Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bugrax1337

Başarılı
RX570 Oyunlarda 50-60 watt arası gidip geliyor fakat FurMark açtığımda rahatlıkla 100 Watt'ı görebiliyorum. Bu sorunun sebebi nedir?

Ekran Alıntısı 1.webp

Ekran Alıntısı 2.webp

Çözüm
Normal hocam en ekstrem koşullarda 100W değerine çıkıyor zaten gerek de yok. FPS artacağını düşünüyorsanız pek ihtimal yok zaten en yüksek MHz ve Memory clock değerinde çalışıyor kalanı gereksiz fan ve ısı getirecektir. 267W TDP kartım var o kadar watt çektiği 1-2 oyunun belli sahnelerinde görmüşümdür onun harici hiçbir oyunda o watt değerlerini görmedi mesela.
Oyunda ekran kartı kullanımın %71 olarak gözüküyor ona göre bir güç tüketimi var. Ama FurMark'ta sonuna kadar ekran kartını zorlayıp sürekli %99 çalıştığı için en yüksek güç tüketimine çıkıyor farkı bu.

Normal hocam en ekstrem koşullarda 100W değerine çıkıyor zaten gerek de yok. FPS artacağını düşünüyorsanız pek ihtimal yok zaten en yüksek MHz ve Memory clock değerinde çalışıyor kalanı gereksiz fan ve ısı getirecektir. 267W TDP kartım var o kadar watt çektiği 1-2 oyunun belli sahnelerinde görmüşümdür onun harici hiçbir oyunda o watt değerlerini görmedi mesela.

Artı -1 Eksi
Çözüm

Doğru kart ne kadar ihtiyacı varsa o kadar çeker.

267W TDP kartım var o kadar watt çektiği 1-2 oyunun belli sahnelerinde görmüşümdür onun harici hiçbir oyunda o watt değerlerini görmedi mesela.
Şu kısmı biraz da karttan karta değişen bir durumdur ama hocam. Yakın geçmişte ve güncelde 2070S, 3060 Ti kullandım ve 7900XT kullanıyorum, 340W TDP, hiçbir oyunda 336W görmedim daima maksimumlanıyor :D Aynı davranışı diğer iki kart da kendi TDP'lerinde gösteriyordu, 5W falan oynuyorlardı en fazla.

Şu kısmı biraz da karttan karta değişen bir durumdur ama hocam. Yakın geçmişte ve güncelde 2070s, 3060 Ti kullandım ve 7900XT kullanıyorum, 340W TDP, hiçbir oyunda 336W görmedim daima maksimumlanıyor :D aynı davranışı diğer iki kart da kendi TDP'lerinde gösteriyordu, 5W falan oynuyorlardı en fazla.

Bende 3090 var 400W çekiyor.