Arkadaşlar merhaba, sistemime göre galiba kötü bir PSU tercihi yapmışım. Oyunlarda anlık voltaj düşüklüğü ve ekran kartı MHz düşüşü yaşıyorum. Şöyle anlatmak isterim: PSU’m 500W Frisby, kime sorduysam PSU kaynaklı dedi. Log alıp yapay zekâya attığımda o da aynı cevabı verdi. Anlık frekans kaybı ve MHz düşüşünü bu açıklar mı?
Özetle sistemim:
Ryzen 5 5600X
MSI RX 6700 XT 12 GB Mech OC
1x16 GB 3200 MHz RAM
SATA SSD
HDD
B450M K II
Frisby 500W PSU (80+ mevcut değil)
4 adet ekstra kasa fanı
Bunları da yazma ihtiyacı duydum; sonuçta güç tüketiyorlar.
Bu da demek oluyor ki sorun çooook yüksek ihtimalle hatta neredeyse kesinlikle PSU kaynaklı. @Yusuf7878 hocam daha iyi PSU önerileri yapacaktır, MSI'ın DN ile biten modelleri iyi değildi diye hatırlıyorum.
Bu da demek oluyor ki sorun çooook yüksek ihtimalle hatta neredeyse kesinlikle PSU kaynaklı. @Yusuf7878 hocam daha iyi PSU önerileri yapacaktır, MSI'ın DN ile biten modelleri iyi değildi diye hatırlıyorum.
Bir şey daha sormak istiyorum: İşlemcim çok ısınıyor, ama bunu normal karşılıyorum. Stok soğutucum var, 7–8 aydır termal macun sürmedim. Test sırasında demin 105 °C gördüm. Ayrıca öneri için teşekkürler; iade gerçekleştirip 200–300 TL eklemek daha mantıklı görünüyor uzun vadede.