Bu sene mezuna kaldım hiç ders çalışmadığım için. Bu sene de çalışıp Rus dili ve edebiyatı okumak istiyorum. Şu an Rusça'yı anlamasam da çok ilgim var. İleride Rusya'da yüksek lisans yapmak istiyorum. Bu bölüm okunur mu? Nasıl ders çalışmam gerekiyor?
Detaylar
Kim cevapladı?Cranxiel
Yetkin
- Makaleler
- 5
4 yıl Rus dili ve edebiyatı okunmaz ayrıca Rusya'da yüksek lisans yapmak için bu bölümü okumanız gerekmiyor. Rus üniversitelerin yüksek lisans bölümlerini inceleyin ve onlara uygun bir bölümü okuyun. Daha sonra yüksek lisans yapın.
Neden Rus dili ve edebiyatı okunmaz?4 yıl Rus dili ve edebiyatı okunmaz ayrıca Rusya'da yüksek lisans yapmak için bu bölümü okumanız gerekmiyor. Rus üniversitelerin yüksek lisans bölümlerini inceleyin ve onlara uygun bir bölümü okuyun. Daha sonra yüksek lisans yapın.
Cranxiel
Yetkin
- Makaleler
- 5
Edebiyat bölümleri sana dil öğretmez, o kültürü tanıtır ve sana o kültürün edebiyatını resmen ezberletirler. Türkiye'de edebiyat mezunlarının bir mesleği olmaz bu yüzden hep formasyon veya özel şirketlere yönelirler. Ayrıca dili bilmeden o bölüme gitmek resmen azap verici olacak. Edebiyat bölümleri globalde değerli olsa da Türkiye'de hem değerli değil hem de okutmanlar genel itibarıyla kötü. Bir de yurt dışında bu bölümler 4 yıl değil zaman olarak da eksi yiyor. Onun yerine güzel bir bölüm okuyup bir yandan Rusça öğrenirsin ondan sonra Rusya'ya gidersin, ben şahsen öyle yapardım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Qilin
Uzman
İş olanağı bu ülkede bildiğin sıfır (0). Onun dışında Rusça öğrensen bile vize alman lazım vs. Durumları var ve savaş yüzünden sonraki 10 yıl için bile Rusya konuları sorunlu ve eksik olabilmesi gibi durumlar var. Ayrıca dil öğrenmek istersen Rusça'yı öğrenmek ilgin varken zor değildir. Busuu vs bir şekilde dili öğrenirsin. Biraz ders çalışarak istediğin bir bölümde de yüksek lisans yapabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackraven
Üstün
Rus dili ve edebiyatı mezunu ne iş yapar ? Yüksek lisans yapmanızın meslek hayatınıza ne faydası olur ? Hadi yüksek lisans yapıp devamında doktora vb. yoluna girip akademi yoluna gireceksiniz diyelim bu ülkede nerede kadro bulacaksınız ? Yurt dışındaki enstitüler kaç tane Rus dili ve edebiyatı konusunda asistan, akademisyen arıyor ? Bunları araştırın kendiniz karar verin.
Onun için okuyacak ya.
Rusya'da işler nasıl ilerler bilemiyorum. Orasını detaylı araştırman gerekecek, senin gitmek istediğin yollardan gitmiş birilerini bulup fikrilerini almalısın. LinkedIn ve Ekşi başlıkları işini görür.
Okumaya karar verirsen de köklü üniversiteler haricinde bir yeri düşünme bence. DTCF ve İÜ'den şaşma.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532