14330

Uzman
Dostlar, herkese iyi forumlar. Son birkaç aydır monitörümde, fotoğrafta gösterdiğim gibi glitchler oluşuyordu. Ben de monitör bozulmuştur herhalde dedim ve pek ilgilenmedim. Geçenlerde monitörü değiştireyim dedim; elimde bir tane daha 1080P monitör vardı, onu denedim. Baktım, onda da aynısını yaptı.

Driver’ı AMD’nin kendi Cleanup Utility programını kullanarak kaldırıp yeniden yükledim. Sonrasında sorun geçmedi. “Belki klasik bir Windows 11 sorunudur,” diyerek Windows 10’a temiz kurulum yaptım. Kurulum sırasında adım adım ilerledim. Güncellemeleri yaptıktan sonra test ettim ve sorun görünmemeye başladı. En sonunda anladım ki AMD’nin 25.5.1 sürümünde sorun var mış. Rastgele eski bir sürüm seçtim — 24.9.1 — ve sorun düzeldi.

Hayatım boyunca AMD kullandım. Ufak tefek hatalar dışında kötü bir deneyim yaşamadım. Ancak bu sorun canımı gerçekten sıktı. Bununla karşılaşan başka biri oldu mu? Bu tamamen bir sürücü sorunu mu, yoksa ekran kartımda da bir sorun olabilir mi? Ayrıca her yeni çıkan güncellemeyi tek tek denemek de zulüm gibi olacak... Tüm ayarlarım sıfırlanacak ve her seferinde yeniden yapılandırmam gerekecek.

Ekran kartım: RX 7700 XT

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 17.37.57_0ca6018d.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-17 saat 17.37.57_0ca6018d.webp
    273,9 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
@14330, donanım hızlandırma kapatmayın MPO kapatın.

Mpo da kapattım, sorun çözülmemişti bende. Benim sıkıntım zaten oyunlarda veya masaüstünde değildi hocam. Mpo kapatınca hatta ekran kartı %80'lere inip çok küçük drop yapabiliyor. Donanım hızlandırmayı kapatınca çözebildim birtek. Onu da tarayıcıdan kapattım zaten sadece. Grafik ayarlarında donanım hızlandırma gibi bir seçenek yok bende Windows 10 kullanıyorum. Ancak terminalden ve kayıt defterinden vs kapatılıyor.