2217

Uzman
Merhaba. Yakın zamanda sıfır olarak RX 6750XT (referans tasarımlı) aldım. Yükte 85-87 civarı derecelerde çalışıyor. Hotspot da 100-110 derece arasında. Bu değerler bana çok geldi. Sizce ne yapmalıyım? İade etmek de istemiyorum daha yeni aldım ve kart tasarımı da çok hoş. Ne yapmamı önerirsiniz?

Eski tip bir kasa kullanıyorum ancak hava akışı berbat denemez. Önde 2 arkada 1 tane 8Cm'lik fanlar var.
Endişelenme sebebim daha önce kullandığım kartlar bu kadar ısınmıyordu. Maksimum 75 dereceyi görüyordum.
Kartın performansından da gayet memnunum bu arada. Sadece sıcaklık değerleri beni endişelendiriyor.

Son düzenleme:
Yeni aldığınız kartta bu şekilde sıcaklıkların olması pek normal değil. AMD Radeon Software üzerinden kendiniz fan hızlarını attırıp deneyebilir misiniz? Bazı üreticiler kart sessiz çalışsın diye fanları çok düşükte çalıştırabiliyor.

AMD kart kullanmadığım için bu kartların genel olarak ısınma durumlarını bilmiyorum. Ama yaşadığın bu durum biraz da kasanın hava akışından kaynaklı. Mesh ve 12 cm fanların takılabildiği bir kasa kullanırsan muhtemelen gözle görülür bir sıcaklık farkı yaşayabilirsin.

Mümkünse önde 3 tane soğuk havayı kasa içine alan, arkada 1 tane ve üstte 2 veya 3 tane sıcak havayı dışarı atan fanların takılabildiği bir kasa olursa çok iyi olur.

Elbette kasa fanların soğutma performansı da önemli olacak. Ama böyle bir kasada ortalama denilecek fanlar kullanmak bile şu anki sıcaklıkları büyük oranda düşürebilecektir.

Eski karta göre kıyaslamak doğru değil. Eskisi ne kadar güç tüketiyordu? Ayrıca fanlar küçük ve kasanın yapısı da önemli.

Önceden RX 580 ve RX 5500XT kartlarını kullanıyordum. Onlar hiç 75 derece üstüne çıkmamıştı.

AMD kart kullanmadığım için bu kartların genel olarak ısınma durumlarını bilmiyorum. Ama yaşadığın bu durum biraz da kasanın hava akışından kaynaklı. Mesh ve 12 cm fanların takılabildiği bir kasa kullanırsan muhtemelen gözle görülür bir sıcaklık farkı yaşayabilirsin.

Mümkünse önde 3 tane soğuk havayı kasa içine alan, arkada 1 tane ve üstte 2 veya 3 tane sıcak havayı dışarı atan fanların takılabildiği bir kasa olursa çok iyi olur.

Elbette kasa fanların soğutma performansı da önemli olacak. Ama böyle bir kasada ortalama denilecek fanlar kullanmak bile şu anki sıcaklıkları büyük oranda düşürebilecektir.

İşin sonu yeni kasa almaya gidiyor galiba. Bir onu yenilememiştim.

İşin sonu yeni kasa almaya gidiyor galiba. Bir onu yenilememiştim.
Yapmanı tavsiye ederim. Bunu sadece ekran kartı sıcaklığı olarak düşünme. Hava akışı iyi olan bir kasa bütün bileşenlerin sıcaklık değerlerini olumlu yönde etkileyecek.

Güncelleme: Fanların hepsini 12v olarak ayarladım. Biraz da tozunu aldım. Şu an 77 dereceyi geçmiyor. Vaktim olunca 12cm fanlar alıp onlar ile değiştirmeyi planlıyorum. Sizce değer mi?