Fan ayarı underclock ile aynı sekmedeyse gözükmüyor. RX580 de oradaki sekmedeydi.
Önemli Güncelleme!
Kartımın BIOS sürümünü kendi inisiyatifim dahilinde Orijinal reference BIOS'u attım ve hiç kolay olmadı. SSID uyuşmazlığı vardı ancak Device ID aynıydı sanırım. Yabancı bir siteden bunları yok sayan bir amdvbflash toolu buldum ismini vermem doğru olur mu bilmiyorum. BIOS'u atarkenki 10 saniyelik nefes alamayışımı tahmin edebiliyorsunuzdur umarım
. İşin sonunda artık elimde subvendor kısmında Lenovo yerine AMD ati yazan ve Radeon Software programında fan hızını ayarlayabildiğim bir kartım oldu. Yarın TF7 macunum gelince onu da sürerek sonuçları size aktaracağım.
Şu an sürülü olan Wipaste C2 macuna rağmen sonuçlarda değişiklik var. Hotspot 110-112 aralığından sabit 103'e düşüş gerçekleştirdi. 15 dakikadır 103 üzerine çıkıp throttle yapmadı. VRAM sıcaklığım 96'dan 88'e düştü. Fanım 2600 RPM'den 3200'e yükseldi. Ses konusunda halen daha kabul edilebilir. %60 hızda çalışmakta. Lenovo, kartta olan özellikleri bayağı bir kısıtlamış gibi görünüyor. Şimdilik sonuçlar fazlasıyla tatmin edici.
@lazye ye teşekkür ediyorum. Fan hızının ayarlanamamasını reference modellerde normal sanıyordum sayenizde fark ettim.