Yer
Kaer Morhen
Elimdeki ASUS Dual 6650 XT kartımı yakın geçmişte sürekli ısındığı için sık sık termal bakım yapmıştım. Ancak bugün VRAM voltajının zannımca yüksek olduğunu fark ettim. Radeon Software veya 3. parti yazılımlarda buna ve frekansı düşürebilme gibi bir imkanım yok. Bu voltaj normal mi? Değilse nasıl düşürebilirim? @20424 @deadfellow

1750350498447.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yenileme hızı & çözünürlükten kaynaklı bu durum. Adaptive sync acınca düzeliyor. Ben kullanmıyorum 4K240 + 2K 165 HZ monitör kullanıyorum benim de düşmüyor voltaj ama gerek te yok.

1750353896099.webp

Yenileme hızı & çözünürlükten kaynaklı bu durum. Adaptive Sync acınca düzeliyor. Ben kullanmıyorum 4K240 + 2K 165 Hz monitör kullanıyorum benim de düşmüyor voltaj ama gerek te yok.

Eki Görüntüle 155994

Evet yüksek frekans kaynaklı voltaj yüksekliği bu şekilde açıklanıyor ancak benim kart soğutma anlamında yeterli değil. VRAM ve VRM kaynaklı oyunlarda yüksek ısılara ulaşıyorum. En azından voltaja müdahilim olsaydı bir nebze sorunu en aza indirgeyebilirdim.

Evet yüksek frekans kaynaklı voltaj yüksekliği bu şekilde açıklanıyor ancak benim kart soğutma anlamında yeterli değil. VRAM ve VRM kaynaklı oyunlarda yüksek ısılara ulaşıyorum. En azından voltaja müdahilim olsaydı bir nebze sorunu en aza indirgeyebilirdim.
Yükteyken ekstra bir sıcaklık yaratmaz, sadece boştayken böyle olur.

Elimdeki ASUS Dual 6650 XT kartımı yakın geçmişte sürekli ısındığı için sık sık termal bakım yapmıştım. Ancak bugün VRAM voltajının zannımca yüksek olduğunu fark ettim. Radeon Software veya 3. parti yazılımlarda buna ve frekansı düşürebilme gibi bir imkanım yok. Bu voltaj normal mi? Değilse nasıl düşürebilirim? @20424 @deadfellow

Eki Görüntüle 155982

Bendeki kartta da VDDIO voltajı bu şekilde, hiç sorgulamadım, ısıya etki edeceğini zannetmiyorum, direkt VRAM voltajı o değil zaten.

Bende sabit, sadece tazeleme hızını 60 yapınca biraz düşüyor, zaten o kısmın çektiği güce bakarsanız 9W.