X3D hava soğutma ile öyle yük altında 60 derecelerde gezmez. Bunu bilerek alın.

Tavsiyem; bütçenizi belirterek yeni bir konu açın, öneride bulunalım.
Ben şuan pek müsait değilim, 12 gibi anca dönebilirim. Benden önce diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.
Colorful igame nerede düşüyor 55'e? Ben indirim sitelerini mi takip edemiyorum? Akakce'de en son 5 Mayıs'ta öyleymiş, bir daha o fiyata gözükmemiş. Hava soğutma ve sıvı soğutma arasında da çok fark olduğunu sanmıyorum ama korkutuyor sıvı soğutucular.

Son düzenleyen: Moderatör: