Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhabalar, sistemim RX 7600 ve R5 5600. Spider-Man Miles Morales oynarken bilgisayarım tamamen kapanıyor. Oyun crash vermiyor, doğrudan kapanıyor. Bu sistemle God of War 2018, God of War Ragnarok, Ghost of Tsushima ve Marvel’s Spider-Man bitirdim, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Yabancı ve Türk forumlarda araştırma yaptım, denediğim yöntemler şunlar:
DDU ile driver kaldırıp temiz kurulum yaptım.
FPS sabitlemeyi denedim, watt değeri de otomatik olarak düşüyor. Bazı forumlarda fazla watt çektiği veya watt dalgalanması olduğu için kapanma yaşanabileceği yazıyordu, bu nedenle belirtiyorum: değerler stabil.
Oyunu silip tekrar kurdum.
FurMark testi yaptım.
OCCT testi yaptım. Bu testlerde ekran kartı 200 watt, işlemci ise 78 watt çekti ama kapanma olmadı.
PC’de God of War 2018 de yüklüydü. Full grafiklerde sabit GPU kullanımı %100 ve 180 watt tüketimde herhangi bir sorun olmadı. Ancak Miles Morales’te 15 dakika bile dolmadan bilgisayar kapanıyor.
Oyun açıkken hareketsiz şekilde yarım saat bekledim, sorun olmadı. Ama oynadığımda 5 dakika içinde tekrar kapanıyor. Özellikle Recep Bey’den dönüş bekliyorum, cevaplarsanız sevinirim.
Dosya doğrulama yapmayı dene. Olmadı sil ve baştan yükle varsa farklı diske de kurabilirsin. Bilgisayara yüklediğin yazılımlar var ise oyun sırasında birçoğunu kapat, kullanmıyorsan sil hatta. Örnek; Ryzen Master, Armoury Crate, Afterburner vb.
Reddit de biri bunu önermiş istersen bunuda deneyebilrisin .
Ok so i found a fix for this game idk why but if you go into the amd settings and go to gpu tuneing and set the max frequency to like 2400 the game works fine you can finish the whole game it’s wired and i know this post is old but hopefully it will help someone.
Dosya doğrulama yapmayı dene. Olmadı sil ve baştan yükle varsa farklı diske de kurabilirsin. Bilgisayara yüklediğin yazılımlar var ise oyun sırasında birçoğunu kapat, kullanmıyorsan sil hatta. Örnek; Ryzen Master, Armoury Crate, Afterburner vb.
Reddit de biri bunu önermiş istersen bunuda deneyebilrisin .
Bilgisayarda yüklü herhangi bir oyunun anti cheat yazılımı var mı? Varsa silmeyi dene.
Oyun sorunlu gerçekten de benzer konuları gördüm senin gibi. Ama aynı sistemde Linux da kapanmayıp Windows da kapandı diyenlerde var. Ayrıca Steam başlatma seçeneklerinde oyunu DX11 ya da Vulkan ile başlatma seçeneği varsa bir de öyle dene.
Bilgisayarda yüklü herhangi bir oyunun anti cheat yazılımı var mı? Varsa silmeyi dene.
Oyun sorunlu gerçekten de benzer konuları gördüm senin gibi. Ama aynı sistemde Linux da kapanmayıp Windows da kapandı diyenlerde var. Ayrıca Steam başlatma seçeneklerinde oyunu DX11 ya da Vulkan ile başlatma seçeneği varsa bir de öyle dene.
hocam vanguardla alakalı olmayabilir çünkü bugün aynı sisteme 4060 alıp taktım herhangi bir kapanma olmadı bu da demek oluyor ki psu da bu konuyla ilgili bir sorun yok. ama yine de psu'mu bugün değiştirdim https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mag-a750bn-gen5-750-w-fiyati,581496923.html bunu aldım (hem kedi psu'm çok kalitesizdi; powerboost, hem de ileriye dönük olması açısından). Sistemim için fazlasıyla yeterli bir psu olmasına rağmen bunda da kapandı ( rx 7600 ile) bütün testlerde ekran kartı işlemci ssd psu sağlığı gayet normal değerlerde. ben artık sorunun şu olduğunun farkına vardım oyun ekran kartı seçiyor maalesef.
valla hocam bilemiyorum beni karttan soğuttu bu durum. yine de teşekkürler hepinize yardımcı oldunuz o kadar.ben bi kaç deneme daha yapıp sonucu paylaşır ona göre konuyu kapatırım
güncelleme: oyunun güncellemelerini ve türkçe yamasını kaldırdığımda 1 saatlik ve yarım saatlik ayrı ayrı oynayışımda herhangi kapanma durumu olmadı merak edip tekrar güncellemeleri tr yamayı kurduğmda ise 8. dkda yine pc kapandı bugün çok vaktim olmadı deneme için ama yarın detaylı bir şekilde güncellemeleri kaldırıp 3-4 saat oynayıp test edeceğim.