Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Apple M2'nin fiyatları artmış. Pek de M1 alasım yok. Yeni nesil Ryzen 7000 laptopların bataryaları kaç saat gidiyor? Genel kullanım olarak soruyorum. Modelden modele değişiyor sanırım. Oyun 2. planda fakat kesin olacağından eminim.

Hiç de alasım yok top mermisi kadar ağır laptoplar bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harbi ben de bunu merak ediyorum ama kullanıma göre, ayarlara göre, ısıya göre değişeceğini düşünüyorum.

Üniversite ve ders için kullanacaksan RTX serisi laptop tercih etme. Apple'ı ne kadar sevmesem de taşınabilirlik ve performans konusunda rakipsiz diyebilirim.

Parasını hak etmiyor artık. Bu arada M2 düz ile M1 Pro çip aynı para olmuş. Anlamı kalmadı M2 almanın. M1 Pro daha pahalıydı yine dengeler değişmiş. Millet dolar artınca saçmaladı yine 80IQ insanlar.

Üniversite ve ders için kullanacaksan RTX serisi laptop tercih etme. Apple'ı ne kadar sevmesem de taşınabilirlik ve performans konusunda rakipsiz diyebilirim.
Üniversite bitti. Elime alıp bir yere götürürken Seyit Onbaşı gibi kaldırmak istemiyorum laptopları.

Şimdiki 2012 i7 Pro olan. Ağır kendisi biraz sıkıyor bu yüzden. 2 hafta M1 Air kullanmıştım bayağı iyiydi.

Air önermeyin onlar da Pro ile aynı fiyat :D

Türkiye.

Bir işinize yarar mı bilmiyorum ama R9 5900HS bir laptop kullanmıştım (Zephyrus G14) birkaç ay kadar. 6 saate yakın multimedya kullanımı sunuyordu.

Sonra i9-12900H bir laptopa geçmiştim. O da 2 saat kadar bir multimedya kullanımı sunuyordu.

7000 serisi laptopların da aşağı yukarı benzer performans sunacağını düşünüyorum (6 saati görebilir). 5900HS işlemciden gelen tecrübeme dayanarak fikrim bu yönde.

Benim makine parlaklık kısarsanız ve işlemciyi limitlerseniz 5 saate yakın gider gibi duruyor. 12500H işlemcisi var, muhtemelen AMD verimlilik konusunda daha önce olduğu için ve cihazımın bataryası küçük olduğu için siz daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Olay işlemcide bitmiyor, batarya kapasitesi ve ekran parlaklığı gibi şeylerin de etkisi büyük. Yüksek pil ömürlü bi' gaming laptop istiyorsanız aramanız gereken 90 Wh batarya ve iGPU'ya geçmenize izin veren MUX Switch. Bu şekilde günlük kullanımda 8 saat civarı gören TUF modeller var.

Olay işlemcide bitmiyor, batarya kapasitesi ve ekran parlaklığı gibi şeylerin de etkisi büyük. Yüksek pil ömürlü bi' gaming laptop istiyorsanız aramanız gereken 90 Wh batarya ve iGPU'ya geçmenize izin veren MUX Switch. Bu şekilde günlük kullanımda 8 saat civarı gören TUF modeller var.
35 bine kadar ne önerirsiniz? Taksitle 35'e çıkarım vade farksız şekilde. O paraya M1 Pro çip mi alsam kararsızım.