Gwynbleid

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, sistemime göre galiba kötü bir PSU tercihi yapmışım. Oyunlarda anlık voltaj düşüklüğü ve ekran kartı MHz düşüşü yaşıyorum. Şöyle anlatmak isterim: PSU’m 500W Frisby, kime sorduysam PSU kaynaklı dedi. Log alıp yapay zekâya attığımda o da aynı cevabı verdi. Anlık frekans kaybı ve MHz düşüşünü bu açıklar mı?

Özetle sistemim:
  • Ryzen 5 5600X
  • MSI RX 6700 XT 12 GB Mech OC
  • 1x16 GB 3200 MHz RAM
  • SATA SSD
  • HDD
  • B450M K II
  • Frisby 500W PSU (80+ mevcut değil)
  • 4 adet ekstra kasa fanı

Bunları da yazma ihtiyacı duydum; sonuçta güç tüketiyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
%99 ihtimalle sorun PSU kaynaklı diyebiliriz. 500W kaliteli bir PSU bile yetmeyebilir genel olarak, üstüne üstlük kalitesiz bir PSU kullanıyorsunuz.

Birazdan test yapıp atacağım, bakabilirseniz sevinirim.

Kullandığın sahte etiket PSU, etikette ne yazdığının önemi yok, 300W verirse şükret.

Doğrudur pek anlamıyorum donanımdan. MSI MAG 600W aldım, gelince değiştireceğim. Birazdan değerleri buraya atacağım bakabilirseniz sevinirim.

Birazdan test yapıp atacağım, bakabilirseniz sevinirim.
Doğrudur pek anlamıyorum donanımdan. MSI MAG 600W aldım, gelince değiştireceğim. Birazdan değerleri buraya atacağım bakabilirseniz sevinirim.
Keşke yeni modeli almadan önce de sorsaydınız, MSI'ın bazı kötü serileri de var. Tam olarak hangi modeli aldınız?

Keşke yeni modeli almadan önce de sorsaydınız, MSI'ın bazı kötü serileri de var. Tam olarak hangi modeli aldınız?

Muhtemelen. OCCT ile Power testi yapın, 12v kanalına bakalım.

Merhaba beklettim ,test sırasında PC kapanıyor güç direkt kesiliyor.

Test sırasında PC kapanıyor, bir de mesela USB kaynaklarım kesilip geri geliyor kulaklık ve mouse oluyor genelde.

Merhaba beklettim test sırasında PC kapanıyor güç direkt kesiliyor.
Bu da demek oluyor ki sorun çooook yüksek ihtimalle hatta neredeyse kesinlikle PSU kaynaklı. @Yusuf7878 hocam daha iyi PSU önerileri yapacaktır, MSI'ın DN ile biten modelleri iyi değildi diye hatırlıyorum.

Mesela bu modele bakabilirsiniz, fiyatına göre gayet güzel bir model.

Bu da demek oluyor ki sorun çooook yüksek ihtimalle hatta neredeyse kesinlikle PSU kaynaklı. @Yusuf7878 hocam daha iyi PSU önerileri yapacaktır, MSI'ın DN ile biten modelleri iyi değildi diye hatırlıyorum.

Mesela bu modele bakabilirsiniz, fiyatına göre gayet güzel bir model.
Bir şey daha sormak istiyorum: İşlemcim çok ısınıyor, ama bunu normal karşılıyorum. Stok soğutucum var, 7–8 aydır termal macun sürmedim. Test sırasında demin 105 °C gördüm. Ayrıca öneri için teşekkürler; iade gerçekleştirip 200–300 TL eklemek daha mantıklı görünüyor uzun vadede.