Detaylar
Kim cevapladı?Aşağıdaki linkteki 3. yöntemi deneyin:
Fixed: Hardware-Accelerated GPU Scheduling Not Showing
This post offers 5 methods to fix the hardware-accelerated GPU scheduling not showing error. Apply these methods if you receive this issue.
Bu da olmazsa Windows 11'e geçmeyi deneyin.
emrbsttn
Çalışkan
Deniyorum hemen
Bu arada şunu fark ettim ekran kartı driverini silip yeni bir driver yüklediğimde takılmalar çoğalıyor ama oyunu oynadıkça o takılmalar azalıyor.
Bu arada şunu fark ettim ekran kartı driverini silip yeni bir driver yüklediğimde takılmalar çoğalıyor ama oyunu oynadıkça o takılmalar azalıyor.
Surucu degistiginde doku onbellegi sifirlaniyor ve oynadiginizda yeniden olusuyor. Sonraki oynayislarinizda da takilma azaliyor ya da kalmiyor.Deniyorum hemen
Delta Force oyununda(UE4 kullanıyor) benzer sorunu AMD kartlar çok yaşıyordu. AMD 24.8.1 sürücüsüne geri dönünce takılmalar azalıyordu.
Ayrıca Resizebar'ı kapatmak(BIOS ayarlarından) da AMD bu takılma sorununu azaltıyor.
MSI Afterburner ile değerlere bakıyorsan, onda da bazı ayarlar bozuyor. Afterburneri oyun oynarken kullanmamak en ideali.
Bunun dışında diğer sistem özellikleriniz nedir? (Anakart marka ve model, bellekler, SSD marka ve model)
Ayrıca Resizebar'ı kapatmak(BIOS ayarlarından) da AMD bu takılma sorununu azaltıyor.
MSI Afterburner ile değerlere bakıyorsan, onda da bazı ayarlar bozuyor. Afterburneri oyun oynarken kullanmamak en ideali.
Bunun dışında diğer sistem özellikleriniz nedir? (Anakart marka ve model, bellekler, SSD marka ve model)
emrbsttn
Çalışkan
Delta Force oyununda(UE 4 kullanıyor) benzer sorunu AMD kartlar çok yaşıyordu. AMD 24.8.1 sürücüsüne geri dönünce takılmalar azalıyordu.
Ayrıca ReSize BAR'ı kapatmak(BIOS ayarlarından) da AMD bu takılma sorununu azaltıyor.
MSI Afterburner ile değerlere bakıyorsan, onda da bazı ayarlar bozuyor. Afterburner'i oyun oynarken kullanmamak en ideali.
Bunun dışında diğer sistem özellikleriniz nedir? (anakart marka ve model, bellekler, SSD marka ve model)
ASUS A320M-K
XPG 16 GB 3200 MHz.
WD Green M.2 SSD.
ReSize BAR kapatıp deneyeceğim o da olmazsa ekran kartını Pro sürüm yapacağım. Birkaç yerde Pro yükleyince düzeleni gördüm belki bende de işe yarar.
Ayrıca bağlantıdan BIOS, LAN ve Audio sürücülerini de güncelleyin.
www.asus.com
Chipset sürücüsünü bağlantıdan güncelleyin.
SSD firmware güncellemesi olup olmadığını kontrol edin.
Ayrıca CrystalDiskInfo yazılımı ile SSD sağlık durumuna bakın. Sorun varsa görsel de paylaşabilirsiniz.
Bellek tüketimini kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulama falan varsa kapatın. Başlangıç öğelerini azaltın.
Bağlantıda ayrıca önerdiğim güncelleme ve temizlik işlemlerini yapın.
PRIME A320M-K|Anakart|ASUS Türkiye
ASUS Prime serisi, AMD ve Intel işlemcilerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için özenle geliştirildi. Sağlam güç tasarımına, kapsamlı soğutma çözümlerine ve akıllı ayar seçeneklerine sahip olan Prime serisi anakartlar, kendi PC’lerini toplayan kişilere kullanışlı yazılımlar ve özelliklerle...
www.asus.com
Chipset sürücüsünü bağlantıdan güncelleyin.
SSD firmware güncellemesi olup olmadığını kontrol edin.
Ayrıca CrystalDiskInfo yazılımı ile SSD sağlık durumuna bakın. Sorun varsa görsel de paylaşabilirsiniz.
CrystalDiskInfo - Windows'ta indir ve yükle | Microsoft Store
CrystalDiskInfo is open source software for checking HDD/SSD health status. *This software requires administrator privileges.
apps.microsoft.com
Bellek tüketimini kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulama falan varsa kapatın. Başlangıç öğelerini azaltın.
Bağlantıda ayrıca önerdiğim güncelleme ve temizlik işlemlerini yapın.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
- Makaleler
- 3
"Çekirdek Yalıtımı" ayarı açıksa kapatmayı dene.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-