Yasin53

Çalışkan
Önceki sistemimde kullandığım ROG 5080 ile klavyede NumLock tuşu açık kalıyordu, yeni ROG 5090 geçince klavyede ilk açılışta ışıkları yanıyor sonra hemen sönüp bilgisayar açılınca klavye çalışıyor. İlk açılışta BIOS girmek isteyince klavye çalışmıyor, bilgisayarı yeniden başlatınca ancak BIOS girilebilir bu durum. BIOS ayarlarını vs. kontrol ettim, her şey normal ama klavye ekran kartını değişince anormal bir hal aldı. Farklı portlar denedik sonuç değişmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kaynaklı böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Fast Boot kapatıp tekrar dener misiniz? Eski anakartta benzer bir durum yaşamıştım. İlk açılışta BIOS giremiyor, ancak yeniden başlatırsam girebiliyordum. Harici olarak USB portlar kafasına göre bazen açılışta görmüyordu, sök tak yapmam falan gerekiyordu. Bu bahsettiğim durumlar Gigabyte B650M S2H giriş segment kartta mevcuttu. Eğer ki anakartınız giriş segment ise bu ekran kartına yakışacak uzun ömürlü bir anakarta geçin derim. Giriş segment anakartlar çok uğraştırıyor. Dual RAM de takamaz oldum mesela. Direkt anakart kaynaklı boot ekranını geçemiyorum. Single channel işimi görüyor diye böyle kullanıyorum bir süredir. Ekstra bir önerisi olursa diye @Ayhan Dönmez hocayı da etiketleyeyim.

Son düzenleme:
Ekran kartı kaynaklı böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Fast Boot kapatıp tekrar dener misiniz? Eski anakartta benzer bir durum yaşamıştım. İlk açılışta BIOS giremiyor, ancak yeniden başlatırsam girebiliyordum. Harici olarak USB portlar kafasına göre bazen açılışta görmüyordu, sök tak yapmam falan gerekiyordu. Bu bahsettiğim durumlar Gigabyte B650M S2H giriş segment kartta mevcuttu. Eğer ki anakartınız giriş segment ise bu ekran kartına yakışacak uzun ömürlü bir anakarta geçin derim. Giriş segment anakartlar çok uğraştırıyor. Dual RAM de takamaz oldum mesela. Direkt anakart kaynaklı boot ekranını geçemiyorum. Single channel işimi görüyor diye böyle kullanıyorum bir süredir. Ekstra bir önerisi olursa diye @Ayhan Dönmez hocayı de etiketleyeyim.

Dediğin gibi, muhtemelen anakart kaynaklı. B650M S2H'ye RTX 5090 Astral takılmış olabilir. :) Öyle de olunca haliyle astral seyahata çıkıyor makine. BIOS güncellenip bakılması lazım. Fast Boot ve Windows hızlı başlatma ayarı kapatılmalı.

USB port sorunları denince akla anakart gelir. Windows kaynaklı ise de hızlı başlatma ve USB askıya almayı devre dışı bırakıp deneyin. Kart değiştikten sonra DDU ile sürücüleri güvenlide silip sıfırdan kurun. Anakart değişikliğinde temiz format atın. Liste uzar burada. Ekran kartı ile alakasız yani normal şartlar altında. Ancak sendeki gibi bir manyetizma bunu açıklayabilir, manyetik alan harici USB port tetiklenmesi olmaz. @SunseTTime BIOS'tan ErP S4+S5 State vs. göz atın.

Anakartım Aorus X870 modeli normalde 5080 takınca Recep bey görüntü gelmedi demişti farklı kartı takıp sonra görüntü almıştı bende 5090 aynı sorunu yaşayınca anakart desteğe yazdım ve BIOS üzerinden DDR slotlarını değiştirip deneyin demişti DDR4 alınca görüntü geldi değişik bir durum ama Fastboot kapalı olmasına rağmen ilk açılışta ışıklar yanıp sönüyor ve klavye Windows açılana kadar çalışmıyor özellikle NumLock tuşu normalde açık olduğu durumlarda bilgisayar sıfırdan açılınca tekrar kapanıyor ayarları kontrol ettim ama her şey normal acaba güvenli moda almaya çalışırken ekran gelmediği sırada farklı yanlış bir işlem yapmışta olabilirim ekran görünmediği için çünkü normalda çalışıyordu klavye ama artık bu şekilde BIOS girmek için her defasında yeniden başlatma şart oldu.

Anakartım Aorus X870 modeli normalde 5080 takınca Recep bey görüntü gelmedi demişti farklı kartı takıp sonra görüntü almıştı bende 5090 aynı sorunu yaşayınca anakart desteğe yazdım ve BIOS üzerinden DDR slotlarını değiştirip deneyin demişti DDR4 alınca görüntü geldi değişik bir durum ama Fastboot kapalı olmasına rağmen ilk açılışta ışıklar yanıp sönüyor ve klavye Windows açılana kadar çalışmıyor özellikle NumLock tuşu normalde açık olduğu durumlarda bilgisayar sıfırdan açılınca tekrar kapanıyor ayarları kontrol ettim ama her şey normal acaba güvenli moda almaya çalışırken ekran gelmediği sırada farklı yanlış bir işlem yapmışta olabilirim ekran görünmediği için çünkü normalda çalışıyordu klavye ama artık bu şekilde BIOS girmek için her defasında yeniden başlatma şart oldu.

BIOS'a Shift+Yeniden başlat ya da masaüstü kısayol metotları ile erişebilirsin, DEL şart değil. Dediğin durum biraz karışık, tam olarak algılayamadım. Biraz daha açmak lazım. DDR slotu değişmekten kasıt nedir?

@X99 Bu konuyla ilgilenir misin?

Tam cevap yazacağım site hata veriyor, Recep hocamız videosunda RTX5080 ile ekran alamadı diye hatırlıyorum, hiçbir şeyi kurcalamadan düşük bir model takıp ekran aldı, sizin işlemleri baştan yapmak gerekebilir. O videoyu bulamadım ama, adım adım gözden geçiririz.

BIOS'a Shift+yeniden başlat ya da masaüstü kısayol metotları ile erişebilirsin, del şart değil. Dediğin durum biraz karışık, tam olarak algılayamadım. Biraz daha açmak lazım. DDR slotu değişmekten kasıt nedir?

@X99 bu konuyla ilgilenir misin?

DDR olayını yanlış telaffuz ettim PCI yuvalarını BIOS üzerinden değiştirin dedi anakart üreticisi görüntü alınmadığım için bende gen4 alınca görüntü geldi sonrasında gen5 alınca görüntü vermiyor 5080 DDU ile temizledim bilgisayarı güvenli moda alıp çalıştıracaktım DDU'yu fakat görüntü gelmeyince güvenli mod ekranı bende tuşlara bastım aslında güvenli modda ama ben görüntü alamadığım için acaba yanlış bir şeyler yapmışta olabilirim diye düşündüm sonrasında klavye vs. açılışta ışıkları yanıp kapanıyor ve ekran gelene kadar çalışmıyor.

Tam cevap yazacağım site hata veriyor, Recep hocamız videosunda RTX5080 ile ekran alamadı diye hatırlıyorum, hiçbir şeyi kurcalamadan düşük bir model takıp ekran aldı, sizin işlemleri baştan yapmak gerekebilir. O videoyu bulamadım ama, adım adım gözden geçiririz.

Hangi kablo nereye bağlanır videosu benim sistemim şimdi yeni kartınmı kullanıyorum tek sorun şu an klavye açılışta çalışmıyor.

Son düzenleme:
Hangi kablo nereye bağlanır videosu benim sistemim şimdi yeni kartınmı kullanıyorum tek sorun şu an klavye açılışta çalışmıyor.

Önce farklı bir klavye ile denenmesi lazım. O klavyede de aynı sorun varsa ya da farklı portda da sorun varsa. BIOS ve chipset çakışması da olabilir. Farklı farklı çözüm yollarını denemek lazım. Mesela tek RAM ile EXPO kapalı, ya da Fast boot kapalı gibi. Bu zamana kadar hangi yöntemler denendi? Ayhan hocamızın dediği gibi adım adım denenmesi gereken çok yol var. En son noktayı serviste ya da anakart değişimi ile koyarsınız.

Son düzenleme: