kemal45300

Çalışkan
@Recep Baltaş uzun zamandır bu sorun ile uğraşıyorum Recep abi. BIOS ayarları fabrika ayarında, temiz format atıldı, driverlar en güncel şekilde. "Power supplyden olur." dediler, PSU değiştirdim, en iyisinden aldım. "3'lü prizden yapabilir." dediler en iyisi aldım, sorun devam ediyor. Yapmadığım stres testi kalmadı, hiç sorun çıkmadı testlerde. Oyun açtığımda acıldıktan yakın zaman sonra bilgisayar reset atıyor ve sonra başka bir daha yapmıyor, 1 kere yapıyor, 1-2 gün sonra tekrar yapıyor. Kendim bilgisayar bölümü mezunu olarak bu sorunu bulamadım, artık uykularıma felan giriyor.

Artı olarak "BIOS'daki ReSize BAR" ayarından dediler, açık modunda ile denedim yıne aynı, kapalı modunda denedim yine aynı sorun oluyor.

Sistem bilgileri:
  • Ryzen 5 5600X 3.7 GHz
  • ASUS Radeon RX 6650 XT 8 GB 128 bit ROG STRIX
  • ASUS Prime A520M-K
  • Kingston Fury 3200MHz 2x8 16 GB DDR4
  • Kingston 500GB M.2 SSD
1.webp

2.webp

3.webp

1.webp

2.webp

4.webp

5.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıklıkla oynarken reset atıyor mu yeniden başlatıyor mu böyle hataları ne zaman alıyorsun. Oyunlardamı yoksa PC'de normal takılırkende alıyor musun?

YouTube ya da Google gezinirken çok nadir yapıyor. Çoğunlukla oyun fark etmeyor oyuna ilk girdiğim zamanlarda yaparsa yapıyor, yapmazsa yapmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube ya da Google gezinirken çok nadir ypıyor çoğunlukla oyun fark etmeyor oyuna ilk girdiğim zamanlarda yaparsa yapıyor yapmazsa yapmıyor.

Dediğim gibi yeniden başlatma ise sorunun kendisi CPU termal macununu kontrol et yeniden başlatmayı ondan yaşarsın mavi ekran sorunu yoktur sanıyorum.

Bilgisayarın sıcaklık değerleri ile ilgili hiçbir sorun yok.

Kardeşim sorun hala devam ediyor ise termal macunda da sorun yoksa BIOS'a gir. BIOS'ta AMD overclocking ayarlarına girince pss Support ayarını açıksa kapat sorun çözülür o ayarı overclock yapanlar için daha tercih edebiliyor. Belki de pss Support'dan olabilir. Dene.

Kardeşim sorun hala devam ediyor ise termal macunda da sorun yoksa BIOS'a gir. BIOS'ta AMD overclocking ayarlarına girince pss Support ayarını açıksa kapat sorun çözülür o ayarı overclock yapanlar için daha tercih edebiliyor. Belki de pss Support'dan olabilir. Dene.

Tamamdır. Denedikden sonra geri dönüş yapacağım.

Yakın zamanda RX 6700 XT ile aynı sorunu yaşadım. Çözümü termal padleri değiştirerek buldum. Ekran kartında bulunan termal padlerin kalınlığını öğren ve değiştir. Hotspot 90-100 derece arasındaydı şu an 70 derece. GPU 75 derecedeyken şu an 55-60 dereceye kadar düştü.

Furkan kardeşimin dediği gibi BIOS"daki "PSS SUPPORT" ayarı açıkmış. Kapalı konuma getirdikden sonra, işlemçinin termal macunu yeniledim termal macuna daha tam kurumamışdı ona rahmen yeniledim. 2 gündür uzay bağlantı yapıp denediğim halte sorun yok. Fakat söyle bir sorunla fark ettim. Bellkide daha öncede vardı ama kasanın içinde olduğundan duymuyordum. İşlemci veya Anakarttan sanki elektrik Ark yapıyormuş gibi cızırtı sesi geliyor. Ses oyunları açınca geliyor ve oyunu Alt Tab yapınca kesiliyor hatta oyun içinde "esc" tuşuna basıncada kesiliyor yada "Tab" tuşuna basınca sesde değişilik oluyor hafifden bu normal bir şey mi? Yoksa bir arıza sebebi bilemedim ama bilgisayarda herhangi bir performans düşükşüğü söz konusu değil. Şuan hala test ediyorum dediğim ses hala devam ediyor. Bir galişme olursa tam bilgi ile geri dönüş yapacağım.

Yakın zamanda RX 6700 XT ile aynı sorunu yaşadım. Çözümü termal padleri değiştirerek buldum. Ekran kartında bulunan termal padlerin kalınlığını öğren ve değiştir. Hotspot 90-100 derece arasındaydı şu an 70 derece. GPU 75 derecedeyken şu an 55-60 dereceye kadar düştü.
Battfield 1 oyununda test ediyorum max sıcaklık 77 derece geçmiyor. İşlemcide aynı şekilde stabil sıcaklıkda çalışıyor. (stock soğutucu) kullandığım halde ısı değerliri ile ilgili bir sorun yaşamıyorum.

Tamamdır. Denedikden sonra geri dönüş yapacağım.

@Recep Baltaş Bugün yine aynı reset olayını yaptı. Demek ki pss Support ayarından dolayı değil. Gerçi pss Support ayarı ne işe yarıyor onu da bilemedim eski açık haline geri getirdim.

Son düzenleme:

Olabilir fakat ses anakart üzerinden geliyormuş gibi geldi.

@Recep Baltaş Bu sorun artık bana kafayı yedircek paraya kıydım gittim yeni anakart aldım yeni RAM aldım ama 2 gün sonra yine aynı reset atma ile karşılaşdım daha önceki hatada işlemci apic kimliği: 0 hatası yazıyordu bu seferki hata yine whea logger 18 olması rahmen bu seferki hatada işlemci apic kimliği: 6 yazıyor artık tek sorun işlemci ile ekran kartı kaldı ama bundan sonra AMD işlemci ve AMD tabanlı ekran kartı almamaya yemin edeceğim galiba en iyisi Intel+NVIDIA ekran kartılı sistem oluçakki öyle bir sistem kullanırken herhangi bir sorun hiç yaşamadım.

Dosya Ekleri

• whea logger 6.webp
    whea logger 6.webp
    88,5 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme: