14330

Uzman
Dostlar, herkese iyi forumlar. Son birkaç aydır monitörümde, fotoğrafta gösterdiğim gibi glitchler oluşuyordu. Ben de monitör bozulmuştur herhalde dedim ve pek ilgilenmedim. Geçenlerde monitörü değiştireyim dedim; elimde bir tane daha 1080P monitör vardı, onu denedim. Baktım, onda da aynısını yaptı.

Driver’ı AMD’nin kendi Cleanup Utility programını kullanarak kaldırıp yeniden yükledim. Sonrasında sorun geçmedi. “Belki klasik bir Windows 11 sorunudur,” diyerek Windows 10’a temiz kurulum yaptım. Kurulum sırasında adım adım ilerledim. Güncellemeleri yaptıktan sonra test ettim ve sorun görünmemeye başladı. En sonunda anladım ki AMD’nin 25.5.1 sürümünde sorun var mış. Rastgele eski bir sürüm seçtim — 24.9.1 — ve sorun düzeldi.

Hayatım boyunca AMD kullandım. Ufak tefek hatalar dışında kötü bir deneyim yaşamadım. Ancak bu sorun canımı gerçekten sıktı. Bununla karşılaşan başka biri oldu mu? Bu tamamen bir sürücü sorunu mu, yoksa ekran kartımda da bir sorun olabilir mi? Ayrıca her yeni çıkan güncellemeyi tek tek denemek de zulüm gibi olacak... Tüm ayarlarım sıfırlanacak ve her seferinde yeniden yapılandırmam gerekecek.

Ekran kartım: RX 7700 XT

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 17.37.57_0ca6018d.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 17.37.57_0ca6018d.webp
    273,9 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
6700 kullanırken 2 ay önce falan bu sorun vardı hala daha çözememişler demek. 5-6 aydan beri devam etmekte olan bir sorun yanlış hatırlamıyorsam.

Açıkçası ben 3 ay önce 2K'ya geçtim. O sıra hep güncel takıldım ve bir sorun yoktu benim için. Ne olduysa 1.5-2 ay önce başladı. Başlarda daha azdı ve tarayıcıda yapıyordu sadece. Sonra bir arkadaşın dediği gibi çizgiler dahi olmaya başladı. Şimdi Eylül ayında yayınlanmış sürücüye döndüm. Demek ki dediğiniz gibi birçok kişide olan bir problem. Bundan önce de 6600, RX 460 vs. kullanıştım ama hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Hatta çok çok az sorun yaşamıştım. Bir dahaki kartım artık kesinlikle AMD olmayacak.

Açıkçası ben 3 ay önce 2K'ya geçtim. O sıra hep güncel takıldım ve bir sorun yoktu benim için. Ne olduysa 1.5-2 ay önce başladı. Başlarda daha azdı ve tarayıcıda yapıyordu sadece. Sonra bir arkadaşın dediği gibi çizgiler dahi olmaya başladı. Şimdi Eylül ayında yayınlanmış sürücüye döndüm. Demek ki dediğiniz gibi birçok kişide olan bir problem. Bundan önce de 6600, RX 460 vs. kullanıştım ama hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Hatta çok çok az sorun yaşamıştım. Bir dahaki kartım artık kesinlikle AMD olmayacak.
NVIDIA tarafında da çok farklı bir durum yok ama bir tık daha iyi geldi ama sürücüler kim ne derse desin.

NVIDIA tarafında da çok farklı bir durum yok ama bir tık daha iyi geldi ama sürücüler kim ne derse desin.

AMD'de de sürekli yaşayacağım tek sorun Alt + R 'ye bastığımda Software'ın geç açılması olacağını düşünüyordum.. Bütün ekran kartları sıkıntılı ya şu an :D . Diğer sistemimde de B580 var, onda da problem var. Şu an piyasadaki bütün ekran kartı üreticileri sıkıntı yaşıyor gibi gözüküyor.

ALT+R'den keskinlik ayarı vs. daha pratik yapılıyor AMD'de. NVIDIA da uygulamadan uğraşıyorsun AMD daha pratik o konuda.

Aynen, arayüzünü beğeniyorum ben de. Intel'in de arayüzü görsel olarak iyi ama kullanış olarak kötü. AMD'nin Adrenalin uygulaması baya kullanışlı. O konuda tek sıkıntısı geç açılması bence sadece. Şu sürücüleri halletse bi keşke..

Hiç açılmayadabiliyor, keyfine göre. İnsanın saçlarını döker yeminle. :hehehe:

Ahahahda harbiden öyle. Ben görev çubuğuna sabitledim, hiç açılmazsa oradan tıklayarak açıyorum. Alt R bazen açılmıyor olabiliyor tabi. Hatta oyun içindeyken daha çok yaşıyorum ben bu durumu.

Konuyu hortlatıyorum ama sorun hala devam etmekte, RX 7700 XT kullanıyorum. 25.3.1 sürücüsüne geri döndüm.

Bende 25.4.1 sürücüsündeyim hala. Birkaç yerde araştırdım HAGS'den dolayı yapabilir yazıyor. Bir dahaki sürücüde deneyeceğim donanım hızlandırmayı kapatmayı. Sizin sadece tarayıcıda mı oluyordu yoksa oyunlarda vs de mi?

Konuyu hortlatıyorum ama sorun hala devam etmekte, RX 7700 XT kullanıyorum. 25.3.1 sürücüsüne geri döndüm.

Dostum not gireyim şimdi. 25.10.1 sürümüne geçtim. Sürücüyü yüklediğimde "tarayıcıda" küçük glitchler yine devam etti. Sonrasında tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapadım ve şu anlık tarayıcıda bir problem yaşamıyorum. Bilgin olsun. Oyun denemedim henüz.

Son düzenleme: