Gwynbleid

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, sistemime göre galiba kötü bir PSU tercihi yapmışım. Oyunlarda anlık voltaj düşüklüğü ve ekran kartı MHz düşüşü yaşıyorum. Şöyle anlatmak isterim: PSU’m 500W Frisby, kime sorduysam PSU kaynaklı dedi. Log alıp yapay zekâya attığımda o da aynı cevabı verdi. Anlık frekans kaybı ve MHz düşüşünü bu açıklar mı?

Özetle sistemim:
  • Ryzen 5 5600X
  • MSI RX 6700 XT 12 GB Mech OC
  • 1x16 GB 3200 MHz RAM
  • SATA SSD
  • HDD
  • B450M K II
  • Frisby 500W PSU (80+ mevcut değil)
  • 4 adet ekstra kasa fanı

Bunları da yazma ihtiyacı duydum; sonuçta güç tüketiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey daha sormak istiyorum işlemcim de çok ısınıyor ama normal karşılıyorum. Stok soğutucum var, 7-8 ay oldu termal macun sürmeyeli. Test sırasında daha demin 105 derece gördüm. Bir de öneri için sağ olun iade gerçekleştirip 200-300 koymak daha mantıklı uzun vade içinde.
105 derece zaten üst limit, ısıdan dolayı kendini kısıtlıyor işlemcin. Hem 5600X için stok fan yetersiz, hem de tahminimce kasanın hava akışı da güzel olmayabilir. Mümkünse eli yüzü düzgün bir soğutucu almanı öneririm.

105 derece zaten üst limit, ısıdan dolayı kendini kısıtlıyor işlemcin. Hem 5600X için stok fan yetersiz, hem de tahminimce kasanın hava akışı da güzel olmayabilir. Mümkünse eli yüzü düzgün bir soğutucu almanı öneririm.
Pekala, teşekkür ederim. Çoğu kişi RAM ve PSU arasında kalmıştı; tek slot olduğu için bilgi ve donanım sahibi biriyle konuşmak içimi rahatlattı. Bu ara bilgisayar için kulaklık ve mouse masrafım çok oldu, biraz GHz ve voltaj düşürüp idare edeceğim. 1–2 ay sonunda işlemci için kule tipi soğutucu almayı planlıyorum. Teşekkür ederim. :)