Bende güncelleme sonrası başladı ama yazdım zaten güncellemeden kaynaklı değil ekran kartıyla alakalı bence ama anlamadığım için çözemiyorum.Ekran Kartının güç kullanımı normal mi acaba attığım 2 resimde yardımcı olabilecek yok mu?

Son düzenleme:
Rust gibi oyunlar için hayat sıvısı bellektir. İkinizin de değerlerinde bellek sınırda geziyor. Rust gibi oyunlar oynayacaksanız minimum 16 GB, ideal 32 GB. Aşırı kalabalık sunucularda oynuyorsanız hatta bu miktar 48 veya 64 GB bile çıkarılabilir.

Ayrıca sistem sahibinin ekran kartının VRAM'i de düşük. Hayatta kalma oyunu olduğundan, oyunun ham performansını sunucudaki 30 tane kişinin, binbir türlü yapısını düşünmeden belirliyorlar. O yüzden sistem gereksinimlerini de doğru şekilde yazmıyorlar. Bu oyun hem bellek hem VRAM düşmanı. Bunu da Rust'ı çok detaylı oynayan bir kişi sistem dizerken neden AMD tercih ettiğini söylemişti. Bu forumda mı yoksa bir videoda mı gördüm bilmiyorum. Ama bunu kanıtlayan değerler atmıştı. Yani AMD ekran kartı seçme nedeni tamamen VRAM'den dolayıydı.

VRAM düşük olduğundan büyük ihtimalle düz bellekten kendine ayırmaya çalışıyor. Bu sefer de VRAM bellek hızları ile düz bellek hızları arasındaki farktan dolayı FPS dengesizleşiyor. Oyun genelde bellek vb. yetersizliğinde FPS oranını düşürerek çalıştırıyor.

Konu sahibi kısaca VRAM yüksek 12-16 GB ideal bir karta geçmeli ve belleği 32 GB yapmalı. Belirli bir süreden sonra FPS düşmesi de bu iki bellek miktarının dolmasından kaynaklanıyor.

@StroKE00 Sizin de benzer şekilde VRAM vb. azsa yükseltme yapmanız gerekiyor. Belleği de 32 GB yapın.

Bu dediklerimi de en azından bomboş bir sunucuya girip test edebilirsiniz. Oyunun spesifik bozuk bir ayarı yoksa, boş sunucudaki performans dolu bir sunucuya göre daha iyi olacaktır.

Son düzenleme:
Bilgisayarı açıp girdiğim 2 saat falan hiç sıkıntı yok sonradan başlıyor. Son 1 2 haftadır böyle ondan önce hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Kanka var mı bir şey bulabildin mi?

Yok hocam 1-2 aydır bulamadım 15 kere konu açtım farklı farklı forumlarda falan ama yok yani sorunun hangi parçada olduğunu bilsem rahat edeceğim en azından.

Yok hocam 1-2 aydır bulamadım 15 kere konu açtım farklı farklı forumlarda falan ama yok yani sorunun hangi parçada olduğunu bilsem rahat edeceğim en azından.

Hocam selam bende aynı sorunu 4-5 gündür yaşıyorum aylar geçmiş konuyu açalı bir çözüm bulabildin mi?

Son düzenleyen: Moderatör: