Abi selamlar, verdiğin en son bios ayarlarını yaptıktan sonra ilgili son durum şu şekilde:
1. BIOS Kayıt ve Hız Durumu:
- Settings \ AMD Overclocking altındaki Nitro, Robust ve SoC Uncore ayarları artık başarılı bir şekilde kayıt oluyor, her girişimde değerlerin sabit kaldığını teyit ettim.
- RAM hızı başarılı bir şekilde 4800 MHz'den 6000 MHz seviyesine çıktı.
- VRM/Clock Spread Spectrum ve DF C-States (Global C-state içinde) konusundaki bilgilendirmelerin için teşekkürler, onları geçtim.
- 2. Yaşanan Agresif Sorunlar:Hız 6000 MHz'e çıktıktan sonra sistem çok daha agresif hatalar vermeye başladı. F10 ile kayıt edip açtığım andan itibaren;
- Farede aşırı kasmalar, ekranın anlık gitmesi ve bazen sinyalin tamamen kesilip gelmemesi sorunları arttı.
- Sistem açılışta 4-5 kez üst üste kendini resetledi. Mikro takılmalar ve donmalar sürekli devam ediyor.
- En son açıldı ama sanki böyle azda olsa mikro takılmalar oluştu.
3. Güncel Minidump Analizleri (M-die Ayarları Sonrası):Sistem şu an ağırlıklı olarak GPU ve Kernel hataları veriyor:
- UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP (7f): nvlddmkm.sys (Nvidia sürücüsü) kaynaklı diye düşünüyorum.
- VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119): dxgmms2.sys kaynaklı. Bu hatayı üst üste 2 kez aldım.
Önceki hatalarım da şunlardı:
1- VIDEO_TDR_FAILURE (116)
* SYMBOL_NAME: nvlddmkm+1a22440
* MODULE_NAME: nvlddmkm
* IMAGE_NAME: nvlddmkm.sys
* FAILURE_BUCKET_ID: 0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
2- DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133)
* SYMBOL_NAME: ANALYSIS_INCONCLUSIVE
* MODULE_NAME: Unknown_Module
* IMAGE_NAME: Unknown_Image
* FAILURE_BUCKET_ID: 0x133_ISR_ANALYSIS_INCONCLUSIVE!unknown_function
3- SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (7e)
* SYMBOL_NAME: nvlddmkm+32f020
* MODULE_NAME: nvlddmkm
* IMAGE_NAME: nvlddmkm.sys
* FAILURE_BUCKET_ID: AV_nvlddmkm!unknown_function
Özetle: Ayarlar artık kayıt oluyor ve hızı 6000 MHz'e çekebiliyoruz ama sistem kararlılığı ve hatalar eskisinden daha agresif bir hale geldi.
Şu aşamada ne yapmalıyım?
RTP ve Y Cruncher testleri başlatmalı mıyım?