Drop yemenin AMD kullanmak ile olan alakası neymiş? NVIDIA kullanıcısıyım da AMD'nin hakkı öyle yeniyor ki yanlışlıkla AMD fanboyu olacağım bir gün savunmaktan.

DLSS 3.0 görüntü anlamında FSR 3.0'dan daha iyi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor, fakat DLSS 3.0 bunu hem donanım hem de yazılımsal algoritmalar kullanarak yapıyor. FSR 3.0 sadece yazılımsal olmasına rağmen DLSS 3.0 karşına net bir rakip olarak çıkıyor. Benim gözümde AMD daha başarılı çünkü Frame Generation teknolojisinin sadece donanıma bağlı olmadığını yazılımla yapilabildiğini bize gösterdi ve bunu NVIDIA kartlara da sundu. Ne kadar doğru bilmiyorum fakat iki ay önce okuduğum bir haber yazısında AMD'nin de donanıma bağlı, DLSS teknolojisine benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı yazıyordu.
Herkese iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS 3.0 görüntü anlamında FSR 3.0'dan daha iyi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor, fakat DLSS 3.0 bunu hem donanım hem de yazılımsal algoritmalar kullanarak yapıyor. FSR 3.0 sadece yazılımsal olmasına rağmen DLSS 3.0 karşına net bir rakip olarak çıkıyor. Benim gözümde AMD daha başarılı çünkü Frame Generation teknolojisinin sadece donanıma bağlı olmadığını yazılımla yapilabildiğini bize gösterdi ve bunu NVIDIA kartlara da sundu. Ne kadar doğru bilmiyorum fakat iki ay önce okuduğum bir haber yazısında AMD'nin de donanıma bağlı, DLSS teknolojisine benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı yazıyordu.
Herkese iyi Sosyaller.
Teknolojiler hakkında en ufak bir şey söylemedim. Zaten kas gücünde 6950 XT ezip geçiyor, FSR kullanmasına gerek bile yok. Ancak özellikle Türkiye'de AMD'ye karşı büyük bir ön yargı bulunmakta.

Hangisini almalıyım? İkisi de aynı fiyat.

Fiyatlar aynıysa, 13 yaşında olduğunuz için büyük ihtimalle ana kullanım senaryonuzun oyun oynamak oynamak olduğunu düşünerek tabii ki de istisnasız bir şekilde her oyunda daha yüksek performans veren AMD RX 6950 XT ekran kartını almalısın. Ancak benim yorumuma güvenme çünkü 4070 Super öneren insanlar gibi cahil veya kötü niyetli olabilirim. İnternetten iki kartın karşılaştırmasını izle ve istisnasız bir şekilde her seferinde daha yüksek performans veren kartı al.

Herkes AMD'yi gömünce bende FSR 3.0'ı NVİDİA kartlara getirdiğini hatırlatmak istedim.
Evet, haklısınız NVIDIA sürekli cimri bir şirket oldu. Bırak tüm kartlara getirmeyi adamlar kendi 1 yıl önce çıkmış kartlarına bile getirmediler DLSS 3.5'i. "RTX 4000 serisi ekran kartın var mı?" -Hayır, ama RTX 3090 Ti ekran kartım var. "Tamam, defol o zaman." gibi bir tavrı var adeta. Neyse ki AMD'nin FSR 3.0'ın kaynak kodlarını piyasaya yayınlaması sayesinde modcular DLSS 3 modu yaptılar öyle kullanabildik bir şekilde.

Evet, haklısınız NVIDIA sürekli cimri bir şirket oldu. Bırak tüm kartlara getirmeyi adamlar kendi 1 yıl önce çıkmış kartlarına bile getirmediler DLSS 3.5'i. "RTX 4000 serisi ekran kartın var mı?" -hayır, ama RTX 3090 Ti ekran kartım var. "tamam, defol o zaman." gibi bir tavrı var adeta. Neyse ki AMD'nin FSR 3.0'ın kaynak kodlarını piyasaya yayınlaması sayesinde modcular DLSS 3 modu yaptılar öyle kullanabildik bir şekilde.

Ben o kadar başarılı olsam bende NVIDIA gibi yaparım NVIDIA'nin yazılımı ve stabilitesi ne hayranım seneler önce çıkmış 1050 Ti güncel oyunlarda ayarları hafif kısınca 80 90 FPS oyun akıyor.

Evet, haklısınız NVIDIA sürekli cimri bir şirket oldu. Bırak tüm kartlara getirmeyi adamlar kendi 1 yıl önce çıkmış kartlarına bile getirmediler DLSS 3.5'i. "RTX 4000 serisi ekran kartın var mı?" -Hayır, ama RTX 3090 Ti ekran kartım var. "Tamam, defol o zaman." gibi bir tavrı var adeta.
işin aslında NVIDIA'yı suçlayamıyorum çünkü 4000 serisindeki kartlarda farklı bir tensör çekirdeği var ve bu yüzden 3000 serisine gelmedi.

işin aslında NVIDIA'yı suçlayamıyorum çünkü 4000 serisindeki kartlarda farklı bir tensör çekirdeği var ve bu yüzden 3000 serisine gelmedi.
Yapılan modla oynayabildik ama hocam. FSR 3.0 olsa bariz görüntüde çamurlaşma olması gerekirdi ama size bizzat video çekip de gösterebilirim ki 50-60 FPS arttırıyor çoğu oyunda mod. DLSS 3 bildiğin. Görüntü de hiç bozulma yok. NVIDIA'nın yalanı o.

Ben o kadar başarılı olsam bende NVIDIA gibi yaparım NVIDIA'nin yazılımı ve stabilitesi ne hayranım seneler önce çıkmış 1050 Ti güncel oyunlarda ayarları hafif kısınca 80 90 FPS oyun akıyor.
Mesh Shading destekleyen oyunlarda 1050 ti çakılıyor.

Yapılan modla oynayabildik ama hocam. FSR 3.0 olsa bariz görüntüde çamurlaşma olması gerekirdi ama size bizzat video çekip de gösterebilirim ki 50-60 FPS arttırıyor çoğu oyunda mod. DLSS 3 bildiğin. Görüntü de hiç bozulma yok. NVIDIA'nın yalanı o.
Ben üniversite sınavına hazırlandığım için modları bizzat kurup da deneme şansım olmadı ,fakat izlediğim videolarda kalite ve denge modunda görüntü kalitesi muhteşem.